Delen vinden we super lief

Restaurant De Kas is een van de bekendste groente restaurants! Ook wel de eerste farm-to-table restaurants ter wereld en beroemd tot ver buiten Amsterdam. In de ochtend oogsten ze hun groenten zelf dat dezelfde middag op je bord ligt. Verser kan haast niet.

Zaaien, oogsten, schoffelen, bewateren; het team van de kas doet het met passie in en rondom het restaurant. Daarnaast hebben ze hun tuin in de Beemster, waar ze zo’n 200 soorten groenten en fruit kweken in de kas en op de volle grond.

Omdat ze niet zelf alle groenten kunnen verbouwen werken ze ook samen met boeren in de omgeving van Amsterdam en de Beemster. Denk aan duurzaam en biologisch geteelde kapucijners, druiven, pompoenen, spruiten, pruimen, appels etc.

Het eerste boek

Het kookboek Restaurant De Kas – Van het land op het bord geeft een kijkje achter de schermen van het iconische restaurant. Je kijkt mee in de keuken en kun je laten inspireren door 50 recepten waarin groente de hoofdrol speelt.een boek naar mijn hart als groenten fan en wanna-be fitmom.

Thuis zijn we dol op uitgebreid koken en we gaan graag de uitdaging aan om de recepten te proberen. En om ook manlief er laaiend enthousiast over te maken heb ik hem verrast met een datenight voor Vaderdag. Alle thuiswerk-, homeschooling-, Corona- stress laten we achter ons en dit is een bedankje namens de kinderen dat hij zo’n super papa is. Het boek wordt groots ingepakt met een mini kas en kreeg hij naderhand. En extra tof, veel gerechten die we aten stonden in het kookboek.

Bijzondere locatie

Het restaurant begint zich op een bijzondere plek In park Frankendael, in een oude stadskwekerij uit 1926, is een bevlogen brigade aan het werk. Hier staan twee jonge supertalenten aan het roer en dat proef je. Uit de keuken komen moderne gerechten met diepe smaken.

Zo aten wij er bijvoorbeeld een heerlijk gerecht van knolselderij, knoflook, beurre noisette en makreelbouillon. Mooie aroma’s en lekker rijk. En een goed bereid gerecht van lam met gerookte geitenyoghurt en snijbiet. Een feestje op het bord!

Restaurant De Kas, kookboek, amsterdam, moestuin, groenten, gezond, uit eten,VAN HET LAND OP HET BORD

Een mooie combinatie waarin de lam smaak schitterend harmonieerde met de geitenyoghurt en de rook het geheel bovendien nog eens meer diepgang gaf. Deze chefs weten wat ze doen. Veel ingrediënten komen uit eigen kweekkas waar je na entree doorheen geleid wordt op weg naar de serre.

Het is een fijne plek om lekker vaak terug te komen. En met dit kookboek kunnen we ook zelf aan de slag! Een perfect cadeau om te geven, of te krijgen.

Restaurant De Kas, kookboek, amsterdam, moestuin, groenten, gezond, uit eten,VAN HET LAND OP HET BORD
Nederlands | Hardcover 9789021575315 Druk: 1 mei 2020 |240 pagina’s

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter| Facebook |Youtube| Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief