Delen vinden we super lief

nationale complimentendag

Het is vandaag een wel zeer bijzondere dag en was dan ook blij verrast met een zeer lief kaartje op mijn bureau. Het is namelijk NATIONALE COMPLIMENTENDAG en daar staan we graag bij stil! Ik strooi dagelijks best makkelijk met complimenten als iemand iets leuks of goed heeft gedaan. Ook bij vreemden of passanten ga ik graag een spontaan praatje aan. Ooit kreeg ik zelf een compliment over mijn jas en hoe ik er uit zag. Dat vond ik zo leuk en is mij altijd bijgebleven, hoe gestresst ik die dag ook was. Het is zo makkelijk om iemands dag te maken, maar ook om te kraken….

Nationale complimentendag

Ik ben zo’n mietje die zeer gevoelig is voor een complimentje. Ik ga er harder door rennen en ben vervolgens helemaal blij . De ‘Nationale Complimentendag‘ draait om het geven van oprechte aandacht en het tonen van persoonlijke waardering, lees ik in mijn inbox vanmorgen. Helemaal waar, aangezien deze twee ‘zaken‘ niet te koop zijn, maar die je (juist daarom) wel het diepst kunnen raken! Je hebt altijd van die blije collega’s die zo’n leuke dag aanhalen op kantoor en er extra werk van maken. Superleuk!

Helemaal mijn ding, want op pannenkoekendag ben ik ook degene die naar de winkel snelt om beslag en toebehoren te halen.  Er bestaan zoveel leuke themadagen dat ik vaak van de partij ben. Van ananas dag, tot aan foute truien dag… I’m inn. Vanmorgen kon ik dus los op de kaartjes die klaar lagen om gebruikt te worden, leuk!

Dankbaarheid

Het geven en ontvangen van dankbaarheid en complimenten werkt bij mij als een positieve stimulans. Mijn humeur is er ook gevoelig voor, waardoor ik als een blij ei rond loop. Het moet geen geforceerde compliment zijn die er met pijn en moeite uitgeperst wordt. Het zit in de aard van de mens dat je niet zonder waardering kan.

Het klinkt zo vanzelfsprekend… een complimentje geven als iets goed gaat! Tóch doen we het in de praktijk te weinig. We zien wel vaak wat fout gaat, maar veel minder wat er goed gaat. Jammer, want juist in deze uitdagende tijden en de roerige tijden in de wereld kunnen we wel wat positivisme gebruiken!

Positivisme op nationale complimentendagby sorcia

Bij de opvoeding van onze kinderen staan zowel mijn man als ik er heel positief in en geven regelmatig complimenten. Door op de positiviteit te focussen, hopen we onze kinderen te ontwikkelen tot zelfstandige volwassenen met veel zelfvertrouwen en waardevolle levenslessen. En nee, we gaan de negatieve elementen heus niet uit de weg, of nog erger; negeren. De normen en waarden in ons gezin vinden wij beiden belangrijk en dat is onze leidraad.

Hier hoort een compliment op zijn tijd bij en ook waardering. Ik schreef er eerder over dat wij zo fan zijn van de onder je kussen kaartjes. We staan elke dag stil bij de kleine dingen waar we dankbaar voor zijn. Als is het nog zo klein. In elke dag zit namelijk iets goeds, al is het nog maar zo klein.

Gerelateerde blog: De onder-je-kussen-kaartjes: een groot geschenk voor je kindje in een klein doosje!

nationale complimentendag

We nemen de dag samen door, vertellen elkaar wat we fijn vonden die dag en ik spreek mijn waardering uit naar mijn kinderen. Niet elke dag, maar op momenten dat ik er echt even de tijd voor neem. En als ik mijn zoontje vertel dat ik hem zo dankbaar ben dat hij zijn broertje altijd zo lief helpt in de ochtend van de trap, merk ik dat hij er eager op is om dit te blijven doen. Gewoon om dat het hem een goed gevoel geeft. Complimenten versterkt de band met mijn kids en goed gedrag wordt bevorderd. Wat wil een ouder nog meer. Uiteindelijk willen we allemaal 1 ding; genieten van het moederschap.

Eigenlijk zou het iedere dag nationale complimentendag moeten zijn!

Vandaag hebben we ingestoken om langs alle afdelingen te gaan en complimenten uit de delen. Dit brengt hilarische momenten met zich mee. Dit kan door iemand persoonlijk aan te spreken maar je kunt via onderstaande link gebruiken voor een ‘award’ of een leuk kaartjes uit te printen. Wij zijn lekker los gegaan.

Kinderen gelukkig opvoeden, tips, gelukkige kinderen, dankbaar, liefdevol, gelukkig zijn, opvoeding

En bedenk ook dat dankbaar zijn voor je lieve familieleden en dierbare vrienden niet zo heel moeilijk is. Maar dankbaar zijn voor de ‘lastige’ mensen in je leven valt niet altijd mee. Toch kun je ook van hen veel leren en doe even extra je best vandaag om iets positiefs in hen te zien!

Om positiever te kunnen leven is één persoon erg belangrijk. En dat ben JIJ!. Het begint allemaal bij jezelf. Van jezelf houden, vanuit jezelf handelen en vanuit jezelf verbinden met anderen.

Fijne dag allemaal toppertjes, jullie zijn geweldig!!

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief