Delen vinden we super lief

Elke avond hebben we een uitgebreid bedritueel met de drie kindjes. Voor mij zijn dit de momenten om samen de dag door te nemen, te lachen en na het bed verhaaltje een stevige knuffel te geven, alvorens ze naar dromenland vertrekken. Ik neem er de tijd voor en probeer niet te haasten. Ook papa is favoriet als naar bedbrenger, want die maakt er nog een extra groot feest van. Ik hoor ze vaak lachen, gieren, brullen als hij ze in bad en bed doet. We vinden het beiden belangrijk en waardevol om de dag fijn en liefdevol af te sluiten. De vondst van deze lieve Onder-je-kussen-kaartjes vond ik daardoor extra waardevol.

Bedritueel
Olivier kan na het voorlezen nog wel even dagdromen en lezen in bed. Hij laat zijn nachtlampje aan en valt vervolgens in slaap met zijn zwaard en piratenmunten in zijn handen en hoed op zijn hoofd. Ook is hij dol op eigen verzonnen verhaaltjes. Met het eigen verzonnen brandweerman verhaal scoor ik altijd hoge ogen. Yvette houdt ervan om nog even een knuffelend ‘slaap kindje slaap te zingen’ Ze droomt dan helemaal weg om als een prinses in haar bedje gelegd te worden. We kletsen nog wat na en dan nestelt ze zich in har kussen om te gaan slapen.

Een groot geschenk
Als werkende mama zijn het deze momenten die ik koester en belangrijk vind. Een groter geschenk kun je je kind niet geven; je toegewijde aandacht. Dit is ook wel een van de redenen dat ik verliefd ben geworden op de Onder-je-kussen-kaartjes. Je kunt je kleintjes overstelpen met grote cadeaus, maar het mooiste cadeau is toch wel waardering en mooie woorden. En niet alleen met complimenten, want die zijn eenvoudig te geven. Maar juist met waarderingen en redenen waarom je kindje iets heel goed doet. Het gaat er bij deze kaartjes om dat je benoemt wat een actie bij je doet en Onder-je-kussen-kaartjes bedritueelwelk effect dit op je had. Knap, mooi en goed van je, laat je hier dus eigenlijk bij achterwege.

Extra sprankeling
Met de onder-je-kussen-kaartjes word ik geholpen om op te schrijven wat ik waardeer in mijn kindjes. Ik lees bij de tips dat ik moet denken aan een karaktereigenschap, of over iets dat we samen hebben
ervaren en beleefd. Een prachtige manier om je kindje eigenwaarde te geven en die extra sprankeling te verzorgen bij het naar bed gaan. Na het schrijven en bespreken leg je het kaartje onder het kussen voor een heerlijke nachtrust. Daarnaast laat je hem/haar weten dat ze er toe doen. Een hele waardevolle levensles.

Proef op de som
Ik kon niet wachten om de Onder-je-kussen-kaartjes uit te proberen. Nu Olivier naar school gaat en heel veel indrukken heeft, is het een ideaal moment om hem een extra boost zelfvertrouwen te geven. Het is een jochie dat blij in het leven staat en daarnaast gevoelig is met een zacht karakter. Zelfwaardering kunnen we onze kinderen aanleren en de onder-je-kussen-kaartjes geeft hier een mooie vorm aan. Ik zal de geschreven en beplakte kaartjes bewaren zodat we ze later nog eens terug kunnen lezen.

Bedritueel
De eerste keer was wat onwennig. Ik vond het lastig om een waardering te verwoorden zonder in de complimenten te vallen. Ik merkte dat olivier heel rustig werd van het geklets en geduldig wachten tot ik alles had opgeschreven. Hij luisterde aandachtig naar me en hield het kaartje hierna heel stevig vast. Hij koesterde het kaartje en legde het vol trots onder zijn kussen. De volgende ochtend liet hij me trots zien dat het kaartje er nog steeds lag.

Waardevol
Bij Yvette twijfelde ik of het impact zou hebben, ze is immers nog maar 2 jaar oud. Toen ze het ritueel aanschouwde bij Olivier de 2e avond, wilde zij natuurlijk ook een kaartje onder haar kussen. En zo geschiedde. Yvette wilde er zelf ook op kleuren en
schrijven en probeerde er zelfs een eigen ritueel van te maken. Ze legde het kaartje ook vol trots onder haar kussen en ging verdacht snel proberen te slapen. Het is prachtig om te zien hoe wat voor een betekenis het heeft voor de kleintjes. Kijk maar mee in onze kleine impressie video. De toegevoegde waarde zit ‘m echt in de extra aandacht die je aan je kleintje geeft:

Een heel leuk product en door de vele kaartjes hebben nee er ook heel lang plezier van!

Liefs Olivette

De kaartjes zijn hier online te bestellen Link en kosten €14,95 Een enorm origineel en waardevol cadeau.

Inhoud:

  • 52 waarderingskaartjes, mét plak- en tekenruimte
  • 1 gebruiksaanwijzing (inclusief communicatietips)
  • 1 kaartje voor persoonlijke gegevens en plek voor een boodschap van mama/papa
  • 6 bonuskaartjes
  • 1 eerkonde
  • op alle kaartjes staan een citaat, gedichtje of opdracht

Voor (groot)ouders van kinderen van 0 tot 12 jaar. Afmetingen doosje: 15 x 9 x 7 cm

 


Delen vinden we super lief