Delen vinden we super lief

SEA LIFE Oberhausen

Oberhausen staat ook wel bekend als het grootste winkel en vrije tijdscentrum in Europe. In de winter is de kerstmarkt een aanrader en in de zomer is de promenade met de vele terrasjes een bezoekje waard. Wij waren er in het voorjaar met het hele gezin en bezochten Legoland Discovery Centre met aansluitend een bezoek aan het leuke SEA LIFE Oberhausen.

Kijk en lees je mee? Meer dan 5.000 zeeschepsels wachtten op ons in SEA LIFE in meer dan 50 tanks. We maakten ook een impressie video en de koppies zeggen genoeg…

SEA LIFE

We kregen een warm welkom bij Sealife. Het staat bekend als gezinsvriendelijke onderwaterwereld met diverse zeedierenshows, speelgebieden en activiteiten voor groepen. Leuk, we keken er naar uit om meer dan 2 miljoen liter water en 5000 zeewezens te bezoeken in SEA LIFE Oberhausen, ! Met een papieren duikbrik op, waagden we ons tussen de vissen. Je loopt een pad af waar je langs alle vissen komt.

Oceaan versus de Zee

Olivier was gelijk al om zich heen aan het kijken waar de grote haai was. “Even geduld schat“, “We gaan eerst alle andere vissen zoeken op de kaart, voor we oog in oog kwamen te staan met de grote gevaarte van de oceaan“. “Oh maar mam, wat is dan een oceaan?” Hij hield me scherp, de kleine jongen!  Ze hebben ook een speurtocht bij SEA LIFE , maar die is beschikbaar in het Engels en Duits. Een beetje hulp is dus wel gewenst van papa & mama!SEA LIFE Oberhausen

Ontdekkingstocht SEA LIFE

We vonden de aquarium keer op keer prachtig ingericht. Van de jungle tot een heus piratenschip. Onze kinderen keken hun ogen uit in SEA LIFE. De combinatie met legoland maakte het leuk en afwisselend. In SEA LIFE kwamen ze weer tot rust van al het speel gevaar van Legoland! Vooral op het bankje in de tunnel waren de kinderen bewonderenswaardig om zich heen aan het kijken.legoland SEALIFE

  • Mr Grumpy in SEA LIFE

De vingers wezen van hot naar her. “Kijk mam, een schildpad, wat een boel vissen, wow ook veel haaien en kijk dan, dat is Mr Grumpy” ook wel de haai met de mondhoeken die omlaag staan. Ze stuiterden van enthousiasme! Vooral wanneer we de haaien in de bijzondere acrylglas tunnel zagen. In totaal zijn we er anderhalf uur gebleven en hebben we overal echt de tijd voor genomen.

Videoimpressie SEA LIFE Oberhausen

Educatief

Ook is er bj SEA LIFE een afdeling in waar ze aandacht geven aan de Plastic Soup. Hier heb ik extra vele aandacht aan geschonken en heb het de kinderen uitgelegd. Olivier luisterde met interesse. Hij begreep namelijk niet dat dat lieve zeehondje, plastic in zijn buik had.  Je kunt als ouder door SEA LIFE sprinten en de route in een uurtje afwerken.

Zonde! Neem er de tijd voor en bekijk alles met beleid, er gaat een wereld voor je open. En wist je dat dit mooie aquarium in Oberhausen het thuis was van octopus Paul? Deze bekende octopus die tijdens het WK 2010 alle wedstrijden goed voorspelde. Paul leeft helaas niet meer, maar kleine Paul, zijn opvolger, is wel in SEA LIFE Oberhausen te bewonderen.

Piranha’s….

Mama, eten Piranha’s je echt op?“, “Wowww” Zijn interesse was gelijk gewekt en ik zag hem denken. Ook Lucas was niet bij de piranha’s weg te krijgen, waarschijnlijk door de “Wow” van Olivier. Die dag heeft de kleine man veel woorden bijgeleerd “Vis”, ”Haai”, “Otter”…. Je volgt een pad door alle verblijven met een klein buitenverblijf waar de otters wonen. Door het warme weer zaten ze lekker te rollebollen. En wist je dat otters hand in hand slapen? Anders zijn ze bang dat ze van elkaar wegdrijven in het water. Romantisch toch!?

Duikbril op en hup naar @sealifeoberhausen Swipe ◀ voor meer foto’s & snapshots We stonden oog in oog met Mr. crumpy big shark 🐋, een electric vis ⚡,, meneer kwal en mini turtles 🐢 Lucas z’n favoriet waren de piranha’s En dit alles onder de vakkundige begeleiding van mr Olivier Wat was het leuk in de wondere onderzee wereld en met duotickets een super combinatie met Lego Discovery centrum dat er naast ligt 👌 Morgen weer backtowork, maar een heerlijk weekend om op terug te kijken 💗🤟 #shark #sharks #sealife #sealifeaquarium #familytime #sealifeoberhausen #hai #haie #sealifeoberhausen #sealife #zeedieren #travelmom #uitmetkids #snitzel #centrooberhausen #oberhausen #sealifegermany #travelwithkids #dagjeuit #dagjeuitmetkinderen #dagjeuittip #uitmetkids #zoveeltedoen #zeepaardje #otter #blogmom #reviewsoononline incl video 🎬

Een bericht gedeeld door OLIVETTE (@olivettepuntnl) op

Duitslands grootste haaienkraamkliniek

In het nieuwe expeditie gebied van SEA LIFE aan het einde van de tour sta je oog in oog met baby haaien. Zwartpunthaaien, kaphamerhaaien en nog veel andere soorten haaien hebben hier hun thuis. Je kunt ze direct zien zwemmen door het lage en ondiepe water. Aan het einde van de tour waren er leuke spelletjes te doen en konden de kinderen zeesterren en garnalen aanraken. “Niet bij de uiteinden mama”, adviseerde zoonlief me wijs “Daar zitten namelijk zijn oogjes

CentrO Ook leuk!

Zowel SEA LIFE als Legoland Discovery centre ligt in het hart van Oberhausen waar ook het winkelcentrum CentrO gelegen is. Centro is een shoppingsparadijs en het grootste winkel en vrije tijdscentrum in Europe en grootste winkelcentrum van Duitsland. Geen wonder dat het er zo levendig is. Je hoeft je hier echt niet te vervelen. Wat me verbaasde is dat het op zondag gesloten is. Wel tot 20:00 op de zaterdagavond overigens.

Openingstijd: Centro Oberhausen:
Maandag tot en met woensdag: van 10.00 tot 20.00 uur
Donderdag: van 10.00 tot 21.00 uur
Vrijdag en zaterdag: van 10.00 tot 20.00 uur

Overnachtenparkhotel SEALIFE Legolandparkhotel SEALIFE Legoland

Als je er in de buurt woont, is heen en weer rijden zeker een optie. Waar ik juist naar uitkeek, was een avondje dineren aan de promenade van Oberhausen. We sliepen ook voor het eerst met het hele gezin op 1 kamer dat voor dikke pret zorgde. Er zijn vele hotels die op kinderen ingespeeld zijn en het geeft het dagje uit net even dat stukje extra.

Oberhausen is levendig, je kunt er leuk shoppen, heerlijk eten en een drankje doen aan de promenade. Ik keek overigens mijn ogen uit, want je kunt er zoveel doen. Geen wonder dat er de een na de andere bachelor party voorbij kwam. parkhotel SEALIFE Legoland

Parkhotel

De nacht met ons vijfjes ging perfect, manlief en ik konden zelfs nog even aan de bar bijkomen. Vanuit een loungestoel konden we een Duits huwelijk aanschouwen. We merken beiden dat onze batterij ook leeg begon te raken en gingen vroeg naar boven, morgen weer een dag vol avonturen!

We waren het er beiden over eens; Wat was dit een leuke, fijne dag…. Zeker voor herhaling vatbaar.

Handig om te wetenparkhotel SEALIFE Legoland

Meer informatie over voordelige (combi) ticketprijzen, openingstijden en evenementen is te vinden op de homepage van LEGOLAND Discovery Centre Oberhausen en op de website van SEA LIFE Oberhausen. Online je kaartjes kopen loont zeker!

Een extra tip:

Omzeil de drukke dagen. De doorgangen zijn smal en kan bij drukte benauwend zijn. Voor kinderwagens en rolstoelen goed begaanbaar, al denk ik dat je het met extreme drukte beter kunt mijden. Aan het einde van je tour heb je een plek waar je nog even kunt nagenieten en iets te eten kunt bestellen. De kinderen hebben het er naderhand nog veel over gehad.

We hebben enorm genoten en raden het iedereen aan. We komen er zeker terug als de kindjes wat ouder zijn. Al is het alleen voor het shoppen, rondstruinen en uren speelplezier! Ook SEA LIFE kun je vaker bezoeken, het verveelt nooit om naar vissen te kijken. Dat hadden we al bij de Disney Film Sea

Lees ook: DisneyNature viert haar 10e verjaardag waarbij echte verhalen, vertrouwen, kwaliteit en verantwoordelijkheid centraal staan

Conclusieparkhotel SEALIFE Legoland

We hebben genoten van dit duo- uitje. De lego Discovery centre is leuk voor groot en klein om vervolgens de middag af te sluiten bij SEA LIFE. Een ideale combinatie. Ga er heen met gewone verwachtingen en je hebt er een top tijd.

LegoLand Discovery Centre, Sealife en Centr-O in 1 dag en dit is wat wij er van vonden

Ticketprijs

De prijs is daar aan de kassa aan de hogere kant, maar als je dit weet, kun je vooraf goed naar aanbiedingen struinen. Ons advies: bestel de kaarten van te voren online, dit scheelt snel een uur wachten. En vergeet niet dat je met het entree ook het redden van veel vissoorten ondersteund. Bij je bezoek aan SEA LIFE wordt hier alles over verteld!

We vinden het een aanrader!

parkhotel SEALIFE Legoland

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Instagram Twitter Facebook Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat.


Delen vinden we super lief