Delen vinden we super lief

Vind je het leuk om met kinderen te werken? Denk je regelmatig dat je zaken anders aan zou pakken, wanneer je ouders met hun kinderen ziet stuntelen in een restaurant of in het pretpark? Wellicht is een opleiding pedagogiek in dat geval wat voor jou! Niet iedereen die het leuk vindt om met kinderen te werken, wil voor de klas staan. De opleiding pedagogiek richt zich meer op het individuele kind, of het gezin. Samen met een docent of leerkracht identificeer je het probleem wat speelt. Vaak gaat het hierbij om een opvoedkundig probleem. Denk aan een kind wat maar niet wil luisteren, wat snel agressief wordt of het lastig vindt om zich te concentreren.  

gezin, liefde, kinderen

Help zowel het kind als de ouders 

padagogiek, pedagoog, opvoeden, gezinKinderen gelukkig opvoeden, tips, gelukkige kinderen, dankbaar, liefdevol, gelukkig zijn, opvoeding

Het leuke aan de opleiding hbo pedagogiek is dat je niet alleen het kind helpt. Immers, wanneer een kind zich beter kan concentreren komt deze zeer waarschijnlijk beter mee op school. Daarnaast is agressief gedrag vaak een reactie van het kind op een bepaald soort angst of gevaar. Het is niet per definitie iets waar een kind zelf voor kiest. Als je het kind dit afleert, zal deze sneller opgenomen worden in een groep. Ook ouders zijn blij met de bijdrage die je levert als pedagoog. Het kan voor ouders machteloos voelen, wanneer het ze niet lukt om het kind bepaalde manieren bij te brengen of zaken af te leren. Als pedagoog geef je ze het duwtje in de goede richting. 

Tal van verschillende soorten opvoedkundige problemen 

pedagogiek, ouders, pedagoog, opvoeding,, rotklusjes van het ouderschap

Niet alleen is het leuke aan het werk van een pedagoog dat je zowel kinderen als ouders helpt. Ook kom je in deze functie tal van verschillende soorten problemen tegen. Ieder probleem heeft een eigen verhaal. Vaak verschillen de problemen onderling op subtiele punten van elkaar, die cruciaal kunnen zijn bij het zoeken naar een oplossing. De diversiteit aan problemen maakt dat het werk van een pedagoog niet snel zal vervelen. Geen dag is hetzelfde! Daarbij leer je steeds weer nieuwe kinderen en hun ouders kennen.

Opleiding volgen tot pedagoog 

rotklusjes van het ouderschap

De opleiding pedagogiek wordt op hbo-niveau aangeboden. Je kunt echter ook kiezen voor de opleiding pedagogische wetenschappen, wat een bachelor op universitair niveau is. Het is afhankelijk van je vooropleiding, welke van beide opties het beste bij je past. Je kunt vaak na het afronden van het eerste jaar hbo pedagogiek overstappen naar de wo-opleiding pedagogische wetenschappen.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebook |Youtube| Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief