Delen vinden we super lief

Op dit moment heeft onze bijna 6 jarige monster 2 grote liefdes. Het zijn 2 uitersten, maar daarom is het juist zo’n heerlijk combinatie L.O.L Surprise en Pokémon. Verschillender dan dat kan het eigenlijk niet. Met haar meisjesachtige L.O.L spullen speelt ze fantasie spelletjes en haar stoere Pokémon spelletjes, speelt ze op haar tablet en ruilt ze kaarten op school met haar vriendjes. Heerlijk vind ik het om te zien dat kinderen los van wat de ouders leuk vinden, eigen voorkeuren ontwikkelen.

L.O.L Surprise! ruilkaarten

Omdat ze al een tijdje druk bezig is met het Pokémon ruilkaarten was het nu tijd om toch ook maar aan de L.O.L ruilkaarten te beginnen. Ik had ze al vaker zien liggen, maar nu mochten we de Mega starter set uitproberen.

De collectie van Panini (ook bekend van de FIFA voetbalkaartjes) bevat in totaal 193 super glam ruilkaarten. Hierbij zitten bijvoorbeeld Pop Glitter kaarten, Neon Bright kaarten, “Magic Move kaarten en 9 Fantastic Plastic kaarten”. Deze laatste kun je gebruiken om jouw L.O.L. poppetje aan te kleden en waren bij mijn dochter meteen favoriet! De serie brengt alle L.O.L. poppen van alle series bij elkaar in 1 verzamelmap.

Verzamelmap en zoveel meer

Wat een feest! Bij de starter set zitten de verzamelmap en 3 zakjes met kaartjes, waaronder een paar limited edition kaarten. We hadden ook nog eens een berg extra pakjes kaarten gekregen dus de verzamelmap werd meteen flink gevuld.

Ze is zo’n groot fan van L.O.L dat ze heel erg veel namen uit haar hoofd weet. “Black Tie, Bon Bon, Crystal Queen, Neon QT en Prrr Kitty” zijn een kleine greep uit haar favorieten. Ze was bij elke kaart enthousiast en ging meteen sorteren (deze ‘rain man’ moeder moest even wennen aan het feit dat dat niet op nummer was als bij het L.O.L verzamelboek) en daarna werden ze in de verzamelmap gestopt.

Ze is echt al jaren GEK op de trend van L.O.L, de O.M.G dolls en alles wat daarbij hoort. De kerstman heeft dit jaar met zijn hand over zijn hart gestreken en haar zelfs de “OMG Limited Edition Winter Crystal Queen cadeau gegeven. (voor de L.O.L. beginners; een L.O.L in barbie formaat). Eerlijk is eerlijk, het is prachtig kwaliteitsspul en ze was echt in de wolken, maar het blijft een prijzige hobby. Als ik optel wat onze groeiende L.O.L collectie heeft gekost dan moet je constateren dat dat een klein fortuin is.

En met een kind dat werkelijk nog geen enkel idee heeft van de waarde van geld is, is voor haar heel normaal. Omdat ze echt super vaak met haar L.O.L collectie speelt, is het toch een van onze ‘go-to ‘cadeau’s. Beter dan iets wat in een hoek beland en waar nooit meet naar gekeken wordt.

Zwakke mama

Met een adviesprijs van €9,99 is de starter set met ruilkaarten best te doen qua prijs. En de losse pakjes kaarten zijn €1,50. Eerlijk is eerlijk, mama heeft een gat in haar hand en vind het super leuk om haar meisje te verwennen. Met maar 1 kindje is dat misschien ook net wat makkelijker dan met een groter gezin.

Dat houdt wel in dat onze klein prinses best verwend is en de waarde van geld niet echt snapt. Dit geeft mij meteen een idee voor een volgende blog. “Hoe ga je om met je eigen ‘zwaktes’ in de opvoeding van je kind”. Het goede voorbeeld geven is het makkelijkst, maar wat als je je kind iets wil aanleren wat niet je eigen sterkste punt is?

Realitycheck

Het zet mij de laatste tijd aan het denken dat het misschien tijd is om zakgeld te introduceren. Ik heb mij er nog niet echt in verdiept,maar L.O.L ruilkaarten zijn qua prijs natuurlijk uitermate geschikt om zelf te laten kopen van zakgeld. Dus ik denk dat we dat gaan introduceren als ze 6 jaar wordt.

Ik zou het super leuk vinden om van anderen te horen op welke leeftijd jullie zijn begonnen met zakgeld en hoe jullie dat aangepakt hebben?

Liefs Olivette,

Olivette is ook actief op TwitterFacebook Youtube Instagram en vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief