Delen vinden we super lief

We blikken terug op afgelopen week. De decembermaand is echt gekkenwerk, hoe weet iedereen het toch weer te bolwerken? En dat terwijl deze kerstperiode een tijd van rust en bezinning zou moeten zijn. De sint is het land uit en de kerstversieringen hebben hun plekje weer gekregen. Nog een paar weekjes en dan is er weer rust in de tent…kerstvakantie. Een paar dagen quality time en familiegezelligheid en weer even bijkomen van de hectische tijd.  Staat er bij jullie veel leuks op de planning?

kerstvoorbereidingen decembermaand

Maandag 10 december

Het weekend was goed gevuld en vloog voorbij. We besloten om het deze laatste week in de decembermaand wat rustiger aan te doen en de kinderen vooral lekker te laten spelen. Dat is ook wat ze zelf hebben aangegeven toen ik ze die ochtend naar school bracht. Ze wilden graag spelen met al het speelgoed dat ze hebben gekregen van de Sint. De werkweek was ook goed gevuld. targets worden ingesteld, de jaarplanning wordt gemaakt. Genoeg werk aan de winkel.

Lees ook: Heel hard lachen met opposuits | Family testbeeld in actie

Dinsdag 11 december

Kerst draait om liefde, familie, samenzijn en het creëren van fijne herinneringen. Eigenlijk deze hele decembermaand wel. Mijn moederhart breekt bij de wetenschap dat niet alle gezinnen veel aandacht aan kerst kunnen geven, gewoonweg omdat ze de financiële middelen niet hebben. Samen met 8 bloggers hebben we de “Christmas Spirit Giveaway” gelanceerd waarbij 8 goedgevulde pakketten weggeven. Op 18 december werden de pakketten weggegeven en wat waren ze ontzettend dankbaar. Dat is precies waar we het voor doen!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

C H R I S T M A S SPIRIT G I V E A W A Y 🎄🎅 8 bloggers geven samen 8 RIJK GEVULDE kerstpakketten weg aan hen die het echt verdienen. En om te bepalen wie dat zijn, hebben we jullie hulp nodig! Als blogger ontvangen we veel fijne producten die we mogen testen en waar we over schrijven. Veel van deze producten geven we weg! Op 18 december wordt er een selectie gemaakt en bepalen we samen metde indiener waar het naartoe gestuurd mag worden! 💫 8 bloggers, 8 pakketten De deelnemende blogs zijn getagt, bezoek hen dan ook zeker 🌟🎄 .meer info op olivette.nl . . . . #kerstversiering #giveaway #christmas #goeddoen #linkjnbio #kerstsfeer decembermaand

Een bericht gedeeld door OLIVETTE (@olivettepuntnl) op

  • Kerstfeer deze decembermaand

En op kantoor stond alles in het teken van kerst en werd het overal versierd. Met een kerstmuziekje op de achtergrond en warme chocolademelk met slagroom, hielp ik maar wat graag mee om deze decembermaand ‘aan te kleden’. Laat de kerst maar komen. Bij thuiskomst zag ik dat manlief de tuin nog gezelliger had gemaakt. Ik geloof dat we nu echt de hele buurt verlichten. En de kindertjes hadden thuis ook alles verbouwd in kerstsferen. De pop van Yvette lag als kindeke Jezus in zijn kribbetje en de bank was verbouwd als stal. Ik krijg er echt geen genoeg van. De decembermaand mag van mij wel doorlopen in januari !

Woensdag 12 decemberweekoverzicht

Lucas was al vroeg die ochtend aan het kleien (op z’n troon) met zijn hondje die overal mee naartoe gaat. Terwijl hij relaxt in een hoekje aan het spelen was, kon ik in alle rust aan het werk. Thuiswerken met een kleine dreumes is niet ideaal, maar gelukkig kan ik in de avonduren bij schakelen. Die middag hadden we de onvermijdelijke zwemles en onze buuf kwam later die middag de kids entertainen. zowel manlief als ik hadden een kerstborrel. Onvermijdelijk deze decembermaand. Onze familieagenda staat vol met feestjes, kerstdiners en kerstborrels.

  • Kerstborrel Return to Sender

Die middag had ik een kerstborrel dat groot omcirkelt stond in mijn agenda. Ik keek er naar uit, maar eerst moet er nog veel werk worden weggewerkt, kids van school gehaald, zwemles en wachten op onze reddende engel die de kids zou vermaken. Voor mijn vertrek die namiddag, wilde ik nog even snel het adres opzoeken en Off-I-Go … dacht ik…
De locatie was niet in Amsterdam, maar in het pittoreske Rotterdam … oops. Tsja…wat zou jij doen.. afzeggen kan niet, vind ik irri en not-done. Hoe vaak het me wel niet gebeurd dat iemand de dag zelf een afspraak afzegt. Daar ben ik echt allergisch voor. Vaak is het met de meest idiote redenen. Afzeggen gebeurde dus niet. En tsja, die dag had ik alles afgevinkt en opvang voor de kids was geregeld…. dan blijf ik echt niet thuis… dan ga ik met de trein, gezien de mega files … ik ben de lulligste niet. Hebben jullie veel kerstborrels deze decembermaand ?

return to sender

  • Of I Go

Zo verlaat ik ook eens de 020- contreien. En wat leuk om daar mede bloggers te ontmoeten waaronder @nieks_servies & @selinesteba. Tijdens de borrel heb ik gelijk een paar fijne producten geshopt voor mijn reddende engel thuis.

Ik prijs mij gelukkig met een topper van een buurvrouw Ze draait haar hand er niet voor om, om drie kids te entertainen, eten te geven, in bed te leggen, voor te lezen, zingen en ook nog eens om langer te blijven vanwege mijn treinpech. Wat moeten we als moeder toch zonder reddende engelen. En ook een speciale dank voor Daphne van Return To Sender. Haar passie en gedrevenheid is aanstekelijk.

Donderdag 13 december

Die donderdag avond was mijn laatste flitsbeurt van de Philips Lumea. Ik had er al eerder over geschreven en nu was de testperiode dan echt voorbij. Ik ben gematigd positief. Niet alle haren zijn verdwenen, maar dat zou ook kunnen komen doordat ik haastig te werk ben gegaan. Per been 8 minuten flitsen  haalde ik wel, maar soms wist ik niet meer welk deel ik wel, en welk deel ik niet had geflitst. Maarrr, inmiddels is de Philips Lumea ook dermate populair bij mijn collega’s. Ik vertelde er over en ze waren er maar wat nieuwsgierig naar. We wisselen het nu onderling met 4 collega’s uit als in een strak werkschema. Tot nu zijn ze allemaal positief en zien ze zichtbaar resultaat. We gaan met gladde benen de decembermaand door!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Deze foto is zo speciaal voor me, al staan we er niet helemaal op zoals het hoort 🤪 zegmaar gerust een gezellig ‘zooitje’. Die ochtend was ik ook meer bezig met de kids om ze fris & fruitig eruit te laten zien, dan met mezelf. M’n outfit sloeg nergens op, make-up vergeten en haar snel ingevlochten…. Maar weet je? Een statieportret past ook weer niet bij de gezellige, chaotische, maar ook weer gestructureerde ‘bende’ . We hangen toch niet in gemeentehuizen 🖼 En langleve de filters 😚decembermaand #familypicture #family #herinneringen #linkinbio #mijnliefdes #creativehaus #amsterdam #statieportret #mijnliefdes #elmavanvliet #photoshoot #noeser #tommyhilfiger #collectifclothing #strikeapose #kidsmodel #matchingoutfits #hugsandkisses 

Een bericht gedeeld door OLIVETTE (@olivettepuntnl) op

Vrijdag 14 december

  • Foute kersttruien dag

Een dag waar we uiteraard bij stil staan deze decembermaand is de foute kersttruien dag! We ♥️ December! De versieringen, outfits, gezelligheid en kneuterigheid en dan vooral de foute kersttruien geven de dagen gekkigheid. Ik ben dol op themadagen, uiteraard  doen we mee ! En om te vieren dat  “Disney On ice” in première gaat die avond  in Rotterdam Ahoy werd het een Disney kersttrui. De première die avond was een groot succes.

Lees ook: Review “ONVERGETELIJKE AVONTUREN MET DISNEY ON ICE” Disney avonturen op het ijs!

Onvergetelijke Avonturen met Disney On Ice decembermaand

Zaterdag 15 december

Happy Birthday to me! Al in de vroege vroegte stond mijn dochtertje naast mijn bed. “Mama, je bent jarig vandaag” De kindjes hebben er echt enorm naar uitgekeken en zongen uit volle borst. Ik werd overladen met knuffels, tekeningen en liedjes. Manlief had de ontbijt tafel rijkelijk gedekt, slingers opgehangen en samen begonnen we de dag met een knisperend haardvuurtje. Ik kon me geen betere ochtend wensen. We return to sender decembermaandwaren namelijk niet thuis, maar neergestreken in het pirroresque Landal Coldenhove.

De dag bestond uit zwemmen, spelen in het speelbos en s’avonds was mijn lieve vader gekomen om samen op mijn verjaardag te proosten. Zijn cadeautje is helemaal tof! We gaan samen naar Trijntje Oosterhuis in Ziggodome Amsterdam op 30 Maart 2019. En terwijl ik met mijn gezin mijn verjaardag vierde, namen toppers van gastbloggers de honneurs waar over de rode loper. Met veel plezier heb ik het gelezen!premiere spidermanpremiere spiderman

  • Première Spider-Man: Into the Spider-Verse

     

Gastblogger Mariken was die zaterdagochtend al vroeg uit de veren voor de première van Spider-Man: Into the spider-Verse.  De Nederlandse stemmencast was hierbij aanwezig en het was een gezellig spektakel. En wat waren de kindjes leuk gekleed!

Lees ook: Premiere Spider-Man: Into the Spider-Verse, met niemand minder dan Ronnie Flex als Spider-Man 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Niemand minder dan Ronnie Flex heeft de stem van Spiderman ingesproken in de te gek gave film Spider-Man: Into the Spider-Verse. Deze film brengt een nieuw licht op het Spider-Man-Universum met een bijzonder gave visuele stijl. Meer dan 1 persoon kan het masker dragen 🎬 Vandaag ging de Nederlandse versie in PREMIERE in aanwezigheid van de Nederlandse STEMMENCAST in @pathe Arena #SpiderVerseNL🕷🕸decembermaand  #spiderversenl #redcarpet #universalmovies  

Een bericht gedeeld door OLIVETTE (@olivettepuntnl) op

  • Bolloweekend

decembermaand landal bolloZondag 16 december

Wakker worden met sneeuw is echt tof. Sneeuw is in een decembermaand  ook wel onmisbaar! De kindjes hebben zich nog nooit zo snel aangekleed om buiten te spelen. Manlief ging in de vrieskou joggen en ik kon het huisje aan kant maken. Bollo werd bezocht, daarna zijn we weer gaan zwemmen en sloten we de dag af met een uitgebreide lunch in het restaurant. Ik ben zelf wat angstig om te rijden in de sneeuw en vertrokken daardoor in de vroege namiddag. Met pyama’s op de bank, onder een dekentje en een bak popcorn,  hebben we een kerstfilm gekeken. Een weekend uit duizenden!

Iedereen een fijne laatste week op school gewenst! Het eindevan de decembermaand  is in zicht en succes met de kerstboodschappen en alle kerststress! Laat je niet gek maken!

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter  Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat

Weekoverzichten

Lees ook: #1 Weekoverzicht #1 Olivette fris en fruitig het nieuwe jaar tegemoet #2 Januari Weekoverzicht #2 Een week met avonturen #3 Blue monday, daar doen we niet aan! Weekoverzicht #3  brengt een vrolijke noot #4 Ups & Downs. Een week dat voorbij vloog Weekoverzicht #4 #5 Februari, we gaan richting de lente Hooray Weekoverzicht #5  Een week van uitersten: galafeest, girlsnight out, tot aan sneeuw & kinderfeestjes, altijd wat te doen bij Olivette weekoverzicht #6  Avonturen & belevenissen met Valentijn als hoogtepunt weekoverzicht #7  Negenmaanden beurs, avonturen & een gebroken mama hart Weekoverzicht #8 Kou, het woord van de week in dit weekoverzicht #9  Maart begint leuk met de BHV praktijkdag, proefslapen en meer weekoverzicht #10  Lentekriebels, weekoverzicht #11  met de schilder, lente, Landal & Olivier zijn verjaardag  Maart roert met zijn staart, een leuk weekoverzicht #12 
Drukte van belang! Het woord van de week in dit weekoverzicht 13 #14 April doet wat hij wil weekoverzicht #14 Schoenen, de familie loopt in nieuwe stappers, gingen op stap en ook zette ik de eerste stap weekoverzicht #15  Kleurrijk is het woord van deze week. Qua weer, kleding, uitjes, thuis en mijn humeur! Let the sun shine! weekoverzicht #16  In mei leggen alle vogels een ei! Een weekoverzicht van Cas de Ranger, Mayday, vrijheid, oorlog en heel veel meer Weekoverzicht #17  Variëteit in het voorjaar: Pipo de clown, Elsenhove, ode aan van Manen…. Weekoverzicht #18 een variëteit aan bijzondere momenten  Weekoverzicht 19 Variëteit in dit voorjaar, een week vol kleurrijke hoogtepunten, gekkigheid en asperges. Weekoverzicht 20 De BV Family was deze week in orde in huize Olivette: Schoolreisje, theater….weekoverzicht 22 
Weekoverzicht 23 : JUNI, de maand begint met Jurassic World, Casper en Emma, kinderfeestjes en vakantie!!!! Weekoverzicht 24: Schoolvakantie voor zoonlief! Dat betekent ‘Off-we go”… op avontuur! Weekoverzicht 25: Het juni weekoverzicht bestond uit opvang geregel en chaos weekoverzicht #26: Themadag, deze week zat vol met themadagen! Fijne dag van de… Weekoverzicht 27: Zomervakantie is nabij, dit weekoverzicht staat in het teken van veel water, ballet, zon en kusjes… Weekoverzicht 28: Juli de beste maand van het jaar! Weekoverzicht29:  Laatste schooldag, laat de grote vakantie maar beginnen! Weekoverzicht 30: Hittegolf, PAW Patrol, onweer & een girls night out #weekoverzicht 31: Augustus wordt feestelijk ingeluid en ook feestelijk afgesloten! Lees je mee … #weekoverzicht 32: Familie vakantie naar Frankrijk op camping “Le Pin Parasol”#weekoverzicht 33 : Camping Le Pin Parasol onveilig gemaakt door familie Olivette #weekoverzicht 34: Vakantiepret: Er is een tijd van komen en een tijd van gaan! En die tijd is nu gekomen..(3/3)   #weekoverzicht 35: De R in de maand, Hello September! De laatste week van de zomervakantie #weekoverzicht 36 September begint met de eerste schoolweek en eindigt in Frankrijk! #weekoverzicht 37 Nazomer tijd! Haal die zonnebril maar weer tevoorschijn! Het is genieten geblazen in dit   #weekoverzicht 38: Wijn is het thema van deze week en ook kerst, verdriet en monkey town. Het is een week van uitersten #weekoverzicht 39 De week van de lach, verhuizing, volle maan, hasbro en hatchimals event. Er was zoveel te doen #weekoverzicht 40 Een verrassende oktober week met Wende, de campagne “Buiten de Pixels”, Claudia de Breij, het in de wolken festival …. oktober, oktober #weekoverzicht 41 De feest week van poopsie Unicorn, Nintendo, een reis naar de maan en klussen! #weekoverzicht 42 Deze week staan de veranderingen centraal: qua baan, zwemles, interieur, et  #Weekoverzicht 43 Herfstvakantie voor de kids en work mode voor papa & mama…De week vloog voorbij #weekoverzicht 44 Hello November! Mickey’s verjaardag, Disney On Ice, het ballet & Heineken stond op de agenda afgelopen week. Lees je mee?#weekoverzicht 45  Speelgoed van het jaar en zelf heel veel ontdekken dat is waar deze week uit bestond #weekoverzicht 46 Sinterklaas journaal is begonnen! Zijn jullie klaar voor het Sint geweld? Een week vol family & love   #weekoverzicht 47 Een week gevuld met Parijs, De grinch, de sint, photoshoot en spelletjes  #weekoverzicht 48 “Hello December”, de weken vliegen voorbij en de feestdagen naderen, zijn jullie er klaar voor? #weekoverzicht 49 Sinterklaasje kom maar binnen met je vriend… en dag, dag, dag .. tot volgend jaar #weekoverzicht 50 #weekoverzicht 51 #weekoverzicht 52

Delen vinden we super lief