Delen vinden we super lief

Bij aankomst op Park Drentheland werden we hartelijk ontvangen bij de receptie. Het viel ons meteen op hoe goed er voor de gasten gezorgd wordt. Zo hartelijk en gastvrij waardoor we er gelijk extra veel zin in kregen. Vanaf het eerste moment ervoeren we de gezelligheid en betrokkenheid van het personeel. We kregen onze plek aangewezen en konden onszelf installeren voor het Outback Daktent event. Voor de kinderen een eerste camping ervaring met een daktent en trekhaaktent waar we lang naar hebben uitgekeken.

Ruimte en Rust

Een van de grootste pluspunten van Park Drentheland is de overvloed aan rust, ruimte en vrijheid. De campingplaatsen zijn ruim opgezet, waardoor je voldoende privacy hebt. Onze daktent was perfect voor de aangewezen plek en we hadden nog genoeg ruimte om te ontspannen en te genieten van de natuur om ons heen. Uiteraard waren we dit weekend samen met andere daktent liefhebbers, maar dat weerhield de kinderen er niet van om de omgeving te gaan ontdekken! De omgeving is prachtig en draagt bij aan een gevoel van sereniteit en ontspanning. Kamperen is zo fijn!

Faciliteiten voor Vermaak

Park Drentheland biedt tal van faciliteiten om je te vermaken. Zo hebben we heerlijk kunnen afkoelen in het buitenzwembad en genoten van de zonneweide. De speelweide bood volop ruimte voor kinderen om te ravotten, pingpongen, voetballen, of de waterspeeltuin te ontdekken. Of maak gebruik van de tennisbaan en de 18-holes midgetgolfbaan voor actieve ontspanning. Het is zelfs mogelijk om je eigen paard mee te nemen, wat uniek is en een groot pluspunt voor paardrijliefhebbers.

In de fraaie stallen heeft ook je paard een aangenaam verblijf. En als je ook graag je hond mee wil nemen dan is dat ook mogelijk! De kinderen hebben veel vriendjes gemaakt en met andermans hondjes gewandeld, iedereen is hier welkom.

Activiteiten

De directe nabijheid van uitgestrekte bossen, vennen, heide en zandverstuivingen maakt Park Drentheland de perfecte uitvalsbasis voor wandel-, fiets- en paardrijtochten. Wij hebben verschillende wandelingen gemaakt door het Nationaal Park Drents-Friese Wold en elke keer werden we weer verrast door de natuurlijke schoonheid en de rust van het gebied. De schapen waren toch wel favoriet. Voor de kleintjes is er een leuke speurtocht bij de receptie incl loep, verrekijker en opdrachten als je niet een hele lange wandeling wil ondernemen.

Voor natuurliefhebbers, avonturiers en camping liefhebbers die niet van grootschalig houden en die op zoek zijn naar nieuwe ontdekkingen, is Park Drentheland een fijne uitvalsbasis.

Kamperen is altijd een goed idee

Historische en Culturele Rijkdom

Park Drentheland ligt in het dorp Zorgvlied met nog geen 300 inwoners en kent een rijke geschiedenis. Het is onderdeel van de UNESCO Werelderfgoed Koloniën van Weldadigheid dat een extra dimensie toevoegt aan je verblijf. Want naast de prachtige natuur kunnen ook cultuurliefhebbers hier hun hart ophalen met de historische context van het dorp Zorgvlied.. Het beeld dat ik van Drenthe had, is zoveel rijker en heeft me weten te verrassen. Het is hier prachtig groen met zeer charmante dorpjes en cultuur.

Omringd door mede daktent liefhebbers

Eten en Drinken

Er is een broodjesservice voor een vers ontbijt en de mogelijkheid om een barbecue of buffet te laten verzorgen. Verder hebben ze een buitenbar met pizza die regelmatig geopend is, en ligt er naast het park een hotel met restaurant waar gasten kunnen neerstrijken.

Zelf staken we de barbecue aan met de fantastisch groep daktent fans. Zowel voor jong en oud zijn er voldoende faciliteiten voor een aangenaam verblijf in Drenthe(land)! Echt een heerlijke plek.

Paard mee

Voor paardenliefhebbers is deze camping helemaal een walhalla. Er zijn 39 luxe stallen, een buitenrijbaan, een weide, een trainingsmolen en een paardendouche die zorgen voor een ‘happy horse’. Bij aankomst staat de stal al opgestrooid met stro en hooi, klaar voor gebruik. Voor campinggasten uiteraard niet toegankelijk, al showen de ruiters vaak graag hun paard en vinden een aai bij vragen o.k.

Conclusie

Ons verblijf op Park Drentheland met onze daktent en trekhaaktent was een geweldige ervaring. De combinatie van gastvrijheid, ruime kampeerplekken, uitstekende faciliteiten en de prachtige natuur in de omgeving maakt dit park een ideale bestemming voor daktent kampeerders. We werden wakker met vogeltjes en de zon…. wat wil je nog meer. En of je nu op zoek bent naar rust en ontspanning, of naar actieve buitenactiviteiten, Park Drentheland biedt voor ieder wat wils. Wij komen graag terug en raden dit park ten zeerste aan aan andere kampeerliefhebbers.

Liefs Olivette

Volg je Olivette al op Facebook |YoutubeInstagram, of Pinterest? We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat.


Delen vinden we super lief