Delen vinden we super lief

decembermaandDe kerstdagen vielen gunstig deze kerstvakantie! Hopelijk gold dat ook voor jullie! De maandag hadden we een verplichte vrije dag, dat overigens zeer welkom was! Kerst is immers al zo hectisch en de kerstvakantie is ook bedoeld om even pas op de plaats te maken. De dagen na kerst bestond uit werken, dat eigenlijk best gezellig was. En uiteraard bestonden de dagen uit kerstkaarten schrijven, kerst, uitjes, familie, vriendjes en vriendinnetjes… e blikken terug op de laatste week van dit jaar.

Maandag 24 december

 • Ikea Smollandkerstvakantie

Ik waagde het er op.. op een drukke maandag naar IKEA voor een paar planken. En er gelijk ontbijten voor een euro is nooit verkeerd. Het was er dan ook zeer druk! Voor het eerst gingen de kids Smalland uitproberen. Ze hadden wel interesse in de ballenbak en ik kon rustig de IKEA collectie ontdekken. Niet verstandig, want je koopt dan snel te veel en de tijd vliegt. Op de helft van mijn tour kon ik ze weer ophalen. Het is een aanrader als je je kids even een uurtje wil laten spelen en zelf relaxt een kopje koffie wil drinken, of shoppen!

 • Amsterdam Oostpoort

Na het Ikea avontuur wilde Olivier graag met zijn nieuwe racebaan spelen en Yvette had wel oren naar meer shoppen. Traditiegetrouw gingen we naar Amsterdam Oostpoort voor een nieuwe Kerst outfit en accessoires voor de kersttafel. Ga jij wel eens 1 op 1 shoppen met je kindje? Ik zou het eigenlijk vaker moeten doen, een goed voornemen voor 2019 dus! Wel jammer dat we ooggetuige waren van een winkeldief. Het is dat ik Yvette mee had, anders had ik de winkelbediende echt geholpen, schoft dat het was.

 • DappermarktRituals vaderdag camapgne

In alle kerstdrukte hebben we ook nog even een bezoekje gebracht aan Rituals. Ik denk dat er onder elke boom in het gehele land wel een product van Rituals ligt…  Alles liep gesmeerd, tot manlief me nog ‘even’ om Hollandse garnalen vroeg…. ‘Mission Impossible‘, een uur voor sluiten … maar ik heb het weten te cheffen. 🤪💪 Hopelijk hadden jullie alles in huis en heb je niet last minute nog iets moeten kopen..

 • Kerstavond

Alle kids trokken hun nieuwe outfit aan en konden al snel aanschuiven aan de prachtig gedekte tafel. De kerstavond werd ingevuld met veel lachen, eten en old-school sjoelen. We werden potdorie ingemaakt door onze eigen kids! Ook kwam het vragenspel van Elma van Vliet aan bod voor een leuk gesprek tijdens het eten.

kerstavond

En ik kon het niet laten toch een korte video in elkaar te zetten… het is vooral tof om het een aantal jaar later weer terug te zien. De kinderen groeien immers zo snel. Deze kerstvakantie merkte ik dat vooral. Ze worden zulke wijze, leuke kinderen.

 • Old school

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Old school de sjoelbak van zolder gehaald 😁🤟 Kerst is ieder jaar best een organisatorisch gedoe… maar de kerstavond hebben we alvast overleefd 🎄😅 Bij ons stond het in het teken van samenzijn 🌟 Zijn jullie culinaire hoogstandjes gelukt?Of werd het simpel gehouden? Manlief dook de keuken in en wist ins te verrassen 👍 Aanschuiven is echt ideaal 😉 manlief echter niet kunnen inmaken bij het sjoelen 🤪 Fijne dagen!!! #christmaseve #familytime #sjoelen #oldscool #dineren #makingmemories #decorating kerstvakantie

Een bericht gedeeld door OLIVETTE (@olivettepuntnl) op

Dinsdag 25 december

Ik kon het niet laten om toch een cadeautje onder de boom te leggen. En het is alsof de kids dit doorhadden. Al heel vroeg in de ochtend stonden ze naast mijn bed. We wisten het te rekken t/m 8 uur, wel een schappelijke tijd. Uiteraard werd manlief niet vergeten. Het werden kerstboom boxershorts, te grappig! eerste kerstdag kerst

 • Chef toetjes

We zouden die middag kerst vieren bij mijn schoonmoeder en met de familie gourmetten. Mijn taak waren de toetjes en dat nam ik uiteraard zeer serieus. De rendieren vond ik zelf zo leuk op pinterest en zijn best cool geworden al zeg ik het zelf. De chocolade kerstkoekjes zijn ietwat mislukt…oops. Het samen kokkerellen en bakken met mijn meisje was echter wel een groot succes. En dat is vaak belangrijker dan het resultaat. De ochtend werd er eerst veel gespeeld om later die middag in Apeldoorn te arriveren.

toetjes chocolade

Woensdag 26 december

De tweede kerstdag vierden we bij ons thuis. De ochtend was vooral chill en heel lang in de pyama´s rondhangen. De kerstvakantie is immers ook om te chillen! Manlief was de chef en er kwamen heerlijke dingen uit de keuken. De chaos en echtheid  van kerst vinden we maar wat leuk. Daar waar mijn moeder kerst ontvlucht vanwege de drukte, geldt bij ons ‘the more the merrier” Ik weet niet of je de volgende uitspraak kent: “One of the most glorious messes in the world is the mess created in the living room on Christmas day.” En voor mijn betekent kerst ook familie en dierbaren.weekoverzicht

 • Mega zooi

Het was inderdaad een mega zooi, maar ‘I love it’. Al moet ik wel toegeven dat het deze keer een extra grote zooi was vanwege de ontplofte chocoladefondue. Nouja, `Op hol geslagen´is een betere benaming. De chocolade smolt niet meer, waardoor de spiraal omhoog schoot en bleef ronddraaien. Met een chocolade circus als gevolg. We kijken later met een glimlach terug op deze kerstvakantie.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

🎄💫 It’s Beginning to look a lot like Christmas. Pa-Rum Pum Pum Pumm 🎄🌟kerstvakantie  #2ekerstdag #coolgrannyclub #bijna100 #kerst #christmasspirit #samenzijn #dressup #funtime #kerstismagic #magic #grandmother #granny #oma #kerstdagen #holiday #hohoho #bloggerstyle 

Een bericht gedeeld door OLIVETTE (@olivettepuntnl) op

Donderdag 27 december

Tijdens deze kerstvakantie dagen kijk ik ook met weemoed terug op afgelopen jaar. Op instagram ben je ongetwijfeld de #bestnine2018 tegengekomen. Ook ik heb het bekeken en was blij verrast met het resultaten. Leuke, gekke foto’s werden het meeste geliked en gedeeld. Dank hiervoor. het is altijd leuk om interactie te hebben met lezers. bestofnine instagram

Geen idee hoe ik de #bestnine2018 moest maken, maar langleve Google. En het resultaat verraste me enorm, zo leuk om terug te zien 📸 Linksboven de ´still´ uit de documentaire “ticket to the tropics” van bvfamilie waar we aan meewerkten. Ik word er veel op aangesproken en hoor veel bijzondere en ook heftige verhalen. Terugkijken? Je kunt het hier terugzien:

 • Ticket to the tropics

Ook liepen we met de kids de “mini marathon” waarna we papa hebben aangemoedigd bij de TCS Amsterdam marathon. Grappig ook om te zien dat foto’s met sushi het klaarblijkelijk goed doen. En de foto bij het stellafietsen werd er ook uitgepikt. Wat hadden we een prachtige zomer!  Het “Blogger By Nature Event” vond ik zelf een hoogtepunt. hier heb ik veel fijne bloggers mogen ontmoeten en heb ik mijn kennis bijgeschaafd.  De komst van m’n neefje was een persoonlijk hoogtepunt begin van 2018. Een leuke terugblik op 2018! Waren jullie verrast door de 9 foto’s die het meeste geliked zijn? Dit is eenvoudig te checken op www.2017bestnine.com. Je vult je (publiekelijke) profielnaam in en de site rekent het voor je uit! Veel kijkplezier!

 • Kerstkaart 2018

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Te leuk om niet te delen 😊🎥 Ik vertel mijn dierbaren te weinig hoeveel ik om ze geef… Mijn bucketlist voor 2019 bestaat dan ook uit heel veel mooie momenten creëren met m’n geliefde vrienden, dierbaren, familie…. in de haast van het leven, de dingen die moeten en het hectische gezinsleven, gaan dingen en momenten vaak snel aan je voorbij. Soms leef je (ik) daardoor in je eigen cocon. Niets mis mee natuurlijk, maar soms is het fijn om je vleugels ook uit te slaan en buiten je eigen “roedel” te kijken … mijn familie is m’n alles en m’n dierbaren zijn de kers op de taart die ik in 2019 meer fa koesteren ☺️ belooft 🤟😊kerstvakantie #2019 #whatcounts #blessed #bigthankyou #elmavanvliet 

Een bericht gedeeld door OLIVETTE (@olivettepuntnl) op

Vrijdag 28 december

 • Kerstkaarten schrijven deze kerstvakantievraagmaar, mama vragenspellen

Versturen jullie kerstkaarten? We ontvangen er niet meer zoveel als in mijn jeugdjaren, maar mijn vrienden en familie zijn trouwe kerstkaartschrijvers. `LoveIt´. Ik schreef er een persoonlijke blog over.

Vooral na onderstaande hilarische kaart van Bjorn en Cirina wist ik weer waarom het krijgen van kerstkaarten zo leuk is, het tovert een glimlach op je gezicht! Ze weten dat ik een Rico crush heb. De ´bad Guy´met een Zwitsal face en gorilla lijf. Ik heb hem twee keer mogen ontmoeten tijdens de Veronica première van Jurassic world fallen kingdom en bij Skyscraper. Deze gepersonaliseerde kaart was dan ook echt te grappig! Tijdens deze kerstvakantie heb ik tijd weten te vinden om kaarten te maken, adressen op te zoeken en ze nog net voor de jaarwisseling te versturen.

 • Kerstkaart 2.0

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Deze kerstkaart ‘Made my day’🎄thnx Bjorn & Cirina, dit hadden jullie niet beter kunnen ontwerpen ✨👌🌟😁 😆 Een kerstkaart van een ongelofelijke, power inspirator die mij elke kickboksles harder deed trainen 💪 @ricoverhoeven happy, healthy holidays ✨ Keep up the great work ✨ #rico #mademyday #christmascard #friends #cutie #littlecrush #power #lifegoals #kickboksen #gym #smile #dutchmomblogger #greatmemories #kerstkaart #amsterdam #kickboksfan #healthylifestyle #christmastimeishere #hohoho #niceboxershort #werkaandewinkelalsikditzie 😅💪🤟kerstvakantie  

Een bericht gedeeld door OLIVETTE (@olivettepuntnl) op

Zaterdag 29 decemberkoekjes bakken kerstvakantielogeerpartijtje kerstvakantie

Kerstvakantie betekent voor ons en de kids ook uitjes, dierentuin, vriendjes, vriendinnetjes. En voor mijn dochter haar 1e logeerpartijtje! Ze vroeg er al de hele week naar. En eindelijk was het zover! Die middag mocht ik haar bij haar vriendinnetje afzetten waar ze de tijd van haar leven beleefde! Wat zijn het toch leuke, lieve en gezellige mensen. Het stralende gezicht van mijn dochter schrijft boekdelen. Vriendschap is zoveel waard!

pizzeria toetjes kerstvakantie

pizzeria toetjes kerstvakantie

En als zusje Yvette voor het eerst uit logeren is, maken de jongens er ook gewoon een feestje van. Olivier zijn vriendje kwam spelen en we gingen dit vieren in de pizzeria. Dit was meer een spontane actie. Olivier wilde ook graag met een vriendje spelen deze kerstvakantie. Dit is soms even een gedoe met taxiën en geregel, maar het was ook weer zo georganiseerd!  ´Friendship rules! ´

Zondag 30 december

En de zondag deze kerstvakantie stond in het teken van verkopen via marktplaats, heen en weer rijden, opruimen, organiseren en bloggen. Ik heb computer issues en kom er maar niet uit. Op die momenten baal ik van mezelf. Het nieuwe jaar ga ik mijn website en computer eens onder handen nemen. Een goed voornemen. Hebben jullie al goede voornemens? Ik ben´as we speak´ bezig met een afvinklijst. met leuke, slimme en goede dingen! En terwijl ik het weekoverzicht afsluit, kruipt mijn dochter tegen me aan. Ze is weer terug ´op het nest´. Ze was die middag met haar nichtje bij het theaterstuk de sneeuwkoningin en begint volmondig te vertellen. Het was een muzikale voorstelling over liefde,  warmte en kou. Over een vriendschap die alles overwint. Een warm winterverhaal om de week mee af te sluiten…

 • Kopje koffie mama

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Kopje koffie mama? ☕️ Lekker schat, maar één apparaat ernaast graag 😅😇 Nu de kids ouder worden, worden ze ook steeds behulpzamer.. heerlijk! Daar investeren we als ouders immers in, met veel geduld en doorzettingsvermogen 😊 met af en toe wel wat hulp van papa & mama..😆kerstvakantie  Een vezelrijk ontbijt is voedzaam, maar dat biertje stellen we nog even uit #thesub #heineken #toysforboys #papasgadget #gadget #biertjevandetap #tapbier #nueerstkoffie #coffeetime #eentjeverder #heinekensub #thesubheineken #volaanrecht #krups #coffeebreak #nix18 #geenalcholonder18 #siemens #koffiebonen #koffiemok #mickey90 

Een bericht gedeeld door OLIVETTE (@olivettepuntnl) op

Dan rest mij enkel nog om jullie een fantastische jaarwisseling te wensen! Een hele fijne avond met dierbaren en tot volgend jaar!

Veel liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter  Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat

Weekoverzichten

Lees ook: #1 Weekoverzicht #1 Olivette fris en fruitig het nieuwe jaar tegemoet #2 Januari Weekoverzicht #2 Een week met avonturen #3 Blue monday, daar doen we niet aan! Weekoverzicht #3  brengt een vrolijke noot #4 Ups & Downs. Een week dat voorbij vloog Weekoverzicht #4 #5 Februari, we gaan richting de lente Hooray Weekoverzicht #5  Een week van uitersten: galafeest, girlsnight out, tot aan sneeuw & kinderfeestjes, altijd wat te doen bij Olivette weekoverzicht #6  Avonturen & belevenissen met Valentijn als hoogtepunt weekoverzicht #7  Negenmaanden beurs, avonturen & een gebroken mama hart Weekoverzicht #8 Kou, het woord van de week in dit weekoverzicht #9  Maart begint leuk met de BHV praktijkdag, proefslapen en meer weekoverzicht #10  Lentekriebels, weekoverzicht #11  met de schilder, lente, Landal & Olivier zijn verjaardag  Maart roert met zijn staart, een leuk weekoverzicht #12 
Drukte van belang! Het woord van de week in dit weekoverzicht 13 #14 April doet wat hij wil weekoverzicht #14 Schoenen, de familie loopt in nieuwe stappers, gingen op stap en ook zette ik de eerste stap weekoverzicht #15  Kleurrijk is het woord van deze week. Qua weer, kleding, uitjes, thuis en mijn humeur! Let the sun shine! weekoverzicht #16  In mei leggen alle vogels een ei! Een weekoverzicht van Cas de Ranger, Mayday, vrijheid, oorlog en heel veel meer Weekoverzicht #17  Variëteit in het voorjaar: Pipo de clown, Elsenhove, ode aan van Manen…. Weekoverzicht #18 een variëteit aan bijzondere momenten  Weekoverzicht 19 Variëteit in dit voorjaar, een week vol kleurrijke hoogtepunten, gekkigheid en asperges. Weekoverzicht 20 De BV Family was deze week in orde in huize Olivette: Schoolreisje, theater….weekoverzicht 22 
Weekoverzicht 23 : JUNI, de maand begint met Jurassic World, Casper en Emma, kinderfeestjes en vakantie!!!! Weekoverzicht 24: Schoolvakantie voor zoonlief! Dat betekent ‘Off-we go”… op avontuur! Weekoverzicht 25: Het juni weekoverzicht bestond uit opvang geregel en chaos weekoverzicht #26: Themadag, deze week zat vol met themadagen! Fijne dag van de… Weekoverzicht 27: Zomervakantie is nabij, dit weekoverzicht staat in het teken van veel water, ballet, zon en kusjes… Weekoverzicht 28: Juli de beste maand van het jaar! Weekoverzicht29:  Laatste schooldag, laat de grote vakantie maar beginnen! Weekoverzicht 30: Hittegolf, PAW Patrol, onweer & een girls night out #weekoverzicht 31: Augustus wordt feestelijk ingeluid en ook feestelijk afgesloten! Lees je mee … #weekoverzicht 32: Familie vakantie naar Frankrijk op camping “Le Pin Parasol”#weekoverzicht 33 : Camping Le Pin Parasol onveilig gemaakt door familie Olivette #weekoverzicht 34: Vakantiepret: Er is een tijd van komen en een tijd van gaan! En die tijd is nu gekomen..(3/3)   #weekoverzicht 35: De R in de maand, Hello September! De laatste week van de zomervakantie #weekoverzicht 36 September begint met de eerste schoolweek en eindigt in Frankrijk! #weekoverzicht 37 Nazomer tijd! Haal die zonnebril maar weer tevoorschijn! Het is genieten geblazen in dit   #weekoverzicht 38: Wijn is het thema van deze week en ook kerst, verdriet en monkey town. Het is een week van uitersten #weekoverzicht 39 De week van de lach, verhuizing, volle maan, hasbro en hatchimals event. Er was zoveel te doen #weekoverzicht 40 Een verrassende oktober week met Wende, de campagne “Buiten de Pixels”, Claudia de Breij, het in de wolken festival …. oktober, oktober #weekoverzicht 41 De feest week van poopsie Unicorn, Nintendo, een reis naar de maan en klussen! #weekoverzicht 42 Deze week staan de veranderingen centraal: qua baan, zwemles, interieur, et  #Weekoverzicht 43 Herfstvakantie voor de kids en work mode voor papa & mama…De week vloog voorbij #weekoverzicht 44 Hello November! Mickey’s verjaardag, Disney On Ice, het ballet & Heineken stond op de agenda afgelopen week. Lees je mee?#weekoverzicht 45  Speelgoed van het jaar en zelf heel veel ontdekken dat is waar deze week uit bestond #weekoverzicht 46 Sinterklaas journaal is begonnen! Zijn jullie klaar voor het Sint geweld? Een week vol family & love   #weekoverzicht 47 Een week gevuld met Parijs, De grinch, de sint, photoshoot en spelletjes  #weekoverzicht 48 “Hello December”, de weken vliegen voorbij en de feestdagen naderen, zijn jullie er klaar voor? #weekoverzicht 49 Sinterklaasje kom maar binnen met je vriend… en dag, dag, dag .. tot volgend jaar #weekoverzicht 50: Tijd voor elkaar in de hectische decembermaand met mijn verjaardag als kers op de taart. #weekoverzicht 51 Eindejaar weekoverzicht met Van der valk avonturen, het jaarlijkse kerstdiner, Mamma Mia en traktaties.

Delen vinden we super lief