Delen vinden we super lief

Zet jij jezelf wel eens ongegeneerd in de schijnwerpers? Als het om mijn echtgenoot, of kinderen gaat, sta ik altijd paraat. Het schiet er dan vaak bij in om ook aan mezelf te denken. En eigenlijk niet bewust, meer dat het erbij in schiet door het jongleren van tijd, prioriteiten en inderdaad ook geld. Deze maand besloot ik het anders aan te pakken! Samen met mijn dochter hadden we de ideale moeder-dochter tijd ingepland. Shoppen, winkelen en onszelf in het nieuw steken was onze missie. ‘En we shoppen nieuwe schoenen voor jou mama’, riep mijn dochter uit blijdschap toen we ons wensenlijstje doornamen. Want laten we wel wezen, wij moeders verdienen ook een make-over! Te beginnen bij nieuwe schoenen. En dit is precies waarom:

ugg, omoda, schoenen, schoenen trend, nieuwe schoenen

1. Bedankje voor het harde werk

Rennen, vliegen, het huis aan kant maken en vooral veel cadeautjes inpakken. Was het bij jullie in december ook zo’n chaos? En ook dit nieuwe jaar is het wederom gekkenhuis. Januari is dan ook het perfecte moment voor een mooi cadeau aan jezelf, een beloning voor het harde werk dat is verricht de afgelopen tijd. Je hebt bergen verzet en daar heb je echt een mooi paar schoenen voor verdiend. Een bos bloemen, of lekker geurtje kan ook, maar moeders zijn ook praktisch van aard.

2. Colour up your life

Blue Monday is ons niet ontgaan en de december maanden lijken er ook niet minder grauw op te worden. We kunnen dan ook wel een serotine, oxytocine en endorfine boost gebruiken. De productie van deze gelukshormonen dragen bij aan een fijn gevoel, dat je eenvoudig aan maakt door te gaan shoppen en door jezelf in de watten te leggen.

Er is zelfs uitgebreid onderzoek gedaan naar het effect van winkelen dat je er intens gelukkig van wordt. Ik ben de laatste om de dokter tegen te spreken en vergaar graag een dosis energie en een sterk geluksgevoel! Met nieuwe schoenen kun je er weer tegenaan en evenaart toch wel een dosis Vitamine D. In Utrecht wisten we onze slag te slaan en was bij Omoda de keuze reuze. Dames schoenen koop ik graag online, maar een fysieke winkel was toch wel een feestje.

3. Goede voornemens

Ieder jaar gaan we weer van start met een rits aan goede voornemens Mijn top 5 is (net als menig ander):

  • Meer sporten, bewegen en er op uit gaan (wandelen). Het is goed voor lichaam én geest en verlaagt je stress niveau.
  • Meer tijd doorbrengen met dierbaren
  • Bewuster en gezond leven (& toch wel iets afvallen)
  • Meer genieten van ons huis, vrienden en gezin en stress uitbannen
  • Iets nieuws leren. …

En naast goede voornemens ben ik voornemens om een bucketlist op te stellen. Dat we daar meer bij gaan bewegen en wandelen is een gegeven. Nieuwe schoenen zijn daarmee, naast mooi, ook nog eens een noodzaak en ee ngoede, gezonde investering. Met een nieuw paar stappers wordt de fitbit weer goed ingezet en wandelen we iedere avond een eind in onze woonwijk.

4. Powerboost

Mooie schoenen maken de vrouw. Het maakt een outfit af en je gaat er stijlvoller bij lopen. Aankomend jaar zal ik weer representatief voor de dag moeten komen tijdens presentaties, reizen, pers evenementen en beurzen. Uit onderzoek blijkt dat een goede outfit ons niet alleen meer zelfvertrouwen geeft, maar ook nog eens onze prestaties kan verbeteren. Voorkom dat de verkeerde keuze schoenen als een vlag op een modderschuit staan.

ugg, omoda, schoenen, schoenen trend, nieuwe schoenen

5. Nooit genoeg schoenen

Je hebt nooit te veel schoenen, geloof me! Iedere outfit, of gelegenheid vraagt om andere schoenen. Comfortabele Ugg,s voor warme voeten tijdens het thuiswerken, stijlvolle hakken onder een jurk, of bling, bling sneakers voor een killer-look. En daarnaast is het afwisselen tussen meerdere schoenen van groot belang voor je voeten en houding.

Bovenstaande vijf redenen hebben je hopelijk overtuigt, dus verwen jezelf is het advies. Je sidekick, of lieve, kleine mini-me komt echt wel weer aan de beurt!

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebook |Youtube| Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief