Delen vinden we super lief

“Land van Fluwel is een paradijs voor jong en oud, voor levensgenieters en grote avonturiers!” Op de website van dit avonturenparadijs werd ik gelijk getriggerd door de omschrijving. We waren op zoek naar een tof familie uitje en mijn aandacht viel op dit onontdekt pareltje aan de Noord-Hollandse kust in Sint Maartenszee. De zwemspullen werden ingepakt, goede klimschoenen aangetrokken en de kids waren er klaar voor! We stapten in onze auto en reden naar de Kop van Noord-Holland waar we terecht kwamen op een bijzondere plek!

“Land van Fluwel” in de kop van Noord-Holland

Het park, landgoed, avonturenpark…tsja hoe zullen we deze fijne plek noemen…. is alle dagen geopend van 30 maart t/m 3 november en biedt elk seizoen andere avonturen. Ook wij lieten ons een dag verrassen, betoveren en er werden heel veel grenzen verlegd. We vertellen je er met plezier alles over om net als ons overtuigd te worden om het ‘land van Fluwel’ te ontdekken!

Veel nieuwe ontdekkingen

Land van Fluwel is de afgelopen winter vernieuwd en uitgebreid, waardoor er extra veel te ontdekken valt. De kinderen waren al enorm enthousiast over onderstaande promovideo en die is zelfs opgenomen vóór alle uitbreidingen…wow! Vooral de nieuwe uitkijktoren van maar liefst 11 meter hoog, het 2 meter hoge klimparcours en de Skelterbaan stond hoog op het wensenlijstje van de jongens voor vertrek.

Bij mama was het blotevoetenpad favoriet en papa verheugde zich op een pannenkoek in het restaurant, waar de reviews zo goed over zijn! Wij gingen op een zomerse dag in augustus waardoor we ook onze strandspullen mee hebben genomen om af te koelen op het Fluwel strandje!

Promotie video

Het is een plek waar kinderen zich uren vermaken en ouders even geen omkijken hebben naar hun kroost! Nouja….. voor ons nog wel, aangezien ze nog geen zwemdiploma hebben. We zaten wel relaxt vanaf een handdoek in het zonnetje de kinderen te aanschouwen! Afhankelijk van je eigen mogelijkheden en wensen, vul je dit uitje in zoals dat het beste bij jullie past. Je bent in ieder geval echt even weg op het weidse en prachtige landgoed!

De volgende attracties kun je er allemaal ontdekken:

* Blotevoetenpad

Mijn scouting ervaring kwam weer goed van pas tijdens het blotevoetenpad. Ken je dit leuke concept al? Het is een parcours dat speciaal gemaakt is om op je blote voeten de natuur te ontdekken. Je loopt over verschillende harde en zachte ondergronden zoals gras, zand, steentjes, hout en daarnaast ga je allerlei uitdagingen aan.

Er liggen obstakels, toffe klimattributen, de uitkijktoren kan worden beklommen en de modderpoelen werden doorgeakkerd. Vooral manlief had de grootste lol met filmen en hoopte op een leuke blooper. Stiekem wilde ik wel een 2e keer het pad bewandelen omdat onze jongste (3) assistentie nodig had en daardoor enkele obstakels omzeild werden.

* Avonturen Speelparadijs

In het speelparadijs zijn er voor alle leeftijden spectaculaire avonturen te beleven. Lucas (3) kliedert met water, vriendje Lasse (7) schommelt heen en weer en Olivier (6) klimt met gemak omhoog en glijdt ontelbaar keer naar beneden. Ik kijk mijn ogen uit naar hoe kinderen kunnen balanceren tussen twee touwen en zo vooruit komen. Ook wordt er nog even in een boom en boomhut geklommen.

“Wow, jongen, je bent net Spiderman”, roep ik enthousiast. “Nee mam, ik ben een avonturier, net als holymoly” verbetert hij me heel serieus! “Oja, hij wil later Freek Vonk worden”, bedenk ik me gelijk!

Even bijkomen in het restaurant met ontzettend vriendelijk personeel!

* Klimparcours

Om te mogen klimmen in het klimpark moet je minimaal 1 meter lang zijn. Voor de 2 oudsten geen probleem en werden moeiteloos gezekerd aan een veiligheidskabel. Ze houden wel van een uitdaging en klommen er op los op het 2 meter hoge Klimparcours. Wat vonden ze het leuk om als een aap van plateau naar plateau te slingeren. Dit is echt een aanwinst voor het land van Fluwel.

* Skelterbaan

De nieuwe skelterbaan is in twee routes opgesplitst. Een ‘off-road’ parcours voor de oudere kinderen en een ‘verhard parcours’ voor de jongere kinderen. Ik keek mijn ogen uit hoe snel ze over de baan scheurden!! Het was nog wat lastig voor de oudere kinderen om een skelter af te staan, maar langleve de timer op onze smartphone!

Onze kleine jongen kreeg gelijk verkeersles en moest uiteraard bij elke rond “centjes betalen”. Giechelend maakte hij zijn rondjes en stopte braaf bij het stoplicht! “Kom mam, we gaan afkoelen bij het strand van fluwel!” opperde zoonlief helemaal buiten adem na tientallen rondjes geskelterd te hebben.

* Uitkijktoren

De 11 meter hoge uitkijktoren is niet te missen en al gelijk bij aankomst te zien. De toren is onderdeel van het Blotevoetenpad, maar ook apart te beklimmen. Het was wel een beproeving voor papa met Lucas(3) op zijn rug, maar hij is niet voor één gat te vangen.

De uitkijktoren

Het uitzicht was wijds en tof en van half april-half mei moet het helemaal magisch zijn met de bloeiende bollenvelden. Uiteraard hebben we ook even gezocht naar de zee die vanachter de duintoppen opdoemt. Het naar beneden glijden van de glijbaan vond ik zelf heel tof. De kids mochten niet, riepen ze in koor. Het was namelijk voor 7 jaar en ouder. Ook is er een ‘vrije val’ glijbaan die echt wel heel tof en stijl is!

* Kinderspeeltuin

Onze kinderen vonden het land van Fluwel een paradijs. In de kinderspeeltuin waren ze ook niet weg te slaan. Er was zoveel te ontdekken waaronder de robuuste boomstammen, dikke klimtouwen, schommels, een hangmat en ook een waterspeelplaats waar Lucas fanatiek naar water ging pompen. Heerlijk om ze met zo weinig attributen te zien vermaken!

De kinderspeeltuin is voor ouders ook een hele fijne toevluchthaven waar je kunt bijkomen van het blotevoetenpad en al het geklim en geklauter. We onderbraken ons avontuur voor een fijne lunch, maar de jongens wilden dolgraag verder spelen. Vanaf het terras konden we een goed oogje in het zeil houden zodat wij nog even langer konden blijven zitten met uitzicht op de kids.

* Strand van Fluwel

Met mooi weer is het op het Strand van Fluwel heerlijk toeven! Rond de speelvijver beleefden de kinderen veel waterpret en renden, rolden en giechelden ze er op los! Over de stapstenen liepen ze met een paar sprongen over het water naar het speeleiland in het midden van het water. Uiteraard werd ook het wiebelende touwen parcours overwonnen om de overkant te bereiken.

Papa nam het trekpontje om droog over te komen en mocht tig keer overvaren met tig kids op het pontje. Een heerlijke plek waar we lang bleven op een wel zeer zomerse dag. Als ik in de buurt zou wonen had ik het wel geweten en zou ik hier vaak te vinden zijn!

Safety first

Rondom het water is voldoende gelegenheid om lekker te zitten in het gras. Het water is er niet diep, maar rondom de pont wel zo’n 1,5 M diep! Wel een fijne gedachte dat je bij de entree van het park een gratis zwemvest zou kunnen lenen.

* Verstoppertjesbos

In het verstoppertjesbos op Land van Fluwel kunnen kinderen ook veel pret beleven. Het is een oud sprokkelbos waar je verschillende spannende verstopplekken vindt die ze steeds veranderen en verbouwen. Zelf hebben we dit door tijdgebrek overgeslagen, maar hoe leuk is het om je opa, oma, of vriendjes uit te dagen om een heerlijk fanatiek spel verstoppertje te spelen en ze af te buten bij de buut-boom. In dit groene oerwoud beleef je echt grote avonturen.

Er valt hier echt zoveel te beleven dat we echt terug moeten komen. En dan met name voor de “Dutch Tulip Experience“! Door het lekkere weer hebben we de kinderen lekker laten spelen bij het strand. We kregen ze zelfs niet mee toen we echt huiswaarts moesten gaan! De volgende dag was namelijk weer de eerste schooldag!

* Dutch Tulip Experience

Land van Fluwel is bewezen een paradijs tussen de bekende Nederlandse tulpenvelden. Als bloemenliefhebber ook nog eens leerzaam en interessant. Je komt er zoveel over te weten terwijl je door het sfeervolle bos loopt. Er is een audiotour die ik nog dolgraag eens met de kinderen zou willen ondernemen. Ik zag namelijk zoveel kinderen met hun ouders geboeid rondlopen bij de Dutch Tulip Experience dat ik mijn kinderen ook graag de tulpenbeleving op Land van Fluwel mee geef.

Dutch Tulip Experience Land van Fluwel

Je krijgt tijdens de tour alles te weten over o.a de oorsprong in de wildernis, haar avontuur in de Turkije en de tulpengekte in de Gouden Eeuw! Tof om interactief meer te weten over hoe de tulp is uitgegroeid tot een iconische plek in de kop van Noord-Holland!

Familieuitje in de kop van Noord-Holland

Zoals je wel hebt kunnen lezen zijn we echt enthousiast over het land van Fluwel. Het is echt een onontdekte parel in de kop van Noord-Holland. Het was vanuit Amsterdam circa 40 minuten rijden en we hebben het allemaal als een vakantiedag ervaren. Het Restaurant De Kneinsberg vonden we ook echt een pluspunt waar je dag nog heerlijk kunt afsluiten voor je weer terug naar huis gaat. Hier kun je terecht voor een Bourgondische biefstuk, kaasfondue, 40 soorten pannenkoeken, lunch en heel veel anders lekkers. De prijzen vond ik ook echt opvallen en het meer dan waard!

Het is een perfecte locatie voor het vieren van een kinderfeestje, familiedag of schoolreisje in Noord-Holland. We komen er heel graag weer terug en plakken er dan lekker een overnachting aan vast in de kop van Noord-Holland!

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Instagram Twitter Facebook Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief