Delen vinden we super lief

woonkamer, interieur, leefkeuken

De kern van ons huis is de woonkamer en de keuken. Dit is waar het allemaal gebeurt. In Diemen was dit één geheel en in het nieuwe huis kunnen we er twee gezellige en knusse ruimtes van maken met de ultieme 5 styling tips in mijn achterhoofd geprent. Dit is dé plek waar we veel vrije tijd doorbrengen, samen ontbijten, dineren, feestjes vieren en waar we op ons onze nieuwe bank kunnen neerploffen na een lange dag, of waar we aan de keukentafel met elkaar de dag zullen doornemen.

Voor de keuken en woonkamer make-over struin ik naar leuke vondsten om er een eigen stijl te creëren. En daarvoor zoek ik wederom graag naar Dutch Design, maar ook fijne design merken over de grens vielen op. We delen met plezier onze vondsten en de 5 stijl tips die ons zullen helpen met het restylen van de kern van het huis.

Onze woonkamer in Diemen, de kern van het huis, onze basis

Carte blanche

Met de foto’s van Funda probeer ik in mijn hoofd het recent gekochte huis in te richten. Wat kijk ik er naar uit om een sfeervolle, comfortabele plek te maken van de kern van het huis, waar we ons straks thuis zullen voelen. We hebben een blanco pagina die we nu zelf kunnen inkleuren qua interieur. Best lastig, aangezien je alle kanten op kan en laat ik keuzes maken lastig vinden, er is zoveel moois te verkrijgen. En waar moet ik op letten om de woonkamer knus te maken, dat toch vaak als kern van het huis fungeert? De volgende 5 stijl tips hebben mij enorm geholpen… lees je mee?

vlaggenprotocol, hermitage, tuin, tuinarchitect, tuinier, de parken, apeldoorn,

1. Kies voor tijdloos

Ik kan je vertellen dat ik het best spannend vind om carte blanche te hebben qua inrichting. Mijn zus is zo’n type die met drie meubelstukken sfeer kan creëren. Zelf houd ik van bijzondere dingen, maar alles bij elkaar wordt het al snel een grote kermis. Hoe ga ik rust creëren in zo’n grote ruimte en het dan ook nog eens gezellig en knus kan worden?

Om te beginnen, volgde ik het advies op om bij de basis te kiezen voor duurzaam, kwaliteit en verfijnde elementen voor de kern van het huis. De houten vloer is een investering voor de toekomst en de lampen vervang je ook niet snel. We investeren daarom goed in de basis en kiezen voor tijdloos en kwaliteit, dat over tien tot vijftien jaar nog aanspreekt. 

Een tijdloze, stijlvolle houten vloer

2. Moodboard

Het nieuwe huis zal een plek moeten worden waar we ons allemaal thuis zullen voelen, waarbij de keuze voor meubels en decoratie toch echt essentieel is. Een plek waar gasten en de vele logeetjes zich fijn voelen en waar herinneringen gecreëerd zullen worden. Om mijn smaak in kaart te brengen, ben ik een mood board gaan maken van alles wat ik mooi vind.

Naast foto’s van interieurs, koos ik ook voor foto’s van texturen en kleuren. Al snel blijkt dat ik de Scandinavische stijl mooi vind, gemixt met antiek en kleur. Dat wordt keuzes maken om de kern van het huis echt vorm te geven.

Om ook wel de spreekwoordelijke knoop door te hakken qua stijl, kochten we de bank, het middelpunt van alles. Met de keuze qua bank, volgden de fauteuils en het overige meubilair met altijd mijn moodboard in gedachten! Vandaaruit bouwden we verder. Met schuiven op het moodboard met plaatjes, kleuren en design, wist ik precies dat mijn KEK Amsterdam behang niet zou matchen in de woonkamer, maar de slaapkamer veel goed zal doen.

Kies ook vooral voor maximaal drie kleuren, of voor één kleur waar je drie tinten uit haalt. Kies bijvoorbeeld één kleur voor de muur, de tweede verwerk je in de meubels en de derde kleur in je accessoires. Dit maakt het makkelijker vóór me als basis stelregel. Al snel werd ik verliefd op zwart, roze en groen tinten dat ik spotte bij Poster Store, van waaruit ik verder ging struinen.

moederdag cadeautips , Amazona Krijtverf Velvet Collectie 05

3. Basiselementen voor de kern van het huis

comfortzone, coconing, Heb jij ook een grote dosis persoonlijkheid en de glamourstijl als de nieuwe Na! Na! Na! Surprise Teen Dolls

Het cruciale meubelstuk is echt de bank. Een zachte, comfortabele bank om op neer te ploffen en waar je tegelijkertijd ook nog een bankhut van kunt maken. Het hoeft geen top of the bill design te zijn. Daar heb ik het budget overigens ook niet voor en een panische moeder die bij elke vlek ontploft, is niet aan mij besteed. Er moet geleefd worden in een huis.

Bij de verhuizing koos ik voor een nieuwe bank hoes over onze KIVIK Ikea bank. Ideaal, duurzaam en niet al te duur! En uiteraard hoort er een fijne fauteuil in de woonkamer. Hierbij viel ik wederom terug op monumenten groen en roze, een plaatje van een combinatie. Om optimaal woongenot te creëren, is zitcomfort echt wel een must, waarbij ik zal combineren met materialen en kleuren, in onze eigen stijl.

En dat zowel in de woonkamer als de (leef) keuken. De basiselementen kloppen en zorgden voor een geheel. Met accessoires kon ik het afmaken en naar het seizoen aanpassen. 

design merk, design merken, interieur
Enkele meubels die we op het oog hebben waarmee we gaan schuiven oud roze, monumenten groen, zwart en goud.

4. Decoratie woonkamer

Het inrichten van je woonkamer pak ik, eens in de zoveel tijd, groots aan, waardoor er aardig wat aandacht en voorbereiding aan geschonken mag worden. Een keuze maken uit verschillende stijlen, materialen en kleuren vind ik lastig. Toch vormden we al snel een basis met als basiskleuren groen, zwart, vintage roze en gouden elementen.

Met de keuze voor de diverse lampen, opvallende sidetables, of subtiele aspecten zoals spots en deurklinken kun je de sfeer sterk bepalen. De RoMi lamp, muuto vaas, houten vloer en D-lightz spots zijn sterk sfeerbepalend. 

De basis klopt en hadden we als eerste aandacht aan besteed. Vervolgens wissel je de sfeer snel met kussens, accessoires en verfijnde vondsten. De Hollandse meesters zijn trend accessoires net als de ronde tafels die je in elkaar schuift, de zwarte stalen deuren, of ronde spiegels. Deels ga ik er in mee, deels laat ik het voor wat het is.

Qua decoratie kies ik voor items met een verhaal, gemixt met oud en nieuw en items met een verhaal. De FBRK leeuw omdat ik een lion ben, Mijn oma leeft voort in ons huis, met name door haar schilderijen. Ik deed het best goed als ballerina toch? 

5. Home Sweet Home 

Als alles op zijn plek staat, recht hangt en is uitgepakt, plof dan zeker neer op de bank en geniet van je woeste arbeid. Mijn man vindt het maar wat amusantelijk om me alles tig keer te zien verplaatsen. Hij is dol op mijn ‘esthetische oog’, zoals hij het eloquent weet te verwoorden

Wat voor mij de kern van het huis uiteindelijk echt af maakt, zijn de planten en bloemen. Mijn ultieme guilty pleasure is een bezoek aan de Albert Cuyp waar ik graag mijn ‘snoepwinkel‘ in duik. Met groen voelt ons huis een thuis! We hebben van ons nieuwe huis dan ook snel een thuis maken met bovenstaande basis tips! Hieronder alvast enkele beelden van heo het geworden is.

keuken, make-over, wrappen, raambekleding, keuken make-over
We willen nog wel graag met kleur o pde muur gaan spelen.
keuken, make-over, wrappen, raambekleding, keuken make-over
Ook hier kunnen we nog wel met wat meer kleur aan de slag gaan.
keuken, make-over, wrappen
Onze keuken krijg nog een hele grote make-over, maar alles op zijn tijd en stapje voro stapje…

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebook |Youtube| Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief