Delen vinden we super lief

Gastblogger Mariken was vroeg uit de veren! In Pathé Arena ging ze naar de Nederlands gesproken versie  van Spider-Man: Into the Spider-Verse in 3D, in aanwezigheid van de Nederlandse stemmencast. Lees je mee?

premiere spiderman Spider-Verse

Spider-Man Into the Spider-Verse – een tof uitje voor de super hero fan, Mariken vertelt; 

Wat een bofkonten zijn wij. We mochten namens Olivette naar de première van Spiderman: Spider Verse. Mijn 4,5 (jaja, de 5 is zeer belangrijk op het moment, want ze is in februari jarig) is niet de aller grootste Spiderman fan die je zal vinden en ook deze meisjes mama is niet heel erg goed op de hoogte van de laatste Marvel superhero rage. Nou ja, mama wil wel graag naar Aquaman, maar dat heeft hele andere oorzaken zoals de mama’s onder ons wel snappen 😉 De bioscoop is een favoriet uitje voor onze familie. Dus deze kans lieten we niet schieten.

Schattig spiderkoppel

Olivia had wel een heel goed idee. Haar vriend Boas is wél de aller aller aller grootste Spiderman fan ooit. En aangezien we een extra kaartje hadden, mocht Boas dus mee. We togen we op een koude zaterdagochtend naar Pathé Arena. Wat een feest.  Boas natuurlijk in zijn veel gedragen spiderman pak, en Olivia voor de gelegenheid in een spiderman outfit met een meisjesachtige touch. Het schattigste spiderkoppel ooit, al zeg ik het zelf.premiere spiderman Spider-Verse

Meer dan één spiderman

Boas wist ons in een snelle les veel te vertellen over spiderman. Bijvoorbeeld dat hij gebeten werd door een radio actieve spin en daardoor spiderkrachten kreeg. En dat hij dan blijft plakken en spinnenwebben uit zijn handen schieten. Deze nieuwe Spiderman film brengt naast het bekende concept echt iets nieuws. Spider-Man: Into the Spider-Verse introduceert ‘Miles Morales‘, een tiener uit Brooklyn, en laat de eindeloze mogelijkheden zien van het Spider-Versum, waar meer dan één persoon het masker kan dragen.premiere spiderman Spider-Verse

Miles wordt natuurlijk aan het begin van de film gebeten door de radio actieve spin. Tijdens de film komen verschillende spidermans uit verschillende dimensies de wereld van Miles Morales binnen. Ze hebben 1 ding gemeen, ze hebben allemaal spiderkrachten en samen moeten ze zorgen dat ze de gemene schurk tegenhouden.

  • Spider girls

Tot vreugde van mijn dochter zaten er ook twee Spider Girls bij. In de woorden van Boas: “toen kwam de echte Spiderman om hem te leren hoe hij spiderwebs uit zijn handen kan schieten. Toen hij dat kon, kreeg hij een echt Spiderman pak. Maar wel een andere dan de echte spiderman, want hij heeft een zwart pak”.

Trailer SPIDER-MAN: INTO THE SPIDER-VERSE

Best ingewikkeld plotpremiere spiderman

Het is best een ingewikkeld plot voor de kleinere kids, maar het verhaal van Miles Morales die spiderkrachten krijgt en moet leren hoe ermee om te gaan is goed te volgen. Dus als ze het hele ‘meerdere dimensies waar andere Spiderman figuren wonen’ concept niet helemaal mee krijgen is het nog steeds een super leuke film. Met stemmen van onder andere Ronnie Flex (Miles Morales), Buddie Vedder (Spider-Ham), Thijs Römer (Peter B. Parker) en Holly Mae Brood (Spider Gwen) is de Nederlandse versie en toffe uitvoering geworden.

Zap Pow Boompremiere spiderman

De visuele stijl van de film is erg cool, met toffe animatie gecombineerd met af en toe wat old school comic “zap, pow en boom’s”. De teksten in beeld zijn ook in de Nederlandse versie in het Engels en dus voor de jongere kinderen niet te lezen, maar ook daar geldt weer voor, als je ze niet kan lezen is het niet heel erg. Wij vinden het een aanrader, en het 3D effect maakt de film ervaring natuurlijk altijd super leuk.

Lekker bij mama op schoot

premiere spiderman

Het leeftijdsadvies is 6, en er wordt met de bekende icoontjes gewaarschuwd voor ‘geweld’. Het is ook echt best een spannende film voor mijn gevoelige dochter. Zeker de 3D ervaring maakt het de gevechten met de schurken super intens. Voor mijn kleine meid best spannend, dus die kroop lekker bij mama op schoot halverwege de film. (dat vindt mama trouwens helemaal niet erg). Stoere Boas had daar veel minder last van. Het feit dat beide kinderen maar liefst 2 uur maar geboeid bleven kijken zegt genoeg. Ik denk zelf dat het een film is die door vele leeftijden gewaardeerd wordt. Van Boas had ik niet anders verwacht maar ook Olivia vond het geweldig. Ik denk dat er na deze ervaring een kleine superhero fan is geboren. Ze is in ieder geval druk beter met haar spider-web moves oefenen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Niemand minder dan Ronnie Flex heeft de stem van Spiderman ingesproken in de te gek gave film Spider-Man: Into the Spider-Verse. Deze film brengt een nieuw licht op het Spider-Man-Universum met een bijzonder gave visuele stijl. Meer dan 1 persoon kan het masker dragen 🎬 Vandaag ging de Nederlandse versie in PREMIERE in aanwezigheid van de Nederlandse STEMMENCAST in @pathe Arena #SpiderVerseNL🕷🕸 #spiderversenl 

Een bericht gedeeld door OLIVETTE (@olivettepuntnl) op

Gastblogger Mariken Church-Rijpert

Ik ben 40 something en gelukkig getrouwd met Paul. Samen zijn wij ouders van de meest lieve, grappige en eigenwijze muppet Olivia, geboren in 2014. Ik ben er zo-eentje die het allemaal wil. (Bijna) Fulltime baan bij de nationale blauwe zwaan, een passie voor vrijwilligerswerk en een druk sociaal leven.
We zijn besmet met het Canada virus, het prachtige land waar mijn man geboren is, en proberen dat 1 a 2 keer per jaar te bezoeken. Reizen met onze tweetalige muppet, daar draaien wij onze hand niet voor om. Een ‘Pinterest mama’ ben ik zeker niet! De tablet mag bij ons gewoon lekker aan en eten uit een pakje is op drukke dagen echt geen probleem. Lekker actief zijn, samen op pad, veel knutselen en stoeien is het credo bij ons thuis!

familie unboxing mariken

 


Delen vinden we super lief