Delen vinden we super lief

Een dag voor de “wereld Beatles dag” ging de nieuwe film van Oscarwinnaar Danny Boyle, YESTERDAY, in première in Pathé Arena Amsterdam. De presentatie lag in handen van niemand minder dan Gerard Ekdom.

Het was een komen en gaan van bekende gezichten op de rode loper. Het is altijd weer een feestje om Achmed Akkabi, Isabelle Brinkman en Horace Cohen te spotten. Mijn hart ging wel even sneller kloppen bij Kensington! We keken met zijn allen uit naar deze film! En niet zomaar! De film was doorspekt met te gekke muziek!

Trailer

De Beatles hebben een zeer grote rol gehad in de muziek wereld, daar kunnen we niet omheen! In de jaren rond 1960 veranderden vier jonge mannen uit Liverpool de muziek voorgoed. Het is muziek die tot op de dag van vandaag nog steeds bekend is! Er zijn vele nummers waar ik nog steeds met plezier naar luister!

Paul McCartney, George Harrison, John Lennon, and Ringo Starr zijn iconen en braken door met het nummer Love Me Do. de wereld lag daarna al snel aan hun voeten! Op 26 juni wordt op Wereld Beatles Dag of Global Beatles Day de grote invloed van de Beatles en hun muziek herdacht. Een perfect moment voor de film Yesterday om in première te gaan!

Yesterday de film

Een maand eerder ging de film Rocketman in premiére waar we het leven van Elton John muzikaal volgen. Van een film dat vol zit met muziek, wordt je gewoon echt heel blij! Dat deze film de muziek van de Beatles gebruikt is echt te gek!

In Yesterday bevinden we ons in een wereld waarin ‘The Beatles’ niet bestaan hebben en niemand de liedjes kent. Dit is waar een onsuccesvolle kroegmuzikant in terecht komt. En wat doe je dan, als jij als enige de liedjes kent…

Yesterday is een super leuke, grappige en romantische film, vol Engelse humor, woordgrapjes en natuurlijk muziek van die 4 jongens uit Liverpool die niemand kent. Van Yesterday, naar Back in the USSR naar Hey Dude en Leave it Be. Ik hoorde een mede bezoekster voor me zeggen bij vertrek: “Nu heb ik echt zin om weer even naar The Beatles te luisteren !

Want zoals Ed Sheeran in de film zegt : “Nu ik Mozart heb horen spelen, weet ik dat ik slechts Salieri ben.” Het is een prachtige film om Wereld Beatles Dag mee in te luiden!

Het verhaal

YESTERDAY gaat over Jack Malik (Himesh Patel, BBC’s Eastenders), een singer-songwriter uit een klein dorpje in Engeland. Zijn droom om beroemd te worden is snel aan het vervagen, ondanks de steun die hij krijgt van zijn beste vriendin Ellie (Lily James, Mamma Mia! Here We Go Again). Na een busongeluk en een mysterieuze wereldwijde stroomstoring wordt Jack wakker in een wereld waarin The Beatles nooit hebben bestaan. een heerlijke muzikale film en echt een aanrader!

Cast Yesterday

YESTERDAY is geproduceerd door Tim Bevan en Eric Fellner van Working Title (Les Misérables, Love Actually, Darkest Hour, de Bridget Jones-films) samen met Matt Wilkinson (Kaleidoscope), Bernie Bellew (Steve Jobs), Richard Curtis en Danny Boyle.

YESTERDAY draait vanaf 27 juni in de bioscoop. Ladies Night vertoningen op 26 juni. Ee perfecte manier om Wereld Beatles Dag te vieren.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief