Delen vinden we super lief

superheldPapa is een superheld voor mijn kinderen. Ik kan echt smelten bij het zien van hun sprankelende oogjes als ze hem trots aankijken. En qua TV helden, staat Chase bij kinderen op 1, blijkt uit recent heldenonderzoek. Zo ook bij onze jongens, op gedeelde eerste plek samen met spiderman overigens. Nick Jr. deelde nog meer uitkomsten uit dit leuke onderzoek die we uiteraard graag met jullie delen.  

Onderzoeksresultaten

Qua TV held is Chase van PAW Patrol de onbetwiste favoriet van jonge kijkers op Nick Jr., Maar voor de meeste kleuters van 4 tot en met 6 jaar zijn papa en mama de absolute nummer 1-helden in het echte leven.paw patrol held

Verrassende resultaten

Uit het heldenonderzoek kamen nog meer opvallende resultaten. Jongens zien eerder hun papa als held en meisjes hebben een lichte voorkeur voor hun moeder. Daarnaast kiezen ze ook vaak voor opa en politieagent als hun ultieme idool en held.

Boeven vangen of mensen helpen?

superheldOpmerkelijk zijn de verschillen tussen beide landen op de vraag wat iemand een held maakt. Onder bijna de helft van Nederlandse kleuters is een held vooral iemand die mensen helpt (46%), in Vlaanderen is dat maar een derde (33%). Vlaamse kleuters geven vaker aan dat een held boeven vangt (39%), Nederlandse kleuters vinden dat overigens minder belangrijk (29%).

En tja een held is sterk, lief en heeft superkrachten. De meeste kinderen willen graag in de huid van een held kruipen, alhoewel laten de resultaten we zien dat Vlaamse kinderen (80%) iets vaker een held willen zijn dan Nederlandse kinderen (70%). En niet iedereen wil een held zijn. De meest genoemde reden daarvoor is dat ze dat veel te spannend vinden.

TV- heldensuprheld

De grootste gemene deler van TV-helden voor kleuters in het onderzoek is Nick Jr.’s PAW Patrol. De favoriete TV-held is voor kinderen echt Chase. In Nederland staat deze populaire reddingshond op een 2e plaats en in Vlaanderen op een eerste plek. Marshall, de brandweer pup staat  op nummer 2.

Spelenderwijs

Het onderzoek over kinderhelden sluit aan op de programmering van Nick Jr. waarin de heldenvriendjes van Nick Jr. op spelenderwijs vaardigheden voor kinderen bijbrengen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Papa is haar allergrootste superheld ⚡️ L O V E . . . . #papaismijnsuperheld #superhelden #superheld #superhero #vader #samenzijn #hygge #papaisdebeste #superpapa #cooldad #smelt #love #bestfriends #besties #superdad #family #bestdad #dadlife #thankyourrolemodel #mysuperman #bestdaddy #bestdadever #daddyanddaughter #fatheranddaughter #bestdaddyever #toddler

Een bericht gedeeld door OLIVETTE (@olivettepuntnl) op

In ieder kind schuilt een held. Maar kinderen hebben vaak aanmoediging nodig om hun zelfvertrouwen te vergroten. In de programma’s van Nick Jr.proberen ze kinderen op een speelse manier te motiveren en in zichzelf te laten geloven. Als ze kijken naar hun favoriete held op TV, zoals PAW Patrol, worden kinderen uitgedaagd om hun grenzen te verleggen.paw patrol held helden Ik zie het ook aan de kinderen die alle rollenspellen helemaal naspelen met de pups en de speelgoedautootjes.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter  Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat!

Bron:*Het Heldenonderzoek is gehouden door onderzoeksbureau Motivaction International b.v. in opdracht van Viacom. Er hebben 404 ouders uit Nederland en Vlaanderen meegedaan die samen met hun kinderen in de leeftijd van 4-6 jaar oud de vragenlijst hebben ingevuld.

Delen vinden we super lief