Delen vinden we super lief

De maand mei is weer in zicht en dus ook dè dag voor alle moeders: Moederdag! De dag om alle moeders eens extra te verwennen. Moeders kunnen natuurlijk niet genoeg in het zonnetje gezet worden.

Mijn lieve moeder

De enige moeder die ik ga verwennen is natuurlijk mijn eigen moeder. Ik heb er maar één en wat voor één! Ook al zijn mijn broers en ik allang de dertig of zelfs de veertig gepasseerd, ze blijft altijd die lieve zorgzame moeder. Vroeger toen wij kinderen waren, maar nu nog steeds.

Van alle markten thuis

Vooral als het gaat om heerlijke maaltijden op tafel zetten en ons maar blijven verwennen. Ze is altijd in voor gezelligheid, spontaan, modieus en vooral mijn lieve, leuke mama. Zo nu en dan wordt de hele familie opgetrommeld voor een wijnproeverij, een leuke voorstelling of een weekje in de Oostenrijkse sneeuw. En nu blijkt dat ze ook nog eens een fantastische oma is!

Mama verwennen op Moederdag

moederdag

Hoe kan je mama nou het best verwennen op haar dag? Het belangrijkste is dat je er bent. Daar gaat het bij mij dit jaar al mis. We hebben een weekje Duitsland geboekt en later bleek Moederdag daar precies in te vallen. Oeps… Dit jaar verschuif ik Moederdag een weekje. Maar hoe kan je, je moeder, schoonmoeder, of oma dan op een goede manier in het zonnetje zetten? Wij zochten het voor je uit!

1.Woorden voor mama

Het is altijd leuk om een cadeautje mee te nemen. Dat kan natuurlijk van alles zijn. Een lekker geurtje of een mooi boek. Maar het is helemaal mooi om iets heel persoonlijks te geven. Iets wat staat voor de band tussen jou en je moeder. Ik ben zelf het boekje ‘Voor mama‘ aan het “schrijven”. Een mooi klein invulboekje van Elma van Vliet. Zo geef ik haar herinneringen en betekenissen aan de hand van vragen. Ze krijgt geen leeg boekje maar een boekje over ons.

Maar ik geef ook een leeg boekje. ‘Mam, vertel eens’ . Dit lieve invulboek bestaat 15 jaar en daarom is er een feestelijke ‘limited edition’ uitgegeven. Weer zo een mooi boekje waarin mijn moeder kan vertellen. Het is dus eigenlijk ook een beetje een boekje voor mijzelf.

2.Kodak momentje

Foto’s zeggen meer dan duizend woorden. Geef je moeder iets waarmee ze altijd even terugdenkt aan een mooi moment. Ga helemaal los met een mooi fotoboekje. Aangevuld met leuke teksten. Tegenwoordig kan je het zo gek niet bedenken of je kunt er wel en foto op laten drukken.

Een leuke mok zodat ze altijd naar kleinkinderen ziet als ze een kop thee drinkt. Of ga lekker ouderwets voor een mooi lijstje met een foto van jullie samen.

3.Bloemen kunnen altijd

Wat is het toch fijn om een mooie bos bloemen in huis te hebben staan. Het brengt letterlijk kleur en geur in huis. Misschien niet het meest originele cadeautje maar daardoor niet minder gewild. De bos kan je ook laten bezorgen voor het geval je niet bij je moeder bent op Moederdag. Doe er een kaartje bij zodat je ook woorden kunt overdragen.

4.Quality time met je moeder

Tijd schiet voorbij voordat je er erg in hebt. Kids, werk, je partner en het liefst ook nog even sporten. En dat allemaal op één dag. Waar haal je de tijd vandaan? Ik zie mijn moeder tegenwoordig vaker dan ooit. Nou ja, vanaf het moment dat ik het huis uit ging. Elke week komt ze oppassen. Maar ondertussen zitten we minder vaak samen achter een drankje in de kroeg. Hoe leuk is het om haar mee uit eten te nemen. Genietend van allerlei lekkers, alle tijd voor elkaar. Even geen kinderen erbij en papa thuis bij de kids. Eigenlijk moeten we dat vaker doen. Maar ja, tijd hè…

5.Knutselwerkje

Het ultieme moederdagcadeau is wat mij betreft een zelf gemaakt kunstwerkje. Een mooie tekening, kleiwerkje of wat dan ook. Er is tijd en moeite genomen om mama te verwennen. Nu ik zelf moeder ben krijg ik, dankzij de opvang, met Moederdag altijd een zelfgemaakt cadeautje. Vorig jaar was het een mooie kaars.

Ondertussen ben ik zelf een beetje te oud om met een knutselwerkje bij mijn moeder aan te komen. Het kan natuurlijk nog steeds, maar dan moet je het wel kunnen. Het lijkt me een prachtig cadeau om zelf een mooi gedicht te schrijven. Speciaal voor mijn moeder. Of een ander kunstwerk te maken. Helaas moet ik mijn talent ergens anders zoeken. Ik besteed het dan ook uit aan mijn dochter. Het is dan wel niet haar moeder maar Moederdag is ook een beetje oma dag, toch?

6.Ontbijt op bed

Ook een klassieker op moederdag gebied is het ontbijt op bed, duhhh. Ik denk dat mijn moeder raar op zou kijken als ik met een dienblad met broodjes en jus d’orange haar kamer binnen kom. Ook dit is meer besteed aan de jongere kinderen die nog thuis wonen. Nou kan je tegenwoordig alles laten bezorgen dus ook een ontbijt op bed. Misschien een leuk alternatief voor de met zorg gemaakte beschuitjes. Al kan het de ‘hele-familie-op-bed-momenten’ nooit overtreffen.

Ik moet nog de laatste hand leggen aan het boekje ‘voor mama’. Omdat ik er niet ben op Moederdag, geef ik het haar als we samen uit eten gaan. Ik kijk er nu al naar uit om samen op stap te gaan. Even wat extra tijd voor mijn lieve moeder.

Liefs Aileen

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief