Delen vinden we super lief

Mexico is ook wel het land van de sombrero’s, cactussen, salsa, Azteken en Maya’s, maar vooral van de verrukkelijke tortilla’s, taco’s, salsa’s en guacamole. Je kunt mij niet blijer maken dan met een goed gevulde enchilada, nacho’s, of chili con carne. Mijn oudste zoontje deelt de liefde voor de Mexicaanse keuken, de jonkies zijn het er echter nog niet over eens. ‘Te pittig mama’ en ‘is me veel te veel gehussel mam” hoor ik vaak. Toch wil ik dolgraag mijn kennis over deze fantastisch, lekkere keuken bijschaven.

Dit kook boek is een eerbetoon aan Dia de los Muertos, de Mexicaanse dag van de doden, een kleurrijke dag waarop de doden worden herdacht. Op deze dag wordt er gefeest, veelvuldig gegeten en gedronken!

We waren al fan van het soortgelijke kookboek Thali en ook deze werd mee besteld. Je kunt nooit genoeg kookboeken hebben toch? En laat dit boek er visueel ook nog eens prachtig uit zien. Het doet me gelijk denken aan de prachtige film Coco.

Coco de film over de dood

Mexico vibes

Dit kookboek Fiesta heeft 80 authentieke, kleurrijke recepten die eenvoudig zijn, al kost het maken wel ietwat tijd. Tsja het boek heet Fiesta en voor een feestje hebben we uiteraard (meer) tijd over om uitgebreid te koken! Samen met de verleidelijke foodfotografie wordt de Mexicaanse keuken op jouw bord gebracht. We zetten er swingende muziek bij op en gaan aan de slag. Vooral de kleurrijke pagina’s spreken me aan in dit boek.

Vlees, tomaten, uien, bonen en avocado’s…
Je ziet veel dezelfde ingrediënten terug in de Mexicaanse keuken

Het zijn eenvoudige, toch zeer originele gerechten, al zijn de gerechten bewust wel een tikkeltje aangepast aan de westerse smaakbeleving. Gelukkig maar, anders krijg ik onze jongste kids nooit aan de Mexicaanse keuken. Het was zelfs nog lastig kiezen welk gerecht ik zou kiezen.

Tijdens Allerzielen doken we de keuken in voor een feestelijk gevulde eettafel om onze overleden dierbaren te eten. Het werd een kleurrijke overvloed aan heerlijk eten.

Maak kennis met klassiekers zoals tacos al pastor, chili con carne, gevulde salsa’s of de quesadilla, maar ook met minder bekende recepten zoals de tlapique con verdura en de pollo con mole poblano. Dompel jezelf van voorgerecht tot dessert, (mijn favoriete onderdeel), onder in Mexico’s rijke culinaire traditie en houd meteen je eigen fiesta! Het boek Fiesta staat ook vol sfeer foto’s van de gerechten, Mexicanen en locaties, dat het echt een feestje maakt in mee te werken. Vergeet overigens de intro niet te lezen, dit maakt het boek echt compleet.

Een boek vol sfeer foto’s van Mexicanen en prachtige locaties, daarnaast vind je ook heerlijke voorbeeldfoto’s van de te maken gerechten. Fiesta mexicaanse keuken 9789044751109 | €24,95

Fiesta

Zoals de titel van het boek al doet vermoeden, zorg je met de diversiteit aan recepten voor een feestelijke tafel vol originele gerechten! Je leert echt Mexicaans koken, waarbij je alles zelf maakt. Overigens ben ik nooit een voorstander geweest voor pakjes en zakjes en leer ik dan ook dolgraag meer over de kruidenmengsels die in de Mexicaanse keuken veel wordt gebruikt.

Ook kunnen we nu onze eigen salsa’s maken waar je bijvoorbeeld tortillachips in kunt dippen. En voor het eerst sinds lange tijd pakte mijn man er dit kookboek bij om gerechten uit te proberen. Leuk!

De Mexicaanse keuken is een samensmelting van de Azteekse en Spaanse keuken. Maïs is het basisingrediënt dat tot vele vormen verwerkt wordt. Daarnaast komen chilipepers en tomaten in bijna elke maaltijd voor.

Malakeh

Een soortgelijk kookboek is Makakeh waarin de magische Syrische koken wordt ontdekt. Malakeh Jazmati was een beroemde tv-chef in haar geboorteland Syrië. Ze was op de vlucht voor het oorlogsgeweld in haar eigen land en begon samen met haar man en kind een nieuw leven in Duitsland. In dit prachtige kookboek verzamelt Malakeh haar lekkerste recepten uit de Syrische keuken.


Malakeh – De authentieke Syrische keuken. Malakeh JAZMATI | 2018 | Hardback | € 24,95.
Het boek is prachtig vormgegeven. De recepten zijn eenvoudig, maar kosten soms wel de nodige tijd qua marineren en voorbereiding. Het resultaat mag er dan ook echt zijn! Het is allemaal erg smakelijk.

In dit kookboek maak je kennis met klassiekers zoals ganoush, falafel of baklava, maar ook minder bekende gerechten zoals muhammara of kibbeh. Net als in Fiesta, ontmoet je in dit prachtige kookboek ook de rijke geschiedenis en tradities van de gerechten, alsook persoonlijke anekdotes. We gaan er aankomende maanden veel uit proberen!

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter| Facebook |Youtube| Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief