Delen vinden we super lief

Wat super leuk dat we aanwezig mochten zijn bij de première van Downton Abbey.  De eerste speelfilm van de Britse hitserie. Een absolute ‘must go’ voor alle fans van de populaire televisieserie.

Op z’n chique richting tuschinski

We hebben een gezellig jurkje aangetrokken maar natuurlijk waren er bezoekers die ons zwaar overtroffen. Compleet met parelketting en hoed, of helemaal in de mode van de roaring 20’s. De rode loper hadden ze al voor ons uitgerold. Binnen kwamen we helemaal in de juiste sfeer met een high tea, gebakjes, scones en natuurlijk ‘a nice cup of tea’. We zaten er meteen lekker in. Heerlijk om ons even helemaal onder te dompelen in de wereld van de Britse high society. We zijn klaar voor de film!

Hallo Marc Marie, Karin en Dries!

Hoe toepasselijk is het, om deze film te zien in het prachtige Tuschinski Theater. Wat mij betreft de mooiste bioscoop van Nederland. Net als de film, ademt het theater de jaren twintig van de vorige eeuw.  We waren niet de enige die deze film niet wilden missen. We begaven ons tussen BN’ers zoals Marc Marie Huijbrechts, Karin Bloemen en Yvon Jaspers. De fotografen stonden klaar voor het beste plaatje. Terwijl wij een mooi plekje uitzochten om ruim twee uur lang ondergedompeld te worden in het Engeland van begin vorige eeuw. Om het helemaal compleet te maken, kregen we allemaal een goodybag met daarin onder andere het tijdschrift Royalty, scones en Engelse drop. Hoe toepasselijk!

Downton Abbey de speelfilm

In 2015 werd het zesde seizoen van de serie uitgezonden. Als kers op de taart is er nu eindelijk ook een film. De film gaat door waar de serie gestopt is. De Crawleys en het personeel maken zich klaar voor koninklijk bezoek en dat brengt de nodige spanningen met zich mee. Alle bekende karakters komen langs. Er is genoeg ruimte voor romantiek, een lach en spanning op zijn tijd.

Eventjes wankelt de toekomst van Downton. In het prachtige Tuschinski droomden we weg bij de beelden van het paleis. Het decor komt op groot scherm helemaal tot zijn recht. We worden meegenomen naar de jaren 20. Vol stijlvolle jurken en kostuums. Daar zou ik er wel eentje van willen hebben. Als je van de serie genoten hebt, is de film een absolute aanrader.

Heb je ook zin in een High Tea in de bioscoop?

high tea Downton Abbey

Op 15 september kan je in Kinepoles Breda, Enschede, Schagen en Jaarbeurs Utrecht naar een speciale voorstelling. Voorafgaand aan de film krijg je een heerlijke High Tea, compleet met zoete lekkernijen en hartige hapjes en natuurlijk een flinke kop thee. Daarna laat je je meevoeren met de beelden van Downton Abbey. Zo kan je je bioscoopervaring lekker uitbreiden en dus extra lang en uitgebreid genieten. England, here we come! Nou ja, vanaf de stoel dan.

Liefs Olivette,

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram en vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief