Delen vinden we super lief

zomer in het tropenmuseumIn de zomervakantie (14/7 t/m 2/9) kun je er een feestje van maken in het Tropenmuseum! Je kunt hier zeven dagen per week terecht. Er is heel veel leuks te doen: elke vrijdag kun je zelfs in ‘Tropenmuseum Junior’ couscous komen maken en eten. Ook kun je er je eigen piñata maken of knutsel je een squeezie van je aller dierbaarste figuur. Je kunt hier je hart ophalen! Save the dates! 

Zoveel te doen

In Tropenmuseum Junior staat er elke dag een vliegtuig voor de bezoekers klaar die je naar het verre, magische Marokko brengt. De voorstelling heet ZieZo Marokko en is een absolute aanrader. Je waant je echt in een ander land en bezoekt het museum op een interactieve, fun manier. Wij waren hier rond de kerst en waren onder de indruk. Wat was dit leuk! Deze zomer komen we dan ook weer heel graag terug om weer op avontuur te gaan. Ziezo Marokko tropenmuseum Ziezo Marokko tropenmuseum

Lees ook:ZieZo Marokko; Kerstvakantie in het Tropenmuseum – Off we Go

De meeste activiteiten zijn gratis, voor een enkele activiteit vragen ze een eigen, kleine bijdrage. Voor alle activiteiten is het vrij toegankelijk als je in bezit bent van een museumentree ticket (gratis voor Museumkaart houders).

Piñata-time

zomer in het tropenmuseumWij zijn dol op Piñatas! Dit is zeer populair tijdens feesten en partijen in Mexico en is ook naar Amsterdam overgewaaid. Een piñata is een figuur in de vorm van een dier, vorm of stripfiguur en is vaak gevuld met snoep en cadeaus. Voor de verjaardag van yvette en Lucas hebben new er eentje gekocht in de vorm van ee eenhoorn en Draak. En laat je er nu eentje zelf maken in het Feest paviljoen. Dit paviljoen is een onderdeel van de tentoonstelling ‘ Things That Matter’ die op 13 juli open gaat. Dit zijn mijn soort museum bezoekjes met de kinderen.

Knutsel een squeezieZiezo Marokko Tropenmuseum Ziezo Marokko tropenmuseum

Sta je er wel eens bij stil op welke dingen je echt stapelgek bent? Welke spullen hebben nu sentimentele waarde en kun je niet missen? Een leuke vraag om aan jezelf te stellen. Deze zomer hangt er in het tropenmuseum een grote balonnenwolk, met de titel ‘ Wie Wat Wolk’ in de Lichthal van het Tropenmuseum. Aan deze wolk hangen verschillende objecten die onze bezoekers aan het hart gaan. Ook jij kunt iets toevoegen aan deze verzameling! Je kunt als het ware “The cloud squeezen” Je kunt er ter plekken een squeezie maken en je verhaal delen.

Couscous op vrijdag draken pinata tropen museum

Deze zomer vertrekt elke vrijdag een vliegtuig voor een couscous-reis naar ZieZo Marokko. Verscholen in een doolhof van straatjes is een keuken vol geheimen verborgen. Marokaanse moeders onthullen hun couscous geheimen en zetten ej aan het werk. Je leert tijdens deze reis couscous met zeven groenten te maken. En hierbij zijn de belangrijkste ingredienten: liefde en aandacht!

Het hele programma en de exacte data van de verschillende activiteiten zijn hier terug te vinden. Wieweet zien we je terug in het Amsterdam tropenmuseum

Over het Tropenmuseumzomer in het tropenmuseum

Het Tropenmuseum is een museum over mensen, waar je elke keer weer iets naders ontdekt. Het museum is gevestigd in een van de mooiste museumgebouwen van Nederland. Het is een indrukwekkend rijksmonument gelegen aan het Oosterpark, in het hart van Amsterdam Oost en dateert uit 1926. het is een aanrader als je er nooit eerder bent geweest. De imposante centrale Lichthal biedt een weids uitzicht op wat het museum allemaal te bieden heeft. Denk hierbij aan een omvangrijke vaste tentoonstelling en regelmatig wisselende exposities waarbij de objecten stuk voor stuk een bijzonder menselijk verhaal vertellen.

MensZiezo Marokko Tropenmueum

De verhalen en onderwerpen die hier de review passeren maken nieuwsgierig naar de enorme culturele diversiteit die de wereld rijk is. Denk hierbij aan de universele menselijke thema’s zoals rouwen, vieren, versieren, bidden of vechten. In het Tropenmuseum ontdek je dat we op de verschillen na, allemaal hetzelfde zijn: namelijk mens. Voor de kinderen een bijzondere plek om met kunst in aanraking te komen.

Terugblik Ziezo Marokko in het tropenmuseum

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Instagram  Twitter Facebook Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat.

 


Delen vinden we super lief