Delen vinden we super lief

invulboekjes elma van vliet Afgelopen zomer zaten we op een prachtige camping tussen de bergtoppen aan de voet van de MontBlanc. Over de camping sijpelde een stroompje water vanuit de bergen naar beneden. “IJsklontjes koud” riep Amelietje. De term bleek een blijvertje. Dat is er eentje om te onthouden vond ik. Ik sloeg hem op in mijn telefoon aangezien ik geen invulboekjes voorhanden had. Langzaam kwamen er steeds meer nieuwe uitdrukkingen bij. Tijd voor een uitsprakenboekje!

Eigen Wijsheden Invulboekjes

Na een beetje speurwerk kwam ik terecht bij de invulboekjes van Elma van Vliet. Wat een super leuke boekjes heeft zij uitgebracht! Boekjes die mij echt een happy feeling geven. Natuurlijk ben ik gegaan voor ‘Eigen wijsheden’. Een mooi klein boekje waarin je de leukste uitspraken van je kind kunt bewaren. Dus als mijn telefoon het weer eens begeeft of mijn kladjes verdwijnen tussen het oud papier, heb ik nog steeds de mooiste en grappigste woorden en zinnen voor later.invulboekje elma van vliet

Het boekje is stijlvol in zijn eenvoud. De mooie kleur groen geeft het een beetje een vintage look. Geen gekke plaatjes of opdrachten maar vooral veel ruimte om te bewaren en deze mooie tijd even stil te zetten. Voorin is er plaats voor een leuke foto van je kleine uk om verder vooral veel te schrijven. Meer heb je toch niet nodig?! Dit zijn invulboekjes naar mijn hart .

Paardje feestmuts

Papa Martijn heeft een keer een ontzettend roze eenhoorn “gewonnen” op de kermis. Na drie keer mis schieten, kregen ons meisje en vriendje Toon, allebei een eenhoorn mee naar huis. Dat was het begin van een hechte vriendschap tussen Amelie en ‘paardje feestmuts’. Weer zo een prachtig woord om op te schrijven. Mensen die de knuffel eenhoorn of unicorn noemen worden direct verbeterd. En gelijk heeft ze! Want zeg nou eerlijk, eigenlijk is het ook niet meer dan een paard met een feestmuts op zijn kop. Een grappige uitspraak voor in de invulboekjes. Samen met ‘wind draaimolen’ (windmolen) en ‘dansen op de fiets’ (spinning). Er zullen er vast nog veel meer volgen.

invulboekjes elma van vliet Elma van Vliet

Ik heb nog eens verder gekeken op de website van Elma van Vliet. Haar boeken en spellen draaien allemaal om het delen en bewaren van (familie)herinneringen van en voor mensen die je dierbaar zijn. Om elkaar beter te leren kennen en vooral ook om vast te leggen. In de boekwinkel had ik haar familie en vrienden quiz al zien liggen. De reeks is begonnen met het boekje ‘Mam, vertel eens’. Een boekje wat ze maakte voor haar ernstig zieke moeder. Daarna volgden er meer. Prachtige boekjes om te koesteren, te bewaren en cadeau te geven aan je meest dierbaren.invulboekjes elma van vliet

Super leuk vind ik de invulboekjes voor en over je kleine meisje (of jongetje natuurlijk). Zoals het ‘dagboekboek voor mijn dochter/zoon’. En om weer terug te komen op de vakantie, het ‘vakantiedagboek’. Een extra handvat om je vakantie vast te leggen. Bij mijn ouders thuis liggen nog een paar vakantieboeken van het hele gezin met herinneringen, tekeningen en plakplaatjes van vakanties. Zo leuk om later nog eens na te lezen. Dat zegt soms zo veel meer dan foto’s alleen.

invulboekjes elma van vliet voor mama invulboekjes elma van vliet Voor Mama

Echte juweeltjes zijn de invulboekjes voor je broer(tje), zus(je), vriendin, vader of moeder. Met behulp van vragen en creatieve opdrachten kan je bijzondere herinneringen vastleggen. Heel erg persoonlijk en daardoor uniek en een bijzonder cadeau. Voor mijn moeder ga ik het boekje met de toepasselijke naam ‘Voor Mama’ invullen. Ook weer zo een prachtig boekje. Het zet je tot nadenken en is een mooie manier om te laten zien hoe bijzonder je moeder is. Want dat is mijn moeder voor mij! Een prachtige vrouw!invulboekjes elma van vliet

Dat was ze altijd al maar het gevoel is alleen nog maar sterker geworden vanaf het moment dat ik zelf moeder ben geworden.  Een bedankje ‘Voor Mama’, de superhelden van vele kinderen

Ik ga met de invulboekjes aan de slag en zorg ervoor dat het ‘ons’ boekje wordt. Ons boekje om te bewaren.

Liefs Aileen

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief