Delen vinden we super lief

Elma van vliet vragenspellen vraag maar mama, vraag maar, papa

“Je staat zelf aan het stuur van je leven en bepaalt vaak je eigen geluk!” Een statement die me altijd is blijven triggeren. Dit probeer ik mijn kinderen zoveel mogelijk mee te geven: Verbind, geef, lach en wees positief! Het leven brengt je vele uitdagingen en dan kun je het het beste met een positieve mindset tegemoet gaan. Als ik mijn kids te lang zie hangen in een negatieve spiraal haal ik ze hier uit door te communiceren. Door verbinding te zoeken, raken we aan de praat. Hierbij gebruik ik dan graag vragenspellen en zo nu en dan haal ik er een levensles van Pipi Langkous bij.

Ook Pipi denkt in ‘oplossingen’ en ziet geen beren op de weg. En laten we wel wezen; wie omringt zich nu ook niet liever met vrolijke, opgewekte personen, dan neerslachtige chagrijnen. Uiteraard kennen wij ook ons verdriet. Er zijn momenten dat ik het ook even niet meer weet, maar dan is er altijd licht aan het einde van de tunnel.

Hoe dan?vragenspellen elma van vliet vragenspellen elma van vliet

Als je kind ontdekt waar bij/zij goed in is, wordt het zelfverzekerder en veerkrachtiger. Ook leer ik ze graag zelf het initiatief te nemen. Vaak schuilt mijn zoontje achter mij en moet ik het woord voor hem nemen. Uitgesloten uiteraard, uitzonderingen daargelaten. Niet altijd even makkelijk, toegegeven, maar ze stappen makkelijker op dingen af en zijn minder bang.

Ook leer ik ze ‘dankjewel‘ zeggen, gedag zeggen, handje opsteken als een auto stopt bij een zebrapad en complimenten geven. Het is dan wel verstandig om het er over te hebben. De vraag “Waar ben je trots op?”, of “Wat vind je af en toe wel eens lastig” komt dan ook wel eens voorbij.

Mijn grootste wens is dat mijn kinderen hun dromen realiseren en iets doen dat ze gelukkig maakt. Hier plaats ik wel graag een kanttekening bij; door te geven, samen te werken en je te omringen met vrienden, hebben ze gelijk een klankbord en leren ze dat niet alles om hen draait. Levensgeluk nastreven vind ik belangrijk en daar horen ook anderen bij. En veel quality- familytime en interactie.Elma van vliet vragenspellen vraag maar mama, vraag maar, papa

VRAAG MAAR, mama! Vragenspellen voor jou en je kind

Zoals je kunt lezen, ben ik dol interactie met mijn kids. Daarbij helpen de boeken, vragenspellen, of spelletjes waarbij je met elkaar verbindt. Of dit nu een vriendinnen quiz is, of een speleditie waarbij familiegeheimen ontdekt worden. De vragenspellen “Vraag Maar” wist dan ook gelijk mijn nieuwsgierigheid te wekken. Gesprekken met je kind gaan meestal over wat je die dag hebt beleefd. Maar er zijn zoveel meer leuke en persoonlijke dingen om elkaar te vragen! Daar helpt dit leuke spel je bij!vragenspellen vragenspellen vraag maar, mama

  • Echt contact

Met de kaartjes uit dit bijzondere vragenspel “VRAAG MAAR”, stel je elkaar inspirerende, boeiende en grappige vragen. In het spel vindt je kaarten voor papa/ mama, afhankelijk van welke editie je hebt. Het spel is een makkelijke manier om écht contact te maken en nieuwe dingen over elkaar te ontdekken. Een perfect spel voor thuis, onderweg of op vakantie. Het concept is eenvoudig: je stelt elkaar de vraag die op het kaartje staat en een leuk en persoonlijk gesprek is het gevolg.

  • Kletsen tijdens het Bedritueelvragenspellen vraag maar, mama

De fijnste momenten met mijn kinderen vind ik toch wel het bedritueel en als we nog even de dag doornemen. De ene keer doen we het via slaapklets, het andere moment pakken we er de ‘onder mijn kussen kaartjes’ bij. Het vragenspel voor kinderen voegen we hier nu aan toe. Aangezien de kids nog net iets te jong zijn, gebruik ik het op een luchtiger manier. Zodra ze 6 jaar en ouder zijn, kunnen we het spelelement er in aanbrengen. Ook voor de gesprekken aan tafel tijdens het eten, of als we een lange wandeling maken zijn de kaartjes geschikt. De fijnste onderwerpen komen aan bod.

  • Enkele voorbeelden:

    vragenspellen

“Wat was het leukste moment van deze week?” Met jou winkelen mama, ik vind mijn glitterjurk zoooo mooi” Mijn dochter wist hier wel antwoord op te geven.
“Wanneer moet je om mij lachen?” “Als je haar in de war zit s’ochtends” giechelde mijn jongetje
“Wat kunnen grote mensen leren van kinderen?” Deze vraag was nog iets te gortig voor de kleintjes. Op de vraag wat ze goed kan, antwoordde ze volmondig “Dansen, mam “ 

Het vragenspel is geschikt voor kinderen van 6-12 jaar. Het leuke is dat er 2 varianten zijn voor zowel papa als mama. Het is daardoor een persoonlijk, bijzonder cadeau. Wij vinden het zeker een aanrader!

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter  Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief