Delen vinden we super lief

Heb jij je al bezig gehouden met je zorgverzekering? Tot en met 31 december kun je overstappen en ik kan je vertellen dat het loont om verschillende aanbieders te vergelijken. In de huidige wereld is alles zoveel duurder geworden en als ik naar mijn vaste lasten kijken, is de zorgverzekering een grote kostenpost. Daarnaast is het goed om te weten dat de collectiviteitskorting die je kon krijgen via een collectief, van bijvoorbeeld je werkgever, of sportclub, vanaf 2023 komt te vervallen. Duik er dus zeker in en wees geen dief van je eigen portemonnee. Wij hebben een checklist voor je opgesteld zodat je via een vergelijkingssite zoals de vergelijker van Kieszeker, diverse zorgverzekeringen kunt vergelijken.

zogverzekering

Checklist met 6 ultieme tips

1. Collectiviteitskorting vervalt

De collectiviteitskorting scheelde al snel 15% op je de reguliere premie. Het loont dan ook om zorgverzekeringen te vergelijken en om eventueel zelfs over te stappen. Voor de aanvullende verzekeringen, dat voor ons de tandartsverzekering is, mag nog wel een korting op worden gegeven. Ga er dan ook niet van uit dat de premie en inhoud van je huidige zorgpolis hetzelfde blijft!

Het is dus wel duidelijk dat de premie van je basisverzekering en je aanvullende verzekeringen inhoudelijk en qua premie sterk kunnen gaan veranderen. En als je een aanvullende verzekering hebt, bekijk dan goed wat je daar aan (aanvullende) zorg voor terug krijgt. Want weegt de premie daadwerkelijk op tegen de vergoeding? Een belangrijke tip om naar te kijken!

mondgezondheid, melkgebit, tanden wisselen, tandarts
Bekijk goed naar wat vergoed wordt in jouw zorgverzekering en naar wat niet!

2. Check jouw belangrijkste vergoedingen

Check zeker de voorwaarden van jouw aanvullende zorgverzekering en bekijk of er wijzigingen zijn doorgevoerd! Zijn je voorziene tandartskosten nog gedekt en heb je nog steeds het zelfde aantal fysiotherapie behandelingen? En kijk naast het aantal behandeling ook naar de vergoeding per behandeling. In vele gevallen kan die aangepast zijn!

Ons advies is zeker om op papier te zetten welke zorg je nu hebt en welke je aankomend jaar verwacht nodig te hebben. Moet je naar de oogarts, een specialist, of zul je bepaalde medicijnen, fysiotherapie, hulpmiddelen (bril), of alternatieven geneeswijzen nodig hebben? Dit kun je het beste wel meenemen in de keuze qua zogverzekering!

zogverzekering
Hoe ziet jouw gezin er uit? Neem dat mee in jouw keuze voor de beste zorgverzekeraar!

3. Leefsituatie

Bij een zwangerschap heb je een hele andere zorgverzekering nodig dan bij een leven waar je een mooie reis op de planning hebt staan. Wij zijn inmiddels compleet als gezin en anticonceptie is voor mij een dure investering. Het kan echter voor jou zomaar zo zijn dat je een veel te dure verzekering hebt vol vergeodingen die niet nodig zijn! Misschien verwacht je een operatie, heb je een beugel nodig, of ben je toe aan een (nieuw) hoortoestel. Ga na of je huidige zorgverzekering hier nog bij past. Misschien heb je wel een te dure verzekering voor zorg die je (bijna) nooit of zelfs helemaal niet gebruikt.

4. Contract met zorgverzekeraar

Het is mogelijk dat je zorgverzekeraar opnieuw een contract afsluit met zorgverleners. Controleer dus goed of je zorgverlener dit jaar een contract met je zorgverzekeraar heeft. Het is nooit zeker of dat voor komend jaar namelijk ook zo is, dus ga daar dan ook neit vanuit! Als je al dus al ergens in behandeling bent en een zorgaanbieders en ziekenhuis belangrijk voor je is, check of dat vergoed wordt in jouw zorgkeuze.

5. Wachttijden

Stap niet zomaar over en controleer eerst of de polis die voor jou interessant is ook beperkende voorwaarden heeft. Denk daarbij aan wachttijden, of dat ze wellicht eerst medische acceptatie verifieren.

6. Jaarpremie & eigen risico

Je kunt er voor kiezen om je jaarpremie in 1 keer te betalen waarbij je een korting kunt ontvangen. Deze korting ligt in 2023 maar liefst tussen 1 en 2 procent. Dit kan voor een gezin van twee met een jaarbetaling al snel zo’n 30,- tot 65,-euro schelen. Toch mooi meegenomen. Dat geldt ook voor een hogere eigen risico! Als je nooit iets hebt, kan dat oplopen tot hoge kortingen!

Tot slot

zogverzekering

Met bovenstaande checklist lukt het zeker om de knoop door te hakken in jouw keuze om wel, of niet over te stappen van zorgverzekering. Het overstappen van zorgverzekering is vervolgens niet moeilijk. Als je de oude gegevens erbij pakt, is het in mum van tijd geregeld. Succes met het maken van jouw keuze!

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter | Facebook | Youtube | Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief