Delen vinden we super lief

“Mam spider spin is echt vet-cool”!! Onze kleine man Olivier (4) is overgestapt naar de superhelden scene. Hij is nu helemaal Spider-Man fan. “En mama, weet je dat Spider-Man, spider spin betekent?” Ik ben een beetje bang voor spinnen , maar dit is een held mama! Ik zal hem maar niet vertellen dat ik naar de IMAX 3D-vertoning en première van SPIDER-MAN: HOMECOMING ben geweest in Pathé Arena te Amsterdam. Dan wordt hij superduper vet jaloers “Je hebt gelijk jongen, hij is inderdaad een grote superheld”
Voor alle mede fans goed nieuws; vanaf 6 juli is overal de nieuwe Spider-Man homecoming film te zien (leeftijd 12+, sorry jongen..)Spider-Man

Première Spider-man
Samen met gastblogger en Marvel-fan Marjolaine Oudot keken we uit naar de première van Spider-man: homecoming. Uiteraard hebben we er onze outfits op aangepast om geheel in stijl in de spiderman wereld te stappen, omring door tout bekend Nederland. De rol van Spider-Man wordt vertolkt door nieuwkomer Tom Holland in deze blockbuster, die afgelopen maandagavond in de USA in première is gegaan.
Ik heb dan ook heel wat leuke foto’s op instagram voorbij zien komen onder de hashtag #SpiderManHomecoming. Robert Downey Jr. vertolkt de rol van Iron Man. Je kijkt echt je ogen uit bij alle actie figuren die het scherm afspatten. In Nederland is de op social media te volgen onder #spidermanNL

Verhaallijn
Na de gebeurtenissen van Captain America: Civil War en zijn ontmoeting met de Avengers keert Peter Parker (Tom Holland) weer terug naar zijn huis, waar hij met zijn tante May (Marisa Tomei)

Spider-Man cast
Spider-Man Cast

woont. Onder begeleiding van Tony Stark (Robert Downey Jr.) pakt Peter zijn dagelijkse leven weer op, maar verlangt naar een plek in de Avengers om de wereld te redden. Als The Vulture (Michael Keaton) verschijnt, gooit hij Peter’s wereld op zijn kop en brengt zijn vrienden en familie in levensgevaar.

Derde reboot Spider-Man: Homecoming is de derde ‘reboot’ van de Spider-man films. Voor Iron Man (2008) uitkwam was Marvel voornamelijk de producent van superhelden films en verkochten zij de rechten aan andere productie studio’s. De reden dat Spider-ManSpider-Man: Homecoming zo langverwacht was, is omdat Marvel ein-de-lijk de rechten terug had gekregen van Sony en zelf de film ging produceren.

In 2002 maakte Spider-Man zijn debuut op het grote scherm, toen gespeeld door Tobey Maguire. De reboot hiervan, The Amazing Spider-man, met Andrew Garfield in de hoofdrol kwam in 2012 uit. En nu in 2017 zaten wij klaar voor de nieuwste versie

Dummies
Even een recap voor de Dummies onder ons. De Marvel Universe is ontzettend breed en bevat een boel verschillende superhelden. Je hebt weinig achtergrond nodig om de film te begrijpen en kunnen volgen. Hierbij wat je wél moet weten (zonder spoilers natuurlijk!).

Avengers
The Avengers is een team superhelden dat bij elkaar is geroepen om, juist, te avengen. Oftewel: de wereld redden. Deze Avengers hebben hun eigen filmfranchise en komen vaak bij elkaars films op bezoek. Gebeurtenissen in de vorige film (Captain America: Civil War) hebben een kloof gedreven en de Avengers hebben ieder een kant moeten kiezen. Als laatste Spider-Manredmiddel besloot Tony Stark (Iron Man) om Peter Parker te bellen, een 15-jarige jongen met superkrachten: Spider-Man.

Alweer een nieuwe Spider-Man?
Als Marvel fan heb ik ondertussen meerdere Peter Parkers langs zien komen. Marvel speelt hier slim op in door kleine referenties te geven aan de voorgaande versies van de franchise. Zo noemt Tony Stark onze held ‘Underroos’ refererend aan een superhelden ondergoed merk uit de jaren ’70. De Spidey Suit in Spiderman: Homecoming heeft een retro feel en blikt terug op de vroege Spiderman jaren waarin het ‘je heldenpakje kan ook je pyjama zijn’ geheel normaal was. Al heeft mijn pyjama niet de gadgets die Peter Parker heeft!

Spidey Suitspiderman homecoming
De Spidey Suit is mede mogelijk gemaakt door Tony Stark oftewel Iron Man. Daar waar Iron Man zijn eigen franchise heeft in de Marvel Universe, neemt hij hier de rol van de mentor aan. En wat voor één!
Iron Man is de Coolest Mentor Ever!

Problemen
Tony Stark ziet graag dat het werk aan de ‘grote mensen’ overgelaten wordt, iets wat Peter Parker met zijn nieuwe mogelijkheden natuurlijk niet ziet zitten. Na de gebeurtenissen in Civil War (die Peter heeft gevlogged, geheel volgens de laatste trend) kan hij niet wachten deel uit te maken van de Avengers. En dat is nu precies wat hem in de problemen gaat brengen. Al met al ben ik blij verrast met deze nieuwe versie, ik neem mijn twijfels terug over de nieuwe reboot, ik vond hem geweldig!

Bn’ers
Bn’ers spotten is leuk. We liepen dan ook heel voorzichtig over de rode loper, spiderman-achtig te wezen en ons voor even grote sterren te voelen in onze rood-blauwe outfit. We hebben het te gek gehad met een spetterende opening en welkomstwoord van Nederlands trots Tim Douwsma. We hebben veel leuke persoonlijkheden mogen spotten als Barry Paf, Roué Verveer, Rogier Komproe en vele anderen. Check de hashtag #spidermanNL om er ook een beetje bij te zijn 😀 of kijk mee met onze korte video impressie;

Video impressie film première 

Films die deze film voorgingen :

The Amazing Spider-Man (1977) · Spider-Man (2002) · Spider-Man 2 (2004) · Spider-Man 3 (2007) · The Amazing Spider-Man (2012) · The Amazing Spider-Man 2 (2014)

Wij vinden het een aanrader om deze film te gaan kijken in de bios. Voor mijn kinderen is het nog niet geschikt, maar dat komt wel op latere leeftijd. Het is een welkome aanwinst in de spiderman collectie. Daarnaast vonden we de 3D ervaring en IMAX surround systeem inpressive. Hierdoor bevond je je echt in de film en kon je ze bijna zelf aanraken. Hopelijk hebben wij je enthousiast weten te maken met onze blog!

Lieve groet Olivette

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat

Spider-Man

 


Delen vinden we super lief