Delen vinden we super lief

buiten de pixels pearleWe kijken met z’n allen vaker op schermpjes, waar ik als moeder van drie kinderen ook niet om heen kan! Uit onderzoek is nu gebleken dat bijziendheid hierdoor een steeds groter probleem vormt. Er wordt zelfs geschat dat in 2050 de helft van de wereldbevolking bijziend zal zijn. Met de resultaten uit dit onderzoek in gedachten, heeft Pearle aan kinderboekenschrijver Marco Kunst gevraagd om een kinderboek te schrijven rondom dit thema. ‘Buiten de Pixels’ is het resultaat. Een kinderboek dat niet alleen LEUK is, maar ook GEZOND ….

Buiten de Pixels

En het resultaat mag er wezen! Het boek snijdt op een goede manier aan dat buitenspelen heel belangrijk is. Er is buiten zoveel te zien en te beleven. Als kinderen meer naar buiten gaan, worden de ogen meer blootgesteld aan daglicht en dat is goed voor je ogen. Het boekje zit ook vol leuke opdrachten waardoor je kind echt op avontuur gaat!

Het kinderboek “Buiten de Pixels” is ook nog eens prachtig geïllustreerd door Anne Roos Kleiss. Mijn moederhart gaat hier echt sneller van kloppen. En wist je dat jij dit boekje gratis kunt krijgen? Lees snel verder!

buiten de pixels
@roozeboos

buiten de pixels pearle

Buitenspelen

Ook mijn kinderen kijken vaak te lang naar schermpjes en dat kan bijziendheid stimuleren. Ik probeer schermtijd op alle manieren te beperken, maar iedere ouder weet als geen ander dat je er niet aan ontkomt! Na een lange dag zijn de kinderen moe en druk waardoor ze even tot rust moeten komen. Teveel schermtijd is echter niet goed voor de ogen.

Oplossing

Minder achter de schermpjes zitten, zal het probleem verlichten. Wat ook heel goed werkt, is om je kinderen lekker buiten te laten spelen. Licht is namelijk heel goed voor je ogen. Het advies is zelfs om kinderen minstens 2 uur per dag buiten te laten spelen.
Daarnaast wordt aangeraden om je kindjes iedere 20 minuten te laten afwisselen met het dichtbij en ver weg kijken. Hier probeer ik zoveel mogelijk aan te voldoen. Goede ogen hebben is immers een ‘groot goed‘! Het initiatief van Pearle met het boekje ‘Buiten de Pixels‘ vind ik daarom des te leuker en spreekt me enorm aan!

Op avontuur

De campagne van Pearle “Buiten de Pixels” werd avontuurlijk gelanceerd in het Amsterdamse bos en origineel tot leven gebracht. Om het boekje ‘Buiten de Pixels’ zelf te ervaren werden er 100 kinderen, bloggers, influencers en pers op avontuur gestuurd en beleefden we het boekje in 3D.buiten de pixels pearle
In de buitenlucht was er van alles te zien en ontdekken en werden de laptops en Ipads opzij geschoven. We pakten een pen en gingen samen op avontuur.

buiten de pixels

Speurtochtbuiten de pixels pearle

Na een uurtje wandelen in het bos en veel ontdekt te hebben, kregen we als verrassing een worteltjestaart. Ook nog eens extra goed voor de oogjes!  Met blije kindjes zijn we huiswaarts gegaan na een middag spelen. Thuis werd het boekje nog eens grondig bekeken.

Ze raakten er niet over uitgepraat! Vooral het stickers plakken, het zoeken naar de oogjes en het woord “Hoog” tussen de bomen was spannend. We hebben er een korte video impressie van gemaakt om jullie te laten zien wat we beleefd hebben.

Video Buiten de Pixels 3D ervaring

Ben je ook nieuwsgierig naar het kinderboek? Alle kinderen kunnen het boekje ‘Buiten de pixels’  gratis ophalen bij een Pearle filiaal bij jou in de buurt. Klik hier voor de locaties. En let op! Zolang de voorraad strekt Op= echt OP!! Wees er dus snel bij!

Voorbeelden van enkele leuke opdrachten in het boekje “Buiten de Pixels”

buiten de pixels

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter  Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat

 

 


Delen vinden we super lief