Delen vinden we super lief

Safaripark beeksebergenBeekse Bergen bestaat dit jaar 50-jarig bestaan. Om dit te vieren is het unieke Safari Resort geopend en is ook het Safaripark enorm ge-update en vernieuwd. Wij gaan er een kijkje nemen en nemen overigens een stapel oude mobieltjes mee. En wel hierom…

Vernieuwde Safaripark

Het Safaripark heeft recent een nieuw entreeplein én een groot gorilla-eiland voor het publiek geopend. Het liefst zie ik dit bedreigde diersoort in het wild, maar nu kunnen we deze prachtige dieren ook in dichterbij in eigen land bewonderen. In de naastgelegen coltanmijn vraagt het park aandacht voor de ernstige bedreiging van de westelijke laaglandgorilla.Ik dacht bij Coltan gelijk, huh, wasdah. Ik ben me er in gaan verdiepen en het is de grondstof die nodig is bij het maken van een belangrijk gebruiksmiddel, ons mobieltje.

Op een leuke manier wordt er aandacht aangeschonken met interactieve educatie. Ook de kinderen zijn hier zeer geïnteresseerd in. Ze stellen vaak de meest bijzondere vragen. Dit was bijvoorbeeld ook het geval in Sealife, waar ze aandacht gaven aan de palsticsoup.

Genieten geblazen

Als je aankomt bij het safaripark is het entree omgetoverd tot een gloednieuwe en indrukwekkende ontvangst. Van de kassa’s tot aan de souvenirwinkel hebben ze overal aandacht en is alles nieuw. Ook heeft het Safarirestaurant een fantastisch terras met een prachtige uitkijk over het vernieuwde gorilla-eiland. Daar zullen we aankomend dagen zeer zeker van genieten.Safaripark beeksebergen

Bedreiging westelijke laaglandgorilla

Doordat het eiland van de gorilla’s enorm vergroot is, hebben ze een groter leefgebied gekregen. Daarbij vraagt het Safaripark aandacht voor de ernstige bedreiging van de westelijke laaglandgorilla. Het is 2 voor twaalf en alles aandacht is hard nodig.  En wist je dat onze mobiele telefoons daar een belangrijke oorzaak van zijn?

Diep in de regenwouden van West-Afrika zijn mijnwerkers op zoek de kostbare grondstof voor mobiele telefoons, genaamd coltan. Op de plek waar deze mijnbouw plaatsvindt, is ook het thuis van duizenden gorilla’s. Deze natuurgebieden worden nu ernstig bedreigd aangezien er voor de winning van coltan enorme stukken regenwoud worden vernietigd. Het heeft als gevolg dat het leefgebied van de gorilla kritisch, kleiner en kleiner wordt. Daarom kijkt de gorilla ook wel heel ‘grumpy‘ als hierboven.

Mobieltjes mee

In het safaripark hebben ze naast het gorilla-eiland een nagebootste coltan mijn gebouwd. Op deze manier wordt het onder de aandacht gebracht. Wij hadden eerlijk gezegd ook geen idee. Het probleem van stropers is ons bekend, maar dit is een compleet nieuw fenomeen. Uiteraard heb ik een aantal mobiele telefoons meegenomen om in te leveren. Deze worden vervolgens opgestuurd om coltan uit te verkrijgen, zodat dit niet onnodig gewonnen hoeft te worden. Een top initiatief!

Safariresort

In het safaripark kun je de natuur ontdekken, waar je tijdens een wandel-, auto-, boot en bussafari oog in oog komt te staan met leeuwen, giraffen, olifanten, apen en de bijzondere neushoorns. We gaan overigens niet zomaar naar het safaripark Beeksebergen, we blijven er ook overnachten! S’nachts zullen we de leeuwen horen bulderen en giraffen plezier horen maken. We gaan op safari in eigen land, hoe tof is dat!

Check je plek

Het uitzicht vanuit ons huisje is adembenemend met dank aan Linda van Mamaliefde. Zij had me getipt over de plek! Ze adviseerde me om uitzicht te vragen op het grote savanneveld nabij de voederbakken. De zeeleeuwen zijn ook echt heel lief, maar ik ontbijt toch liever met uitzicht op de giraffen :-D.

Safari Resort Beekse Bergen is een bijzonder vakantiepark waar je kunt overnachten tussen de wilde dieren. Dit kan in een safaritent, luxe huisje en zelfs een boomhut! Het Safari Resort maakt onderdeel uit van Safaripark en Speelland Beekse Bergen in Hilvarenbeek, Brabant. We hebben er enorm naar uitgekeken en gaan ons enorm vermaken! Op social media kun je ons overigens volgen met #safariresort!

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Instagram   Twitter Facebook Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat.

 

 


Delen vinden we super lief