Delen vinden we super lief

legoland sealife Legoland Discovery CentreDe trip naar Oberhausen stond al lange tijd gepland. We zouden namelijk naar LegoLand Discovery Centre gaan en daar op aansluitend een bezoekje brengen aan Sealife. We konden niet wachten, want “Mama zijn er echt vissen met ‘Super Powers’?” “En mag ik de hele dag spelen met Lego en een piratenboot beklimmen? “Vetcool”

In de aanloop naar ons weekendje weg, hebben de kinderen de video in mijn vorige blog wel tig keer gezien. Ook mama keek er naar uit. In het naastgelegen winkelcenturm CentrO ben ik vaker zeer goed geslaagd en mijn wensenlijstje lag al klaar….

Off We Golegoland sealife Legoland Discovery Centre

Vanuit Amsterdam is het een kleine 2 uur rijden naar Oberhausen, waardoor ik een hotelovernachting heb geboekt via Expedia. We zijn beland bij het Parkhotel waar we een grote familiekamer namen. Vroeg in de ochtend vertrokken we richting Oberhausen dat filevrij afgelegd kon worden. Voor we het door hadden, waren we in Duitsland gearriveerd. We reden gelijk door naar het centrum en besloten later die middag in te checken in het hotel. Het parkeren is er vrijwel overal gratis. Legoland Discovery Centre was op loopafstand, ideaal! We namen wel de kinderwagen mee voor kleine Lucas. De promenade van Oberhausen is lang en er stond ons een lange dag te wachten. Het is elke keer weer een uitdaging om met de drie Daltons (1,3,5) op pad te gaan.

Legoland Discovery Centre

De grote giraf bij de entree stond ons al op te wachten. De kinderen moesten heel nodig naar het toilet na 2 uur rijden. Snel doorlopen dus naar het Legoland Discovery Centre. Bij de entree was er echter geen toilet te bekennen en hadden we eerst een 10 minuten durende uitleg in de Lego fabriek.

Arme kindjes, maar daar wist deze mama wel raad mee; de luiers van Lucas! Ons advies; ga eerst even ergens naar het toilet, die vind je op het plein voor ‘De Legoland Discovery Centre” echt overal. Ons avontuur vervolgden we…Legoland Discovery Centre

Lego fabriek als start bij Legoland Discovery Centre 

We werden een warm welkom geheten in de lego fabriek. De kinderen keken nieuwsgierig mee en kregen zelfs een kleine verrassing, leuk! Vervolgens probeerden we gelijk de “Koninklijke Tour” . Vanuit een karretje schieten we met een lasergun op spinnen, vleermuizen en rondvliegende stenen om de koningin te redden. Helaas moesten we splitsen Er gaan max 4 personen in een wagentje.

Dan maar een strijd tussen de 3 mannen en 2 meisjes. Papa had natuurlijk weer een high score! “Weet je wat mijn tactiek was? Vertelde hij me trots” “Ik schoot ook achterom ;-)” Legoland Discovery Centre maakt ook van volwassenen weer kinderen. De lego magie raakt nooit uitgewerkt.

De kids zijn in extase hier in the Lego Discovery Centre Het is een walhalla aan legoblokjes, piraten, Lego friends, legoracers, Ninjago en veel meer ~ Het is voor onze kids 1,3 & 5 een ware ontdekking ~ Lucas racet voorbij op zijn wagentje en bouwt ondertussen een mega-blokken fort Yvette heeft haar superpowers ontdekt en Olivier is cooler dan Batman Ook papa heeft NINJAGO skills check die moves Tom Cruise kan ‘m altijd bellen voor z’n volgende Mission Impossible ⚡ #lego #oberhausen #legoland #legobatman #legodiscoverycentre #legoninjago #legocity #batman #ninjago #lovelego #legolove #mondaymotivation #olivette #legomania #brick #legofun #legobricks #legocollector #colourful #legophoto #duplophotography #legosouvenir #4Dbios #draaimolen #shooter #buzzlightyear #combiticket #kidsfun #oberhausen

Een bericht gedeeld door OLIVETTE (@olivettepuntnl) op

 Bouwen

In LEGOland Discovery Centre hebben de kinderen uren gespeeld. Er werden auto’s gebouwd, met lasers op piraten geschoten, geklommen en heel veel gebouwd. Ook zag ik ouders druk in de weer met de mooiste creaties. Vooral de raceauto’s waren in trek. Want wie bouwde de snelste.

En laat dat nu Lucas zijn geweest (met hulp van papa ;-D)  De 4D Bioscoop was ook belevenis. Je ‘beleeft’ de film op een originele manier! De kinderen hadden dikke pret en grepen zelfs in de lucht, alsof ze in de film zaten.

Video review Legoland Discovery Centre

Kijk je mee met onze avonturen in Legoland Discovery Centre? Je ziet vele blije koppies en Papa als Ninjago!

Lunch Legoland Discovery Centre

Er is een horecagedeelte waar je een hapje kunt nemen. Heel veel zoetigheden en een kindermenu bestaat altijd uit een donut. Dit had wel ietwat gezonder gemogen, maar het is feest. De kinderen hebben ook hun ‘Super Powers’ ontdekt en gingen maar wat graag op de foto met hun Lego-helden. De Ninjago laserlijnen waren vooral een groot succes. En check dat koppie van Olivier bij het zien van de slang.

Mijn kleine acteur! Yvette heeft nieuwe vriendinnen gemaakt bij Lego Friends en zei bij alles “Wow” Ze wilde maar wat graag een kasteel met me bouwen van Lego blokjes. Het was voor ons als ouders gewoon nog hard werken, bouwen en mee racen!

Lees ook: LEGOLAND Discovery Centre & SEA LIFE Oberhausen openen nieuwe interactieve tentoonstellingen

Handig om te weten

Meer informatie over voordelige (combi) ticketprijzen, openingstijden en evenementen is te vinden op de homepage van LEGOLAND Discovery Centre Oberhausen en op de website van SEA LIFE Oberhausen. Online je kaartjes kopen loont zeker!Legoland Discovery Centre tickets Sealife oberhausen

Conclusie

Wat is het leuk om naar Legoland te zijn geweest. We hebben genoten en daar bleef het niet bij! Na het bezoekje aan dit speelparadijs zijn we naar Sealife getogen dat echt om de hoek ligt. Waar ik het meest van heb genoten zijn de glunderende koppies van de kinderen. Ze beleefden het alle drie op een eigen, bijzondere manier.

Het is niet te vergelijken met Legoland zelf, dat is uiteraard vele malen groter. Legoland Discovery Centre is een heerlijke ervaring met het gezin. Je kunt je hier, jong & oud, uren vermaken om vervolgens te chillen in Sealife. Een combiticket raad ik dan ook echt aan! Sealife was ook zo leuk, kijk en lees je mee….?

Lees ook: LegoLand Discovery Centre, Sealife en Centr-O in 1 dag en dit is wat wij er van vonden

En we gingen nog niet naar huis… We verbleven in het Parkhotel…

Wir Sind Da 🤟✨ #parkhotel Olivette is in the House @centrooberhausen Waar alles in het teken staat van fun, @lego Discovery Centre , @sealifeoberhausen @centrooberhausen , shoppen bij DM, springen bij @tigerjump.ob en zwemmen bij @aquapark_oberhausen maar nu eerst slapen zzzzzz zodat papa & mama de bar onveilig kunnen maken (noworries, digitale babymonitor present en ze zijn K.o) Hoe fijn is het om even van huis te zijn en je nergens zorgen om hoeven te maken 🙏 Ok, een beetje, of ze niet de telefoon gemanipuleerd hebben en als een rock & roll band de kamer molesteren 🤟🙈😅 #travelblog #traveller #travelgram #travelblogger #travelling #blogger #europe #adventure #igtravel #wanderer #travelaroundtheworld #uitgenodigd #uitmetkids #weekendweg #mijncuties #suitsuit #momofthree #blogger #schrijflust #prachtigedag #familytime #giechelendekids #hotel #oberhausen #centrooberhausen #sunnyday #shopping #instagood #bloggers #fashiongram

Een bericht gedeeld door OLIVETTE (@olivettepuntnl) op

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Instagram Twitter Facebook Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat.

* Om Legoland Discovery Centre en SEALIFE te kunnen reviewen hebben we de toegangskaarten mogen ontvangen. Dit heeft ons echter niet weerhouden om een eerlijke review te schrijven. We hopen dat onze ervaringen een goed beeld hebben gegeven

Delen vinden we super lief