Delen vinden we super lief

Spiderman is een legende onder de superhelden. Nu zijn er wel meerdere superhelden, maar ‘spidy’ is toch wel favoriet bij onze jongens! Met de releases van verschillende SpiderMan bioscoopfilms kunnen we als Marvel fan weer onze hart ophalen bij het bijkomende speelgoed, de outfits en verschillende merchandise!

Herkomst

Weet jij nog waar deze superheld is ontstaan?Eigenlijk had ik geen idee en ben geen Marvel kenner. Uiteraard ben ik het gaan uitzoeken. Het rood zwart, blauwe stripfiguur is voor het eerst gepubliceerd in een tijdschrift van Marvel Comics dat is uitgekomen in 1962. Hiermee bracht Marcel Comics een nieuwe superheld tot leven. Deze held is uitgegroeid tot een bekend figuur voor vele kinderen. En na al die jaren is hij nog steeds populair, of misschien is het nog wel een nóg grotere superheld als destijds met gave superkrachten.

Wie is deze held?

Mocht je nu nog nooit gehoord hebben van dit idool dan leggen we je heel kort uit wie deze bijzondere jongen eigenlijk is. Deze jongen woont in New York en heeft superkrachten. Als hij zijn pak aanheeft kan hij bijzondere trucjes uitvoeren. Het is dan mogelijk om tegen de muren omhoog te klimmen. Hij kan heel ver springen en sterke spinnenwebben uitgooien. Daarnaast beschikt hij ook over scherpe zintuigen. Hij kan heel goed zien en horen. Deze jongen is een ware held omdat hij strijd tegen de gevaren in New York en daarmee de inwoners beschermd.

De man achter dit pak

In het dagelijkse leven is deze jongen net als iedereen. Hij heeft last van normale menselijke problemen net als andere jongens van zijn leeftijd. Op school wordt hij gepest, hij heeft moeite om met meisjes om te gaan, is soms onzeker en groeit op bij zijn oom en tante. Zijn normale leven als Peter Parker onthuld dan ook niet dat hij spiderman is. Niemand in zijn omgeving is hiervan op de hoogte en hij leeft een dubbel leven wat hem in lastige situaties brengt.

Een idool voor vele kinderen

Als kind hecht je veel waarde aan je voorbeeldfiguren. Voor kinderen is het kijken naar stripfiguren en superhelden een manier om de wereld in te kleuren. Er zijn goede mensen, die helpen anderen als dit nodig is. Er zijn natuurlijk ook slechte mensen die kwade bedoelingen hebben. Dat is hoe veel kinderen de wereld bekijken.

Het bekijken van de wereld

Een idool wat strijd voor de inwoners van New York is dan ook een voorbeeldfiguur. Veel kinderen zijn gek op het pak van deze held. De spinnenwebben op het pak en de opvallende kleuren maken het een stoere outfit. Je snapt dat we al wel een Spider-Man superhelden kinderfeestje met dit thema. Het is dan ook niet vreemd dat er verschillende pakken zijn te koop voor feestjes of verjaardagen.

Speelgoed van deze kinderheld

Er zijn natuurlijk ook genoeg soorten speelgoed van deze kinderheld beschikbaar. Van poppetjes waarmee je zelf avonturen kan naspelen tot spelletjes op de computer of PlayStation. Dit kinderidool is zo bekend en berucht dat kinderen in zijn voetsporen willen treden.

Voor kinderen is het één groot feest om net als deze held te klimmen op gebouwen en te springen van de ene naar de andere kant. De fantasie van kinderen zal onwijs worden geprikkeld en het zal ze ook uitdagen. Het ruimtelijke inzicht en het logisch denkvermogen wordt ook sterk verbeterd. Het is overigens altijd raadzaam om afspraken te maken over de tijd die je kind doorbrengt achter de PC, of de PlayStation.

Ben je nog op zoek naar een thema voor het volgende kinderfeestje of wil je een origineel cadeau geven aan je neefje? Dan weet je zeker dat je hem blij maakt met speelgoed van deze kinderheld. Superhelden blijven altijd een voorbeeld voor kinderen. Hier kun je dan ook elk kind blij mee maken.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Instagram Twitter Facebook Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief