Delen vinden we super lief

Het concert dat Elton John begin mei 2019 zou geven in de Ziggo Dome werd gecanceld vanwege een ziek bandlid. Tot groot verdriet van mijn collega die op vakantie is op de verplaatste datum in juni en het aan haar neus voorbij ziet gaan. “Dan gaan we maar naar zijn film” vertelde ze beteuterd. …

Rocketman

De film Rocketman evenaart niet zijn concert, maar ik garandeer dat het haar zeker blij gaat maken weet ik na het zien van de film tijdens de Nederlandse première. Ik kon me namelijk niets voorstellen bij een artiest als Elton John. Na het zien van Rocketman, kijk ik daar toch anders tegen aan. Ik had bijvoorbeeld geen idee dat hij maar liefst dertig studioplaten heeft uitgebracht.

Brits Popicoon

De wereldberoemde hitmachine en Britse popicoon sluit zijn carrière echt in stijl af. Zijn afscheidstournee begon op 8 september 2018 in Pennsylvania en eindigt 300 shows later in 2021. Elton John doet in totaal vijf continenten aan met zijn afscheidstournee Farewell Yellowbrick Road waarmee de 72-jarige Elton ook Amsterdam bezoekt.

In Nederland ontstond er een ware run op kaarten voor dat concert dat toch echt zijn laatste reeks zal zijn. Binnen enkele minuten was het optreden in de Ziggo Dome volledig uitverkocht. En als kers op de kaart is de film “Rocketman” in Première gegaan. Een muzikaal eerbetoon aan de carrière van deze icoon. Na het zien van deze film ben ik anders gaan kijken naar Elton John, de vaderrol en ook anders gaan luisteren naar zijn muziek.

Instapost dat het grote scherm haalde

Dit bericht bekijken op Instagram

We zagen de @rocketmanmovie vanavond en het is een echte triomf. Wat een bijzonder mooie manier om het muzikale leven van Elton John tot leven te brengen. Taron Egerton speelt @eltonjohn tot in de perfectie. De film geschreven door Lee Hall & geregisseerd door @Dexfletch dat schitterend origineel en gedurfd is weergegeven. Deze muzikale fantasie is een lust voor het oog en je oren en is echt een aanrader om op een groot scherm te bewonderen! #touched #rocketman #eltonjohn #NeverOrdinary #sireltonjohn #Amsterdam #Tuschinski #movie #dexterfletcher 3Mustsee #muzikaal #rocketmannl #tuschinksi 3pathe #thnx @universalnl

Een bericht gedeeld door OLIVETTE (@olivettepuntnl) op

Première Rocketman

In aanwezigheid van de Nederlandse castleden Max croes en Maurits duran ging de film ‘Rocketman’ feestelijk in première waarin het leven van Elton John centraal staat. En laat ik nu dol zijn op dresscodes met “extravagant Chic” vermeld op de uitnodiging. Als moeder van drie bandito’s is het heerlijk om je zo nu en dan helemaal uit te dossen. Mijn collega leende me haar zilveren laarzen en mijn glitteroutfit werd uit de kast getrokken. Ik kon niet tippen aan Diva Mayday en haar sidekicks, maar heb mijn best gedaan!

Review Rocketman:
Iove it, or avoid it

Rocketman is prachtig en hysterisch! Het is een mengeling van clichés, originaliteit en nostalgie dat een prachtig eerbetoon vormt van de legendarische Britse icoon. Ik ben wel dol op een beetje hysterie en dat is precies waar deze film voor staat.  Laat ik vooropstellen dat ik geen megafan ben van Elton John, maar na deze film ben ik anders naar hem gaan kijken als artiest. En uiteraard zullen er criticasters zijn die niet dol zijn op dit genre, die regenbogen liever mijden en niets zo veel hebben met Elton John. Dat is hen goed recht en dan zou ik ook zeker uit de bioscoop wegblijven.

Al zou het hen goed doen om eens buiten hun kaders te treden en de film te gaan kijken. Als toeschouwer werd ik blij van wat ik zag! Stilzitten is lastig! Ook werd ik geraakt door diverse scenes. Zijn eenzaamheid is bijvoorbeeld een belangrijk thema dat mooi is vormgegeven.

IJdele Elton John

Het is misschien wel goed om te vertellen dat Elton John nauw betrokken was bij de opnames van de film. Enerzijds maakt hem dit ijdel, aangezien de film best een liefdesverklaring is. Maar ook laat hij zijn fragiele kant zien. Elton John is misschien wel één van ’s werelds rijkste en meest succesvolle rocksterren, maar ook was hij een alcoholist, cocaïneverslaafde en een boulimia patiënt die demonen in zijn hoofd had.

Daarnaast was hij verslaafd aan seks en had hij een probleem met woedebeheersing. Dit hebben ze kunstzinnig weten vorm te geven. Zo ook zijn winkel verslaving. (die hij overigens nog steeds heeft….) De film neemt je mee terug in de tijd dat amusantelijk en fantasierijk is. Vooral de outfits en vele verschillende brillen zijn tof om naar te kijken!

Het verhaal ‘Rocketman

In de nieuwe bioscoopfilm ROCKETMAN, is Taron Egerton (Kingsman: The Secret Service, Sing) Elton John. De film is een musical fantasy dat gebaseerd is op het bijzondere verhaal over de legendarische artiest in het begin van zijn muziekcarrière.

De meest geliefde nummers van Elton John komen voorbij die worden gezongen door hoofdrolspeler Taron Egerton. Je zult anders naar de nummers gaan luisteren na het zien van de film. ROCKETMAN vertelt het inspirerende verhaal over een small-town boy die uitgroeide tot een van de meest iconische personen uit de popcultuur.

Cast

Verder o.a. met Jamie Bell (Billy Elliot, King Kong) als tekstschrijver en schrijfpartner Bernie Taupin, Richard Madden (BodyguardGame of Thrones) als John Reid, zijn eerste manager, Bryce Dallas Howard (Jurassic World: Fallen Kingdom) als Eltons moeder Sheila Farebrother en Celinde Schoenmaker als Renate Blauel, de vrouw met wie hij vier jaar getrouwd was. De film is geproduceerd door Dexter Fletcher.

Zoals je wel tussen de regels door kunt lezen vinden we het een aanrader om in de bioscoop te gaan zien.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief