Delen vinden we super lief

Ziezo MarokkoKennen jullie het “Tropenmuseum Junior” waar nu de tentoonstelling ZieZo Marokko geopend is? Ikzelf wel van horen zeggen, maar ik was er nog nooit naar toe geweest met mijn kinderen. Nu ze ouder zijn, ben ik steeds vaker op zoek naar een leuk, educatief & interactief uitje en “I found it”! We gingen vandaag op ontdekkingstocht naar “ZieZo Marokko” in het Tropenmuseum Junior. Een interactieve reis voor jong en oud, waarbij je je in de medina waant… 

TropenmuseumZiezo Marokko

Met een speciaal paspoort in de hand gingen Olivier, Yvette & ik aan boord van het vliegtuig en dompelden we ons onder in het magische Marokko na een korte en gezellige vliegreis. Vanwege groot succes is in het tropen museum deze doe-tentoonstelling “ZieZo Marokko” nog geheel 2018 en begin 2019 geopend!! En in de kerstvakantie zijn er extra veel leuke kinderactiviteiten waar we absoluut voor terug komen!  Dit is wat wij er van vonden… Lees je mee?…

ziezo marokko tropenmuseum

Ontdekkingstocht bij ZieZo Marokko

In Tropenmuseum Junior kun je op reis naar ZieZo Marokko. Je gaat hier samen op reis met Esmaa, Fatima, Nasrdin en Yousef. Op een originele, interactieve en sprankelende manier nemen zij je mee met hun prachtige verhalen en ontdek je Marokko, het land van hun ouders. We ontvingen bij vertrek een soort paspoort, waarin leuke opdrachten staan. Reeds ingecheckt met de stempel van Nasrdin werden wij ontvangen in zijn theater op de bovenverdieping.

Nasrdin DcharZiezo Marokko

Nasrdin is geboren en getogen in Brabant.  Je kent hem wellicht uit diverse films, televisieseries of uit het theater. Hij is diverse malen genomineerd en won meerdere prijzen, waaronder in 2011 het prestigieuze Gouden Kalf voor Beste Acteur in de film Rabat. Nasrdin is een denker, een vragensteller, een filosoof én een verhalenverteller. Voor hem is ‘liefde’ de rode draad in alles. Liefde voor elkaar, liefde voor theater en liefde voor eten. Onder het genot van een kopje thee luisterde wij naar zijn verhaal en vervolgden ons avontuur met het paspoort in de hand…

Ziezo Marokko Tropenmuseum Ziezo Marokko Tropenmuseum Ziezo Marokko TropenmuseumAvontuur in de medina

Er viel heel veel te zien, te ruiken in de keuken van Khadija en te ondernemen tijdens het zogeheten ‘nissenspel’.

“Tropenmuseum Junior is een ware beleving!
Alle zintuigen worden geprikkeld!”

Ziezo Marokko Tropenmueum Ziezo Marokko Tropenmueum Ziezo Marokko TropenmueumWe volgen het spoor door de medina – een doolhof van straatjes – en we maakten zelfs een busreis dwars door Marokko. We konden aan de slag met mozaïek, de mooiste kalligrafie tekening maken en dronken thee met een van onze gastheren. Ook ontdekten we veel mode– en keukengeheimen, die we vanzelfsprekend niet gaan verklappen.. ga zelf maar kijken ;-). Overal is wat te doen. Onderstaande video-impressie geeft nog maar een deel weer van al het leuks….

Wij maakten onze eigen video impressie van Ziezo Marokko

De routing door het museum gaat via het speciale paspoort. Je kunt gaandeweg stempels verdienen. Elk verhaal die je meemaakt eindigt met een woord, dat je op je stickervel terugvindt en in het paspoort plakt. Aan het einde vormt de oplossing een vraag die je aan het denken zal zetten. Erg leuk gedaan! Olivier en Yvette hebben hun best gedaan en de vraag goed weten te beantwoorden. Aan het einde van de tocht hebben ze de postcard met het antwoord in de brievenbus gedeponeerd.

VIP Reis

Je kunt hiermee een VIP reis winnen en nog een keertje terug komen. Dat willen ze dolgraag! Olivier wil namelijk nog wel een keertje een kopje thee daar doen en baalde er van dat hij toch niet op de foto was gegaan met die toffe schoenen. Hij kletste naderhand nog ronduit over het mooie avontuur.

Ik begrijp dat de voorstelling geschikt is voor kinderen v.a 6 jaar, mijn kinderen (3,5 en bijna 5 jaar) vonden het ook een groot avontuur en vonden het echt super. En ik was weer voor even terug in mijn zo geliefde Marokko, waar ik begin dit jaar nog mocht zijn met mijn werk. Magisch Marokko, klopt helemaal…

Ziezo MarokkoZiezo Marokko

 

 

 

 

 

 

 

Ziezo Marokko

Kerstvakantie in het Tropenmuseum: MAGISCH MAROKKOziezo marokko tropenmuseum

Deze kerst zijn er extra veel leuke evenementen georganiseerd voor kinderen in het tropenmuseum naast ZieZo Marokko

Je kunt bijvoorbeeld meebouwen aan de Mega Mozaïek. Ook kan je gaan luisteren naar de magische stem van zangeres Karima el Fillali of het verhaal ‘Mootje’ voorgelezen horen worden.

Videoimpressie Tropenmuseum Ziezo Marokko

Fashion

Fashionistas kunnen zelfs een fotoshoot doen in de stijl van Hassan Hajjaj of zich mooi laten maken met een henna tatoeage. Hassan is een moderne kunstenaar, die heen en weer pendelt voor wonen en werk tussen Londen, UK en Marrakech, Marokko. Hij staat ook wel bekend als de “Andy Warhol” van Marrakech. Alleen daarom al kom ik graag terug in de kerstvakantie. Voor meer activiteiten en informatie check het hele programma op de site van het Tropenmuseum.
Ziezo Marokko Tropenmueum
Ziezo Marokko Ziezo Marokko Tropenmueum

ZAT 23 & 30 DECEMBER & 6 JANUARI

 • HENNA TATTOO

Een henna tattoo brengt geluk en is fascinerend om te zien. Hennaversieringen op handen en voeten zijn in veel culturen onderdeel van feestelijke gelegenheden, bijvoorbeeld op het Hennafeest dat vooraf gaat aan een Marokkaanse bruiloft. Wij maken graag kennis met een betekenisvol ritueel.

13.00-16.00 uur | Lichthal | Aanschuiven als er plek is | Alle leeftijden

WOE 27 DECEMBER & 3 JANUARI

 • FOTOSHOOT

Je kunt je ook laten fotograferen in de stijl van hedendaagse kunstenaar Hassan Hajjaj. Fotograaf Tomek Dersu Aaron maakt stijlvolle portretfoto’s die gepost worden op de Tropenmuseum Facebook galerij.

13.00-16.00 uur | Lichthal | Aanschuiven als er plek is | Alle leeftijden

 • STRIK EROM: MAAK EEN STRIKJE ZONDER NAALD EN DRAAD

In het Tropenmuseum speelt Mode een belangrijke rol. In de kerstvakantie kun jij ook een modeontwerper worden! Accessoires zijn er in alle vormen en maten en op tal van manieren te dragen. Accessoires maken van jouw outfit een unieke outfit.

Tijdens de creatieve workshop ontdek je wat een modeontwerper allemaal doet. Je mag je eigen feestelijke strikje ontwerpen en ervaart hoe het is om iets unieks te creëren.  Te leuk toch!? je kunt de strik om je nek, in je haar of waar je wilt dragen?

12.00-16.00 uur | Lichthal | Aanschuiven als er plek is | 4-12 jaar

“Ben je op zoek naar een fantastische ervaring, reserveer dan snel. Het is een absolute aanrader om naar ZieZo Marokko te gaan. ! Je zult niet worden teleurgesteld!” 

videoimpressie kerstactiviteiten

Goed om te weten

 • Bezoekadres: Tropenmuseum, Linnaeusstraat 2, Amsterdam
 • Wanneer:
  Ziezo Marokko: 17 okt t/mT/m 4 maart.
  De kerstactiviteiten: Zaterdag 23 december 2017 tot en met zondag 7 januari 2018 (m.u.v. 25 december en 1 januari)
 • Openingstijden: 10:00-17.00 uur
 • Waar: Het gehele tropen museum
 • Leuk voor: Families met kinderen
 • Entree Tropenmuseum: € 8 (4 t/m 18 jr) € 15 (volwassenen) | Gratis entree met Museumkaart. De rondleiding is gratis
 • Reserveren: is raadzaam, er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Reserveer nu jouw ticket online Je kunt in de kalender likken op een datum en rechts de activiteit selecteren waar je aan wil deelnemen.
 • Contact info@tropenmuseum.nl | +31 (0)88 0042800

Zien we je ook in het tropenmuseum?

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter  Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat

Ziezo Marokko Tropenmueum


Delen vinden we super lief