Delen vinden we super lief

We betreden aankomende vakantie de fantasiewereld van Les Machines de l’Île, de wondere wereld van Jules Verne. We verblijven een week in het koninklijke Chateau de la Preuille waarbij Nantes op een steenworp afstand ligt. Een vriendin tipte me over deze bijzondere plek. En toen ik er in dook, stond het bovenaan mijn wishlist. Dit wilde ik dolgraag ontdekken met ons gezin!

Les Machines de l’île

Les Machines de l’île is een sprookjesachtige park in Nantes waar o.a een stoom spuwende mechanische olifant van maar liefst 12 meter hoog over het terrein wandelt. Je kunt er zelfs een ritje mee maken over het terrein. In de zomermaanden maakt de olifant zelfs meerdere keren per dag een wandeling waar 50 gelukkigen in mee kunnen rijden. Les Machines de l’Île zijn immens groot, zelfs drie keer zo groot als de werkelijkheid en lijken net echt.

Carrousel des mondes Marins

Zelf wilde ik dolgraag op de immense ronddraaiende carrousel die gelijk je aandacht weet te trekken als je er rond loopt! Deze fantastische creatie beeld de gehele onderwaterwereld uit met maar liefst 35 mechanische wezens op de drie verdiepingen. Niet zomaar drie verdiepingen, nee elke laag beeldt iets anders uit: de oppervlakte, diepte en de bodem. Echt overal is over nagedacht!

Magische onderwaterwereld van Jules Verne

Voor onze kinderen een droom die uitkomt. Yvette voelt zich Ariel en de jongens kijken vol bewondering naar de mechanische krabben, vliegende vissen, sprookjesachtige oceaanbewoners en onderzeeërs. In het ‘Carrousel des mondes Marins’ vind je allemaal eigen attracties die je zelf kunt laten bewegen. Nantes en haar inwoners zijn nauw verbonden met het water aangezien het een echte havenstad is. Dit is echt leuk en een absolute aanrader als je in de buurt bent. Je fantasie wordt er sterk mee geprikkeld.

De 35 mechanische wezens zijn volgens de logica van drie delen va nee oceaan in de carroussel gezet. Onderaan vind je bijvoorbeeld een krab en daarboven een mantarog met daar weer boven een schildpad. Op ieder dier zitten verschillende elementen die je zelf in beweging kan zetten. Hoewel een rondje maken misschien meer bedoeld is voor kinderen, kan ik het zeker weten niet laten om mee te doen.

Machine Gallery

De ‘Gallery de machines’ heeft mechanische bewegende dieren die je niet mag missen. Je komt ogen te kort in Les Machines de l’île en stapt letterlijk de science fiction wereld binnen die Jules Verne zo succesvol wist te beschrijven in zijn beroemde boeken. In de galerie kun je de bewegende machines bewonderen voor ze echt in gebruik worden genomen.

Zo wordt een reiger van acht meter gedemonstreerd die raaklings over me heen vliegt, kruipt er een wel hele stoere rups over de rails en roept mijn zoontje “mam kijk een spin!!! De drie bandito’s schreeuwen het uit van plezier en hopen dat ze ook zelf een ritje mogen maken in één van de machines. ‘Les Machines de l’île‘ is een magische plek waar fantasie tot leven komt!

Jules Verne

Les Machines de l’île, Nantes, frankrijk

De industriële stad Nantes is de geboortestad van de 19e eeuwse Franse schrijver Jules Verne waar ik tijdens mijn studie Franse literatuurkunde diverse romans van heb gelezen. Denk aan de titels als ‘De reis om de wereld in 80 dagen’, of’ 20.000 mijlen onder zee’. In zijn wereldberoemde avonturenromans schreef hij verhalen over de toekomst met een wetenschappelijk tintje. Fransmannen François Delarozière and Pierre Orefice hebben de boeken met hun eigen fantasie en creativiteit tot leven weten te brengen. Hiermee hebben ze de werelden van Verne weergegeven en gemixt met het mechanische universum van Leonardo da Vinci.

Les machines de l’iel is een ongekend surrealistisch attractie die het bezoeken echt waard is. De oude scheepswerven aan de Loire rivier in de stad Nantes is hiermee een echte toeristische trekpleister geworden. tijdens onze dagen in Frankrijk zullen we meer in deze stad ontdekken. We hebben nee stop tien must-seeo ontvangen, die we graag bij langs gaan!

Les Machines de l’île is tof voor zowel jong en oud en perfect te combineren met je vakantie in het westen van Frankrijk.

Kijk voor openingstijden en prijzen op de website van Les Machines de l’île. Ik ben benieuwd naar jullie ervaring met en of je hier warm voor zal lopen!

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief