Delen vinden we super lief

Zo’n 14 jaar geleden was ik fan van de film ‘The Devil Wears Prada’ waar het draaide om modehoofdredacteur Miranda Priestly (Meryl Streep) en haar assistente Andy (Anne Hathaway). Bij de feelgood film The High Note zien we overeenkomsten, maar is het helemaal anno nu! Deze keer draait het om superster Grace Davis en haar assistente Maggie en wordt het muzikaal omlijst. De nieuwe muzikale feel-goodfilm met o.a. Tracee Ellis Ross, Dakota Johnson, Kelvin Harrison jr. en Ice Cube draait nu in voorpremière in 109 bioscopen. We hebben het gezien en zijn fan!

Muzikale feel-goodfilm

In THE HIGH NOTE zien we een rits aan sterren op het witte scherm verschijnen. Tracee Ellis Ross, Dakota Johnson, Kelvin Harrison jr. en Ice Cube draait vanaf 18 juni in de bioscoop en kunnen we nu al bij verschillende voorpremières zien. Voor Universal ging ik graag mijn zo geliefde bioscoop weer bezoeken.

the high note

De hoofdrol is weggelegd door Tracee Ellis Ross, dochter van Diana Ross die haar eerste single getiteld ‘Love Myself’ op de soundtrack van THE HIGH NOTE heeft staat. Om de release van het nummer te vieren ging ze onlangs live op Instagram dat ook werd bezocht door haar moeder, Michelle Obama en Janelle Monáe.

the high note

Het verhaal

Grace Davis is een superster in de overweldigende muziekscene van Los Angeles waar zowel haar talent als ego tot ongekende hoogtes zijn gestegen. Maggie (Dakota Johnson) is 24/7 als mutitaskende assistente aan het werk met de meest uiteenlopende klusjes. Toch droomt ze nog steeds om ooit muziekproducent te worden.

the high note

Grace Davis trekt volle zalen maar bevindt zich op een kruispunt in haar carrière. Al jaren heeft ze geen nieuwe muziek gemaakt en de twijfel begint te knagen. Zitten haar fans nog wel te wachten op nieuwe hits en heeft ze wel genoeg talent om te vernieuwen als ‘oudere’ zangeres. Haar assistente Maggie is al drie jaar het regelmeisje van de diva en ook wel een zogezegd onzichtbaar muurbloempje vol ambitie. Maggie is afgestudeerd aan het conservatorium maar met haar carrière kimt ze niet veel verder.

En dat terwijl ze beschikt over de muzikale kwaliteiten om Grace Davis te helpen bij haar comeback. We hopen dan ook zo dat ze haar talenten zal laten zien. Een mooi verhaal waarin je jezelf als ambitieuze vrouw kunt herkennen. What makes you tick, wat zijn je onzekerheden, wat is je passie… kies je voor de veilige weg vol zekerheden, of voor het avontuur?

the high note

Het moraal van het verhaal

Thema’s als racisme en leeftijd komen voor in deze vrolijke film. Net als de veranderende dynamiek onder vrouwen en het grijze gebied tussen vriendschap en een professionele relatie. Stop je met persoonlijke ontwikkeling of kies je voor het onbekende.

Een film naar mijn hart aangezien dat ook voor mij geldt! Kies je voor een baan met een topsalaris maar waarin je je niet happy voelt, of kies je voor de baan waar je je passie in kwijt kunt? En het onderwerp zwart versus blank is ook mooi vormgegeven. Een dilemma die voor bevoorrechte blanken ondenkbaar is.

Het moederschap bijzonder aangetipt

Maggie en Grace geven een fijne twist aan het verhaal waardoor je wel van het verhaal gaat houden. Wat wordt de volgende carrièrestap en welke offers moeten ze brengen voor het grote succes…

De film is geregisseerd door Nisha Ganatra (Late Night). Verder met o.a. Kelvin Harrison Jr., Zoe Chao, Eddie Izzard, Bill Pullman en Diplo

The High Note draait vanaf 18 juni in de Nederlandse bioscopen.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Instagram|TwitterFacebook| Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief