Delen vinden we super lief

En dan heb je een monumentaal pand als huis gekocht, dat best veel onderhoud en aandacht nodig heeft. Ik blink niet uit in styling kunsten, klus ervaring, of een goede architectonische kijk, of wat mogelijk zou kunnen zijn. In het VT wonen magazine en het programma Eigen Huis en tuin word ik vaak geïnspireerd en op de webpagina van fijne interieur shops kan ik blijven scrollen. En dan denk ik vaak, ‘jeetje wat knap’, ze hebben allemaal zo hun prachtige eigen stijl’. Smaak heb je immers, dat kun je niet kopen. Alhoewel…. met een beetje hulp van inspiratie landingspagina’s kom ik een eind en begin ik bij de basis.

interieur, keuken, keukenopstelling

Goede basis

Mijn stijl is een ratjetoe van mooie dingen, kunstobjecten, fijne designmerken, marktplaats vondsten, eigen werk en meubels die in het oog springen. En toegegeven, vaak zonder een plan of vooruitgedacht ontwerp. Toch werd ik sterk geholpen door fijne webshops en prachtige merken die je huis stijl geven. Een mooi interieur begint immers bij een goede basis.

Woonstijl

Nadat we een kasteel bezochten in Frankrijk dat zo mooi was uitgedacht en gestyled, werd ik enthousiast. De kranen in de badkamer waren zo prachtig dat ik me verheugde op een eigen interieur uitdaging. Hoe tof zou het zijn om ook een project aan te nemen dat je, kamer voor kamer vanaf de basis kunt aanpakken en waar je de verhalen weer tot leven brengt? Overigens wel in mijn vrije tijd, want er moet immers altijd nog gewerkt worden….

interieur, Hermitage, grohe, monument, keuken, G.W.Molleruslaan 38, de parken, hermitage, l'hermitage, ermitage, rhone, wijn, apeldoorn, stadsvilla, rijksmonument

Slimme aanpak

Het huis dat we hebben gekocht is met een eerste verbeterslag en een korte klusperiode instapklaar. De keuken als hierboven en onder afgebeeld zal met nieuwe kranen, een stijlvolle spoelbak en nieuwe frontjes, weer als nieuw zijn. Aan mij nu de schone taak om het in te richten en eigen te maken zonder aan het rijksmonument voorbij te gaan. Het mag geschiedenis ademen, maar wel heel graag ingericht met de huidige stijl trends. Als de basis met strakke elementen klopt, dan ben je al een heel eind op weg!

interieur, keuken, G.W.Molleruslaan 38, de parken, hermitage, l'hermitage, ermitage, rhone, wijn, apeldoorn, stadsvilla, rijksmonument
De basis klopt die we gaan finetunen met nieuwe lampen, kranen, een likje verf en nieuwe stoelen. De tafel nemen we over van de huidige bewoners

Om ons er gelijk thuis te voelen als een echte Hermeliet, beginnen we met de leefkeuken en woonkamer. Dit is de plek waar we veel samen zullen zijn, het wordt echt de kern van het huis.

De keuken is ruim en heeft een goede basis. Deze laten we staan met de huidige middelen, maar met een nieuwe wastafel, kraan en handvatten, creëren we al een hele mooie nieuwe stijl. Het wordt immers een leefkeuken van alle gemakken voorzien, net zoals we in de make-over van Eigen Huis en Tuin destijds hebben gezien. Zodra we resultaten kunnen laten zien, delen we het uiteraard met plezier! Wordt vervolgd!

interieur

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebook |Youtube| Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief