Delen vinden we super lief

In het midden van het land, in het groene uitgestrekte Flevolands polderlandschap, is een plek waar iedere ouder met zijn kroost moet zijn geweest. Het magisch pannekoeken restaurant Hans en Greitje biedt eindeloos veel speelplezier en kunnen de buikjes rijkelijk worden gevuld. Je zult je ogen er uit kijken. Het is een plek waar de kinderen nog lang over zullen napraten. Je stapt in een betoverend sprookje en geloof me, ze willen echt niet weg! Het Hans & Grietje Pannenkoekenhuis en speelpark in Zeewolde is een aanrader voor groot en klein, met wel een klein minpuntje…. Lees je mee…

Off we go

Voor ons is Zeewolde zo’n 40 minuten rijden vanaf Apeldoorn, dat ook ideaal te combineren is met een doorreis naar het westen of oosten van het land. Dit iconische pannekoeken restaurant Hans en Grietje is zeker de moeite waard om een bezoek aan te brengen. Dus mocht je in de buurt zijn, het is een leuke tussenstop om een pannekoek te gaan eten, of een borrel te drinken op het terras terwijl je kinderen rondrennen. Het is er eigenlijk het hele jaar vrij druk, houdt daar wel rekening mee.

Het personeel is zeer behulpvaardig en rennen hun benen uit hun lijf, met altijd een glimlach op hun mond. Chapeau, want het is voor hen hard werken met de rondrennende kleintjes. Nadat we de pannekoeken binnen hadden opgesmikkeld, streken we buiten neer op het terras terwijl de kinderen los gingen in de speeltuin. Wij combineerden het naderhand met een leuke wandeling zodat de zoetigheden gebalanceerd werden. Op de sprookjescamping zijn we al wel veel gewend, maar dit is toch ook wel ontzettend leuk!  

Magische pannenkoeken restaurant

In het pannekoekenrestaurant kom je niet enkel voor het eten, al ga je wel lekkerbekken van de appeltaart geur bij binnenkomst.. Je kijkt je ogen uit bij de bewegende vloeren, de betoverde plafonds, lampjes, objecten en “zwevende” tafels; waarbij je zelf alles in beweging zet! De kinderen hadden al snel door dat ze via de de indoorglijbanen naar de grote speelkelder gingen. En ook konden ze kiezen uit de kleinere speelruimtes in het restaurant om in weg te dromen. Zelf vermaakte ik me zeer goed met alle attributen om me heen. Ontdek tusen delekkernijen door dan ook zeker alle rumtes die het pannekoeken restaurant heeft.

In deze toren konden ze na het eten met hun heksenmunt een snoepje uitzoeken.

Pannekoeken restaurant Hans en Grietje

De wereld zet je op zijn kop in de Groninger-kamer en in de Bling-Bling zaal waan je jezelf een prinses. De tijdmachine was mijn favoriet om jezelf een paar jaar jonger te toveren. En als de Heks op het grote Heksenorgel speelt, doe je uiteraard een dansje mee. De foto’s spreken eigenlijk wel boekdelen. E nwat lagen de kidneren in een deuk toen ik onder de plens water stond.

Een unieke beleving in een al even unieke omgeving, geweldig voor groot en klein en geweldig om kinderen zo enthousiast te zien!

Het speelpark

Pannekoeken zijn all time favoriet bij onze kinderen en zodra ze klaar zijn, duiek nze graag de buiten speeltuin in. In de zomer is het hier dan ook helemaal leuk om te bezoeken en geloof me, het is dan ook overal druk! Er zijn diverse trampolines en springkussens, van klein tot ENORM groot! Ze heoven zich hier dus geen moment te vervelen.

Het Schommelplein zorgt voor uren schommelplezier, waarna zezich neerploffen in de Hooiberg. de speld hebben ze nog steeds niet gevonden, het blijft een leuke uitdaging. Het snoephuisje is net echt en met name de grote snoeptoren blijft een plaatje. De jongens vonden het Skeltercircuit met tankstation veel interessanter en passeerden de ophaalbrug en échte wasstraat.

Hans & Grietje wordt door de jaren heen steeds groter. Er is inmiddels een echte snoepwinkel en een waterspeelplaats met “sprookjesboom”. je moet wel tegen de drukte kunnen aangezien het er steeds massaler wordt.

Openingstijden pannekoeken restaurant Hans en Grietje

Vanuit dit bakkerijtje komen de lekkerste geuren…

Hans en Grietje is geopend van maandag t/m zaterdag: van 11.00 tot 21.00 (keuken sluit om 20.00) Zondag: van 10.00 tot 21.00 (keuken sluit om 20.00) Er geldt geen entree al zul je er wel wat nuttigen. De prijzen voor een kinderpannekoek is rond de 9,-, met enkele snoepjes, een heksenneus en smeersels. De volwassenpannekoeken deden me wel greinzen. Het zijn volwaardige maaltijden als een salade nicoise mét pannenkoek, of zelfs eentje met shoarma, …tsja het is en blijft een pannekoekenrestaurant… Na afloop mogen de kinderen voor 1 heksenmunt (waarde 1,-) snoepjes uitzoeken bij de toren vooraan bij de grote glijbanen

Voor het restaurant en terrein geldt géén entree! Je kunt ook gebruik maken van de skelters op de skelterbaan voor € 0,50 (retour na gebruik) Je kunt gratis parkeren op de grote gastenparkeerplaats aan de voorzijde van het restaurant.

Meer activiteiten, meer magie

In de omgeving vindt je veel meer leuke attracties en bezienswaardigheden, die je perfect kunt combineren met een bezoek aan Hans en Grietje. Denk aan het Dolfinarium in Harderwijk waar mijn dochter groot fan van is. Voor shopfans onder ons, is Bataviastad de perfecte plek. Mijn zoontjes houden daar niet zo fan, maar voor een moeder dochter uitje zeer geschikt. Mijn jongens vinden het Aviodrome in Lelystad een beter idee, waar alles draait om vliegtuigen.

Voor de tieners is Walibi Holland in Biddinghuizen een aanrader. Ook kun je het verborgen verleden ontdekken van het prachtige Schokland in de Noordoostpolder! Het is een voormalige eiland en een prachtig natuurgebied dat nu een archeologisch monument is, vol bijzondere bodemschatten. Je leest wel dat de omgeving een aanrader is, of wellicht te combineren met een citytrip in Apeldoorn.

In het pannekoeken restaurant Hans en Grietje kijk je jouw ogen uit

Broodkruimeltjes route

Je kunt bij Hans & Grietje lekkere pannenkoeken eten en ook onwijs genieten van de natuur met een leuke, interactieve broodkruimeltjes tour. Het verhaal van Hans en grietje komt dan echt tot leven. De route is verkrijgbaar bij de kassa in het restaurant en kost €2,-

In zo’n 45/60 minuten leg je 1,6 km af dat voro kleine beentjes makkelijk te doen is. In de winter kan het pad wel iets modderig zijn waardoor laarzen geen overbodige luxe zijn.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebook |Youtube| Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief