Delen vinden we super lief

We kennen allemaal de momenten waarop een moeder haar grenzen lijkt te bereiken en de druk te veel wordt. Dit zijn de momenten dat ze, om het minste en geringste, kunnen ontploffen als ze de controle kwijt zijn, of er te veel van ze wordt gevraagd. Het zijn dan de dierbaren die het er van langs krijgen. Over het algemeen zijn we zeer zorgzaam, volgzaam en een fantastische moeder, maar tsja… we zijn niet perfect. Vandaar deze vrouwen handleiding voor mannen.

Vrouwen handleiding voor mannen

In deze blogpost geef ik een korte handleiding voor echtgenoten, kinderen en anderen rondom mama, die het even niet meer weten. Mama is ook maar een mens is, met behoeften en verlangens die niet altijd zichtbaar zijn. En het is echt niet zo moeilijk om te voorkomen dat ze uit haar slof schiet.

Vrouwen handleiding 7 tips
voor mannen, kinderen & pubers

Moeders zijn graag zelfstandige en onafhankelijke vrouwen die hun eigen boontjes doppen. Toch vond ik het handig om een vrouwen handleiding voor mannen samen te stellen. Want niets is wat het lijkt…. Ook wij vliegen wel eens uit de bocht en dat had heel goed voorkomen kunnen worden met de volgende tips & tricks….

1. Neem haar nooit voor lief

Moeders doen hun uiterste best om alles in het gareel te houden. Ze zijn er een kei in om zichzelf op de zijlijn te zetten zodat de gezinsleden kunnen floren op school, sport, bij hun vrienden en ja ook hun echtgenoot zien ze graag successen behalen. Dit komt vanuit ons oerinstinct waar we geen oorkonde voor hoeven te ontvangen, enkel waardering. We willen gezien worden voor onze efforts en onze multi-task skills. Tip 1 in deze vrouwen handleiding: neem haar efforts dan ook nooit voor lief!

13 Tips om de meest geweldige moeder te zijn en je balans te bewaken

2. Toon begrip

Moeders kunnen overweldigd raken, helemaal tijdens de tropenjaren. Toon begrip voor haar emoties en luister naar wat ze te zeggen heeft. Soms heeft ze enkel behoefte aan een luisterend oor. Een waarde oordeel of goedbedoeld advies kan overigens beter buiten wege gehouden worden. Een glas wijn inschenken en knikken op haar relaas helpt altijd goed.

3. Help mee in het huishouden

Een opgeruimd huis brengt rust in het hoofd van een moeder. Neem daarom actief deel aan huishoudelijke taken en zorg samen voor een schone en geordende leefomgeving. Dit verlicht niet alleen haar takenlast, maar versterkt ook de band binnen het gezin. Ruim die rondslingerende sokken op, neem de spullen op de trap mee naar boven, gooi je vieze was in de wasmand en het zou ook helpen als je je handdoek niet op de grond laat slingeren.

beste wasmachine, keuze wasmachine, budget, prijs, kwaliteit
Als je een vrouw vraagt ‘kan ik je helpen‘ en we zeggen ‘nee‘, help dan toch zonder er iets voor terug te vragen. #ThankMeLater

Het is een goede squad en lunge oefening voor je moeder al die rondslingerende kleren oprapen, maar bedenk eens wat voor een beter humeur je er voor terug krijgt. It’s worth it deze 3e tip in deze vrouwen handleiding, ik zweer het je!

Gerelateerde blog: Werkende moeders zijn slechte moeders

4. Ondersteun in de dagelijkse taken

Neem eens spontaan een deel van de dagelijkse verantwoordelijkheden op je en kijk eens wat er gebeurt. Er is namelijk niets vermoeiender dan alles moeten vragen. Help bij het bereiden van maaltijden, regel de boodschappen, of neem de kinderen mee voor een middagje uit. Door samen verantwoordelijkheden te dragen, verlicht je de last op mama’s schouders en zal ze er minder als een zombie bij lopen. Moeders hebben echt geen superkrachten die de wasmanden leegt, vaatwasser dagelijks uitruimt, of die je van een schoon opgemaakt bed voorziet. Helaas heeft deze mama geen geheime hulpjes of superkrachten.

5. Creëer ontspanning

Begrijp dat mama, net als iedereen, behoefte heeft aan momenten van ontspanning en me-time, echte momenten voor zichzelf zonder een stoorzender. Moedig haar aan om tijd voor zichzelf te nemen, even helemaal niets doen, of plan samen activiteiten die haar blij maken. Een gelukkige mama draagt bij aan een gelukkig gezin, beloof ik je! Happy wife, happy life !

vrouwen handleiding voor mannen, kinderen, pubers & omstanders , selfie, moeder, marjolein

6. Communiceer

Open communicatie is de sleutel. Bespreek samen de verwachtingen en behoeften, en zoek naar oplossingen die voor iedereen werken. Het vermijden van misverstanden draagt bij aan een gezonde en harmonieuze relatie. Niet altijd even eenvoudig, maar vaak zit hier de crux én oplossing! En ga nooit boos slapen, of zonder kusje naar je werk, je weet nooit wat er kan gebeuren… Best handig toch mannen, zo’n vrouwen handleiding!?

huwelijk, trouwen, lachen, een vrouwen handleiding voor mannen, gebruiksaanwijzing, vrouwen handleiding voor mannen, kinderen, pubers & omstanders

I​n een huwelijk is de vrouw in essentie een kalm, gelukkig en vreugdevol persoon die liefde koestert voor alles en iedereen… Echter
Zolang ze genoeg heeft gegeten, een goede nachtrust heeft gehad en er geen onrust heerst, het huis schoon en geordend is, en ze het heft in eigen handen heeft. En dit alles zonder overweldigd te raken door te hoge verwachtingen en overprikkelingen.

7. Waardering

Geef je partner de liefde die ze verdient en doe hier moeite voor. Toon met acties je respect, dankbaarheid en waardering voor wat ze voor jou en het gezin doet. Door een kleine verrassing, of compliment pakken vrouwen automatisch extra taken op zich. Dit zit in onze genen, want de motor van een vrouw draait echt beter met waardering.

Extra tip: Vrouwen genieten ervan om af en toe verrast te worden met een spontaan avondje uit. Het maakt niet uit hoe je het regelt; de inspanning alleen al wordt zeer gewaardeerd! Ook een geurtje, bloemen, of het aansteken van kaarsjes wordt opgemerkt. Het zijn de kleine gebaren waar vrouwen blij van worden.

Relatie problemen voorkomen en verhelpen met deze 30 tips

Schouwen-Duiveland, esdoorn, boswachter, Swarovski verrekijker, zeeland, watersnoodramp, watersnoodmuseum, Schouwen, citytrip

Tot slot

Mocht je moeder, of echtgenoot zich opsluiten op het toilet, even onzeker zijn, zich afzonderen met een koptelefoon en helemaal niets met je maken willen hebben; laat haar maar uitrazen en lees bovenstaande tips nog eens door! Laten we samenwerken om mama te ondersteunen en ervoor te zorgen dat ze niet tot het uiterste wordt gedreven. Een liefdevol, positief en begripvol gezin is het beste geschenk dat we haar kunnen geven. Het is niet geld dat haar gelukkig maakt, het is harmonie, balans en een klein beetje dankbaarheid!

Bedankt namens alle moeders en je zult er geen spijt van krijgen!

Liefs Olivette

Volg je ons als op Facebook | Tiktok | Instagram | Pinterest | Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief