Delen vinden we super lief

Tijd om de wereld te laten zien wie de (mini) baas is. Deze zomer gaat ’s werelds grootste animatiefranchise terug naar het begin. We zien hoe de grootste superschurk ter wereld zijn iconische Minions ontmoet en met hen de meest verschrikkelijke crew uit de filmgeschiedenis vormt. Samen nemen ze het op tegen een team van de meest onverschrokken criminelen in MINIONS: HOE GRU SUPERSCHURK WERD (MINIONS: THE RISE OF GRU).

minion, hoe supergru

Familie premiere

In samenwerking met Kinepolis en Westfield Mall of the Netherlands vond de première plaats in aanwezigheid van de Nederlandse stemacteurs. Om het 1-jarig bestaan van de bioscoop te vieren wordt deze familiepremière op deze locatie georganiseerd en als onderdeel van de samenwerking zal Westfield Mall of the Netherlands twee weken in het teken staan van de nieuwe bioscoopfilm MINIONS: HOE GRU SUPERSCHURK WERD. Er werd groots uitgepakt met o.a. een Eet Theater entrance domination, waarbij o.a. een roltrap, lift en trap geheel worden bekleed met het vrolijke artwork van de film en 44 digital screen totems. Uiteraard ging deze moeder shoppen voor zo’n leuk feestje en gingen we als minions op pad!

Bekijk hier de Nederlands gesproken versie en hier de ondertitelde versie van de nieuwe trailer van MINIONS: HOE GRU SUPERSCHURK WERD (MINIONS: THE RISE OF GRU).

Stemmencast

De Nederlandse terugkerende stemmencast bestaat uit Jon van Eerd (Gru), Javier Guzman (Dr. Nefario), Trudy Labij (Gru’s moeder) en Ernst Daniël Smid (Mr. Perkins). Verder met nieuwe stemrollen voor Raymond Thiry (Wil de Knokker), Edsilia Rombley (Donna Disco), Patty Brard (Meester Chow), Dennis van der Geest (De Kraker), Edwin Jonker (Oerend), Nienke Plas (Juf), Frenky-Dean (Bradley), André Dongelmans (Handlanger A), Murth Mossel (Handlanger B) en Levi van Kempen (Piloot).

Soundtrack “DESAFINADO” door KALI UCHIS

Wat heb je aan een hart dat een beetje ontstemd is? Luister hier onder naar de single ‘Desafinado’ van Kali Uchis van #Minions #TheRiseOfGru.

Het verhaal

Lang voordat hij een superschurk wordt, is Gru (de voor een Oscar® genomineerde Steve Carell) een 12-jarig jongetje in een buitenwijk in 1970 die vanuit zijn kelder plannen smeedt om de wereld te veroveren. Maar dat gaat nog niet zo goed. Als de Minions, onder wie Kevin, Stuart, Bob en Otto (een nieuwe Minion met een beugel die het heel graag goed wil doen), op Gru’s pad komen bundelen de onwaarschijnlijke vrienden hun krachten. Samen bouwen ze hun eerste schurkenhol, ontwerpen ze hun eerste wapens en bereiden ze hun eerste missies voor.

Minions: Hoe GRU superschruk werd (Minions: the rise of GRU)


Als de beruchte groep superschurken de Vicious 6 hun leider lozen – de legendarische vechtsporter Wild Knuckles (Oscar®-winnaar Alan Arkin) – gaat Gru, hun grootste fan, solliciteren om lid te worden. De Vicious 6 is helaas niet onder de indruk van de kleine wannabe. Maar ze worden woest als Gru ze te slim af is en dan wordt hij ineens de aartsvijand van het criminele topteam. Als Gru op de vlucht slaat, proberen de Minions kungfu te leren om hem te redden. Gru zelf komt tot de ontdekking dat zelfs slechteriken weleens hulp nodig hebben van vrienden.

Minions: Hoe GRU superschruk werd (Minions: the rise of GRU)

Naast meer spectaculaire actiescènes dan elke andere Illumination-film en veel van de welbekende humor, heeft MINIONS: HOE GRU SUPERSCHURK WERD een geweldige nieuwe cast, onder wie de Vicious 6: Taraji P. Henson als de kalme en kordate leider Belle Bottom die haar heupketting kan inzetten als dodelijke discobalslinger; Jean-Claude Van Damme als de nihilistische Jean Clawed die een gigantische robotklauw als arm heeft; Lucy Lawless als Nunchuck die levensgevaarlijke nunchucks onder haar habijt verbergt; Dolph Lundgren als de Zweedse rolschaatskampioen Svengeance die zijn vijanden verslaat door spin kicks met zijn vlijmscherpe skates; en Danny Trejo als Stronghold die reusachtige, levensgevaarlijke, en voor hemzelf wat onhandige, ijzeren handen heeft.

In de film spelen ook Russell Brand als de jonge Dr. Nefario, een gestoorde geleerde in de dop, Michelle Yeoh als Meester Chow, een acupuncturist die bizar goed is in kungfu, en Oscar®-winnaar Julie Andrews als Gru’s frustrerend egocentrische moeder.

Cast & Crew

Aan MINIONS: HOE GRU SUPERSCHURK WERD werken de oorspronkelijke makers van de franchise mee. Zo is de film geproduceerd door visionair Chris Meledandri, oprichter en CEO van Illumination, en Janet Healy en Chris Renaud, met wie hij veel samenwerkt. De film is geregisseerd door Kyle Balda die ook Despicable Me 3 en Minions regisseerde, en hij wordt daarin bijgestaan door Brad Ableson (The Simpsons) en Jonathan del Val (The Secret Life of Pets-films). Met de iconische stem van Pierre Coffin als de Minions en een fantastische jaren 70-soundtrack van legendarische muziekproducent en Grammy-winnaar Jack Antonoff.

Minions: Hoe GRU superschruk werd (Minions: the rise of GRU)

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter | Facebook | Youtube | Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief