Delen vinden we super lief

Realitycheck voor vrouwen to the Max!

Vakantie doet een mens goed. Tijd voor je partner, je gezin, maar het voornaamste: voor jezelf! Echt pas op de plaats en de ruimte hebben voor andere interesses dan je gezin, het huishouden en werk. Ik zal het niet onder stoelen, of banken schuiven dat er bewogen weken achter ons liggen. Afscheid van dierbaren, verschuivingen op persoonlijk en werkgebied en ook teleurstellingen moesten er verwerkt worden. Het werd een heuse ‘reality check‘ tijdens mijn vrije dagen. De vakantie kwam als geroepen. Unplugged van alles thuis en mezelf opladen kwam als geroepen.

Op mijn relax stoel heb ik alles de revue laten passeren en ben ik tot een paar inzichten gekomen …. met name een lijst van dingen die vrouwen nooit mogen vergeten en wat we toch echt eens tussen onze oren moeten knopen….  

powervrouw

Top 10 Reality check voor vrouwen

1. Gras is groener bij de buren

Iedereen is omringd met iemand waarbij het lijkt dat ze echt alles op de rit hebben van een schoon huis, perfect huwelijk, goede baan tot aan welgemanierde kinderen. Laat je niet gek maken, voor een ander zou jij dat wel eens kunnen zijn! Hobbels op de weg horen er nu eenmaal bij en het ziet er bij een ander vaak uit alsof niets moeite kost. Maar schijn bedriegt…, echt waar!

2.  Omarm die complimenten

Als iemand je een compliment geeft, omarm dit en geloof het. Ze liegen echt niet! Waarom zouden ze? En probeer ook eens complimenen terug te geven, je zult merken dat de reacties soms hartverwarmend zijn.

Leuke dingen doen , vandaag niet thuis, erop uit, uittip, eropuit met kinderen, boekentip

3. Muffin rol

Iedere vrouw heeft een ‘love handle’, ook wel ‘muffin rolletje’ als ze voor over bukt. En die bikini body? Trek ‘m aan & embrace it! Ik heb het zwembad en de sauna afgespeurd naar het perfecte lichaam en vond ze stuk voor stuk mooi. De één wat ronder dan de ander, maar het is het hoofd dat er op zit dat telt. Een blij mens is altijd aantrekkelijk, met name de moeders die niet zitten te sikkeneuren over hun bikini-lijf. Een enorme Reality check.

4. Gelukkig in je lijf

Ongelukkig met je striae? Denk aan alle vrouwen die dolgraag met je zouden willen ruilen. Zie ze als souvenirs van je grootste geschenk.

plastische chirurgie, afvallen, buikvet

5. Zelfvertrouwen

Heb zelfvertrouwen! Kijk naar jezelf zoals je naaste dierbaren naar je kijken, dan zou je genoeg zelfvertrouwen hebben, You Bett Ya!!  

6. Buy yourself flowers

Je hebt geen man nodig om jezelf te redden, of om gelukkig te zijn! Red eerst jezelf en zorg dat je het met jezelf gewoon reuze gezellig hebt! Die man vult je aan. En ‘The right Guy’ staat je bij alles aan je zijde.  

valentijn voor de liefste bloemen elma

7. Omarm je minpunten

Je hoeft echt niet van ieder deel van je lijf te houden. Al zou je dat natuurlijk wel gewoon moeten doen… Die Reality check kreeg ik vooral door de zoveelste compliment van manlief. Echt niet dat ik hem geloofde, tot hij boos werd. Ok, ok..waarom zijn wij vrouwen toch altijd zo onzeker! En focus op wat je mooi vindt en laat die minpunten lekker links liggen.

momshaming, opvoedzondes huisregels kanjertraining positief, vrouwen, realitycheck

8. Smelly

We worden allemaal weleens wakker met een adem waar je ‘U’ tegen zegt en waar je partner bewusteloos van raakt. You’re not alone! Je hoeft echt je wekker niet een uur eerdere zetten om je tanden te poetsen.

9. Je bent zelf nr. 1

Je zou jezelf als hoogste prioriteit moeten zien! En nee, je bent zelf geen back-up plan, laatste in rij, of alternatief! Met name bij het thuiswerken, mag ik als baas liever tegen mezelf zijn en wat meer pauzes inplannen.

thuiswerk , Thuiswerken, thuiswerkplek, thuiswerk tips

10. Powervrouw

Je bent een vrouw, dat is op zich zelf al mega bewonderenswaardig !! F*ck die onzekerheid! Als dat geen Reality check is!

Tot slot

De Reality check lijst kan nog veel langer… vrije tijd doet een mens goed. De inzichten kwamen met de dagen rust, gezelligheid, veel lezen, sporten, liefde en omringd zijn met dierbaren die het vaker beter zien dan jezelf. We gaan proberen om het vakantiegevoel nog lang vast te houden. We kijken terug op een fijne tijd en ik probeer bewust te worden van bovenstaande punten. De één is lastiger voor mezelf dan de ander, maar ik zal mijn best doen. Doe je met me mee…!

Gerelateerde blog: Mom shaming zetten we om in mom bracing – mama’s united

Liefs Olivette

Volg je ons als op Facebook | Tiktok | Instagram | Pinterest | Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief