Delen vinden we super lief

Dag oud keukenblad, tabé oubollige keukendeurtjes en toedeloe uitgerangeerde bovenkastjes. En zeg maar ‘hallo‘ tegen stoer zwart, robuuste houten planken en een strakke bar met nieuwe wasbak en een design kraan! Bij het zien wat er mogelijk was, maakte mijn hart een sprongetje! Een renovatie van je oubollige keuken is zoveel eenvoudig en zoveel voordeliger, dan een geheel nieuwe keuken aan te schaffen.

Hermitage, monument, keuken, G.W.Molleruslaan 38, de parken, hermitage, l'hermitage, ermitage, rhone, wijn, apeldoorn, stadsvilla, rijksmonument
Deze ‘oude’ opstelling is perfect, de frontjes zouden aangepast kunnen worden en een opvallende kraan en wasbak kan het verschil maken.

Onze keuken verdient een make-over, al missen we momenteel wel de financiële middelen om het groots aan te pakken, oftewel een hele nieuwe keuken! Met kleine veranderingen wordt er een compleet nieuwe look ontworpen en geplaatst, zonder de hoofdprijs te hoeven betalen.

Perfecte vondst

Bij de zoektocht naar een nieuw huis, keek ik altijd gelijk of de keuken en de keuken opstelling wel goed is en nog lang mee kan gaan. Om dit bij een verhuizing aan te pakken, ben je namelijk gerust 15.000 Euro verder en dat heb ik niet 1,2,3 extra op de plank liggen. Wel hebben we een bouwbudget dat we verstandig willen gebruiken. Het is dan ook een perfecte vondst dat je je keuken kunt renoveren. Hier maken we heel graag gebruik van.

keuken, keukenopstelling
Mijn wens is een boekenkast vol fijne kookboeken.

Keuken pimpen

Ik had er geen weet van dat je zoveel kon vervangen in plaats van een geheel nieuwe keuken te bestellen. Vaak is of je keukenblad, of inbouwapparatuur nog wel goed, maar zijn de kastjes, of handgrepen aan vervanging toe. Het vervangen van onderdelen kan een wereld van verschil maken. Het is echter nog een gevalletje keuzes maken, aangezien de keuze reuze is en het voor mij nog lastig kiezen is. En wat vervang je wel en wat niet… en voor welke stijl gaan we?

keukentrend, keuken trappen, keuken wrap, keuken make-over, keuken renovatie

1. Afzuigkap vervangen

De huidige afzuigkap kan zoveel moderner en maakt bovendien te veel lawaai. De huidige generatie afzuigkappen is sterk verbetert en veel stiller, energiezuiniger, gemakkelijker schoon te maken en ook heel mooi van uiterlijk. Deze staat dus zeker op de nominatie om vervangen te worden. Ook is het filtersysteem door de jaren heen sterk verbetert waardoor je minder last hebt van vet en bacteriën.

Naast de afzuigkap kun je aan veel meer aanpassingen denken die hier onder vermeld staan:

2. Handgrepen keuken vervangen
3. Inbouwapparatuur vervangen
4. Keuken pimpen
5. Keukenblad vervangen
6. Keukendeurtjes vervangen
7. Keukenfrontjes vervangen
8. Keukenkraan vervangen
9. Keukenla vervangen
10. Spoelbak vervangen

keuken wrappen, make-over, wrappen

Make-over

Aan de basis van de keuken mankeerde er eigenlijk niet veel. De kastjes zelf waren prima, maar de frontjes van de kastjes waren echt aan vervanging toe, net als de handgrepen. Het mag moderner en meer anno nu. Het werkblad is mooi met een andere basiskleur keuken. Ook zouden we meer kastruimte wensen met eventueel een ander gasstel en afzuigkap. Maar om daarvoor de hele keuken weg te halen, is in dit geval niet nodig. Het is bovendien ook minder ingrijpend, in 1 dag te fixen en veel voordeliger. Een andere vondst is toch wel echt het keuken wrappen!

keuken, keukenopstelling
Onze keuken in Diemen

Tot slot

Bij het plannen van een keuken make-over, moet je dus zeker denken aan de gewenste stijl, kleurenschema en materialen voor de nieuwe look. Overweeg ook het upgraden van apparatuur en opslagmogelijkheden. Vergeet niet om de mogelijkheid van keukenwrapping te overwegen als een kosteneffectieve en stijlvolle manier om je keuken een frisse uitstraling te geven. Maak een budget en zorg ervoor dat je een duidelijk plan hebt voordat je begint.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebook |Youtube| Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief