Delen vinden we super lief

fabienne chapot, omoda, hakken, schoenen

Op mijn werk draag ik dagelijks hakken. Geen stiletto’s, maar ook zeer zeker geen ballerina’s, of sportschoenen. Ik ben lang, en door (bredere)hakken te dragen, loop ik stijlvoller en ziet het er niet lomp uit. Toch het wanna-be Parisienne dat in me zit als meisje uit Oost Nederland. Je zult mij zelden op gympen zien rondrennen.

Ooit riep ik ‘nooit‘, maar met drie kinderen is dat haast onhaalbaar en draag ik zo nu en dan ook comfy dames sandalen. Maar algemeen is het ‘hakken en presenteer dan ook met trots mijn nieuwe aanwinst. Je snapt dat de naam Fabienne Chapot me wist te overtuigen en al snel in het winkelmandje belandde.

fabienne, omoda
Geen sportschoenen, of sneakers dus en ook zul je mij niet in een spijkerbroek zien lopen. Ik ben een rokjes en jurkjes meisje..uhm vrouw. En daaronder zie ik graag hakken, dag in dag uit… Lastig lopen? Achnee joh, ‘oefening baart kunst’.

Ballet

wereld ballet dag ballerina zwarte hakken

Mijn ouders stimuleerden mij op jongere leeftijd om op ballet te gaan. Ik was lang met mijn 1m80, waardoor een goede houding werd gestimuleerd. Eerlijk is eerlijk, de balletlessen hebben gewerkt om een betere houding aan te nemen. Ik loop veelal rechtop, schouders naar achteren en kin omhoog. En met hakken accentueer je die houding des te meer.

In mijn jeugdjaren was ik tijdens de balletlessen meer een klein olifantje in een porseleinen kast, maar dat mocht de pret niet drukken. Vooral het ‘vrij dansen‘ vond ik fantastisch. De tutu vond ik geweldig en de klassieke muziek weet ik daardoor te waarderen. Tot het moment dat de spitzen om de hoek kwamen kijken…

Nieuw toekomst perspectief

Een toekomst als ballerina op spitzen was niet voor mij weggelegd met mijn 1m80. Ook was ik zwaarder dan een ballerina zou moeten zijn. Ballet werd daardoor ingeruild door tennis, waar ik uiteindelijk nog best goed in bleek te zijn. Mijn service was sierlijk door mijn ballet skills. En af en toe werd er een pirouette gedraaid tijdens de sets. Je moet uiteindelijk doen waar je gelukkig van wordt en je fijn bij voelt! Nu haal ik dat ballet gevoel weer terug met de banden om mijn enkels van deze beauty’s van schoenen.

omoda, fabienne chapot
Elegant én comfortabel voor de dag komen kan met deze SELENE sandaal van Fabienne Chapot. Dit vrouwelijke model is uitgevoerd in zacht suède en heeft brede suède veters die om de enkel gestrikt kunnen worden, net als een ballerina.
omoda, fabienne chpaot

Stiletto run

Om mooi te leren én blijven lopen, droeg ik in mijn puberjaren en studententijd hakken. Ik kan er een marathon op lopen. De stiletto run heb ik dan ook zeer zeker ooit overwogen. Sportschoenen of de meeste platte schoenen passen gewoonweg niet bij me. En net als een Parisienne gaat het immers om dress to impress!

Als je in mijn kast kijkt, heb ik alle varianten schoenen met hak. En om toch een beetje het ballet gevoel te creëren heb ik mezelf fantastische schoenen cadeau gedaan. Met de strik is het net als of ik zwierig als ballerina de deur uit ga. Voor mijn eerste werkdag na de vakantie een fijne start. Als ik niet op spitzen kan staan, dan maar op mooie, stijlvolle hakken! En laten we wel wezen, dit zijn hele handige en praktische hakken, waar je aardig wat meters op kunt maken. Fabienne Chapot weet wat stijl is!

ballerina , zwarte hakken, omoda

Fabienne Chapot

In mijn schoenencollectie zie je diverse modellen en kleuren. Vaak pak ik er kleurrijke kleuren bij. Ik draag veel rood, fel blauw en deze gele schoenen zijn echt een aanwinst. Ook zwichtte ik bijna voor de rode kleur, maar geel had ik nog niet dat toch de trend kleur is van dit jaar. Of het nu casual of chique is, het is altijd een match. Mijn kleding past er ook heel goed bij, kleurrijk en toch altijd iets ‘out of the box’ met kleur, een print, of bewerking.

Omoda

Naast de gele Fabienne Chapot schoenen ben ik verder gaan struinen op de website van Omoda. Je kunt je hart hier ophalen, wat een keuze! En zal ik je een geheimpje vertellen….ik heb toffe sneakers gespot…. Zal ik er dan toch ooit voor zwichten?

fabienne chapot, omoda, hakken, schoenen
 Op het hielstuk bevindt zich een goudkleurig merkembleem in de vorm van een madeliefje. De details spreken mij altijd zeer aan! De sandaal is overigens gevoerd met leer en het suède voetbed heeft een extra leren toplaag. Alsof je op wolken loopt.

Tips stijlvol lopen met hakken

Zijn jullie al geslaagd met schoenen voor het nieuwe seizoen? Er is zoveel moois verkrijgbaar. En nu ik na de twee weken slippers lopen op vakantie weer hakken mag rondhuppelen, hierbij enkele tips om er als een ballerina bij te lopen:

  • Begin op grotere blokhakken om meer stabiliteit te hebben als je begint met oefenen.
  • Oefen thuis, dan maakt het niet uit als je een keer onderuit gaat. Ga stofzuigen, dweilen en de trap op en af met hakken. Voor je het door hebt, ben je een pro. je voelt je er overigens ook heel stijlvol bij!
  • Loop als een ballerina! Schouders naar achteren, de borst naar voren en kin omhoog alsof je hoofd met een touwtje naar boven wordt getrokken. Een goede houding is cruciaal.
  • Rol altijd je voeten goed af. Zet eerst de hak neer en ‘rol’ je voet naar voren zodat de voorvoet stevig wordt neergezet. Hier ligt ook de balans zodat je een soort van op je tenen loopt. Voorkom dat je de druk uitoefent op de hakken dat loopt namelijk niet heel fijn!

Dit zijn enkele tips en tricks. Wedden dat je straks ook als een ballerina op hakken rondloopt ?

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebook |Youtube| Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief