Delen vinden we super lief

Bent je van plan binnenkort te verhuizen naar een nieuwe woning, of ga je verbouwen? Zo ja, gefeliciteerd! Het is altijd spannend om in een nieuw huis te gaan wonen, of een compleet nieuw verbouwde ruimte tegemoet te zien! Het meest toffe is om je huis in te richten naar eigen wens met je eigen stijl. Bij belangrijke keuzes zorg ik er wel voor dat mijn eega mee beslist, al geef ik toe dat ik bij de aankleding echt mijn stempel probeer te drukken op de inrichting van ons huis. Ik moet er niet aan denken dat hij de keukenopstellingen bijvoorbeeld toch niet helemaal o.k vindt, of alles heel anders in zou hebben gericht! Zelf ben ik weg van een zwarte keuken, maar manlief kiest toch liever voor neutraal… keuzes, keuzes, keuzes…

rts, koken, serviesgoed, dineren, pasta, koken
We zijn dol op koken

Keuken prins & prinses

We zijn beiden fan van koken en kiezen daarom ook graag de juiste keukenopstelling. Met de grote verscheidenheid aan keukenopstellingen kan dit een lastige taak zijn voor jou en je partner. We hebben beiden onze eigen wensen en willen die er wel heel graag in opnemen. Voordat we de nieuwe opstelling kiezen neem ik je mee in de hoeveelheid keuzes! Hier zijn de top vijf keukenopstellingen die we in overweging hebben genomen voordat we voor de hoekkeuken hebben gekozen.

Top vijf keukenopstellingen om te overwegen voor het verbouwen van huizen

1. Eenwandig / recht

Deze opstelling is de eenvoudigste en goedkoopste opstelling in vergelijking met andere opstellingen. Het is heel gebruikelijk dat koelkasten, gootstenen, kachels en snijtafels in een rechte lijn naar de muur gericht zijn. Deze opstelling is echt geschikt als je van eenvoud houdt en als je weinig ruimte hebt. Wij wilden zelf wel graag het hoekje om aangezien je bij een rechte keuken alles ziet liggen, en ja ook de vieze was!

camper, vakantieplek, uitje, Er op uit, Amsterdam, Durgerdam, weekendje weg,
In ons vakantiehuisje hebben we een rechte keuken, ook omwille het ruimtegebrek

2. L-vorm / hoek

De L-vormige opstelling creëert een efficiënte werkruimte door het driehoek concept toe te passen. Je kunt gemakkelijk en efficiënt van fornuis naar gootsteen en naar de koelkast gaan. De kachel wordt meestal in de doodlopende hoek geplaatst net als in onze keuken. Hierdoor kun je meer afgezonderd koken. Deze opstelling is geschikt voor kleine en middelgrote kamers. Voor ons werkt het efficiënt in onze relatief kleine woonkamer. het muurtje hebben we laten staan zodat je niet alle troep ziet liggen als je klaar bent met keuken en aan tafel kunt schuiven.

keuken, keukenopstelling

3. U-vorm

U-vorm is de verlenging van de L-vorm. Je ontvangt een extra teller. Door deze vorm kun je verschillende secties scheiden voor voorbereiding, schoonmaken en koken. Deze opstelling zorgt ervoor dat je meer georganiseerd en efficiënter bent bij het bereiden van maaltijden. Zeker als je partner je wil helpen in de keuken zodat je de taken kunt verdelen. Het is ook gezellig. manlief snijdt, ik lees het recept en mijn dochter kan in de pannen roeren, Deze opstelling is geschikt voor middelgrote en grote ruimtes. Heeft je weinig ruimte en bent je geïnteresseerd in deze indeling, dan kan dit als je twee meter bewegingsruimte heeft.

4. G-vorm / schiereiland

stokke, trip trap, keuken

De G-vorm is een verlenging van de U-vorm. Je krijgt meer kasten en lades die naar binnen wijzen. Het aanrechtblad kan worden gebruikt voor het serveren van eten of zelfs als eettafel, meestal voor twee personen. Of misschien vindt je het leuk dat iemand naar je kookkunsten kijkt terwijl je druk in de weer bent!

5. Kookeiland

Een modern en extravagantt opstelling is het kookeiland. Hiermee heb je twee aparte kookzones. Dit kan een combinatie zijn van enkelwandig of L-vorm of U-vorm en nog een kookruimte in het midden. Deze opstelling vereist veel ruimte waar mijn zusje in haar paleis gebruik van heeft gemaakt. Als je voor deze opstelling kiest, kan het hele gezin bij het koken betrokken worden.

trip trap, stokke, kinderstoel, keuken

Ingebouwde keukenapparatuur

Als je nog steeds geen idee hebt welke indeling je zelf moet kiezen, of echt hulp nodig hebt met keuzes maken dan zijn de specialisten bij speciaalzaken altijd in te schakelen. Ze kunnen je hier ook helpen met de keuze voor inbouwkeukenapparatuur.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebook |Youtube| Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief