Delen vinden we super lief

Ben jij je scheermesjes ook zo zat? Vaak heb ik IPL overwogen, maar de kosten hebben me elke keer weerhouden. Toen ik de gelegenheid kreeg om de Phiips Lumea advanced te testen, aarzelde ik geen moment. ‘Mininimaal 85% haarvermindering in 3 behandelingen’ klinkt veelbelovend, zoals het gemeld stond op de bijgeleerde brochure. Maar zou het echt werken? Wij onderwierpen de Philip Lumea IPL Advanced aan een grondige test en probeerden het uit.

Huiverig

Met de Philips Lumea verwijder je in een flits ongewenste haartjes en voorkom je de vorming van nieuwe haartjes. In een klein en compact apparaat zit een “Intense Pulsed Light-technologie” (IPL). Over IPL heb ik al wel heel veel gehoord, maar zou het echt werken? En is het niet veel beter om dit bij de schoonheidsspecialiste te laten doen? Ik was huiverig toen ik aan de test begon, en ook heel nieuwsgierig. philips lumea Advanced review

Professioneel

IPL is al 20 jaar mogelijk in gespecialiseerde salons. Maar sinds enkele jaren kan je dat ook gewoon thuis zelf ondervinden. Nog beter, want thuis kun je het zelf doen en hoef je er niet keer op keer zoveel geld tegenaan te gooien. Het is me heel veel waard om gladde benen en oksels te hebben.

Ik ben mijn scheermesje echt meer dan beu en als dit echt werkt, dan spring ik een gat in de lucht. Dus o.k, het belooft dat het gemakkelijk, veilig en pijnloos haar kan verwijderen? Er zijn verschillende uitvoeringen van de Philips lumea verkrijgbaar. Ik heb het model BRI922  getest. De Philips Lumea Avanced.  (BRI920, BRI921, BRI923, BRI922 of BRI924)

Thuis je eigen Salonphilips lumea Advanced review

Toen de Lumea binnen kwam, heb ik gelijk de Philips Lumea IPL-app in de Istore gedownload. Hierin kun je je eigen afspraak plannen zodat je weet wanneer je weer opnieuw moet flitsen. Ook geef de app je bruikbare adviezen. Dit vind ik persoonlijk heel fijn, omdat ik een no-no ben op het gebied van IPL.

Het was echt tof om de s’werelds eerste IPL lichtontharingsapparaat met gebogen opzetstukken uit te testen. Vooral het feit dat het op ieder lichaamsdeel gebruikt mag worden intrigeerde me. Zo kan je ook thuis genieten van een salonbehandeling. En je afspraak die maak je met jezelf, via de app.

De voordelen op een rijtje

  • Via de app plan je je flits behandeling in die je thuis, relaxed zelf kunt inplannen
  • Een zijdezachte huid, tot twee maanden lang
  • 85% minder haar na drie behandelingen*
  • Je hele lichaam gemakkelijk, pijnloos en effectief behandeld in minder dan een half uur
  • Het venster heeft een speciale vorm en een aangepast venster voor maximaal comfort, veiligheid en gebruiksgemak
  • De Philips Lumea is ontwikkeld in samenwerking met dermatologen voor veilig thuisgebruik

* Gemeten op benen, 30 van de 45 vrouwen bereiken 85% of hogere resultaten

Ervaringphilips lumea Advanced review

Bij het eerste gebruik was het toch ietwat spannend om De Philips Lumea te activeren. Hoe zou het voelen, wat zou de uitwerking zijn en komt het echt zijn beloftes na? 
Philips heeft de Philips Lumea uiteraard ook zelf uitgebreid getest voordat ze het op de markt brachten en kwamen met veelbelovende resultaten. Ze geven zelfs aan dat er minimaal 85% haarvermindering zichtbaar is in 3 behandelingen. 
  • Off-we Go

Met goede moed ben ik begonnen met mijn benen. Wat zou het ideaal zijn als ik daar geen haren meer zou hebben. Nooit meer scheren dat klinkt toch als muziek in je oren? Het concept is eigenlijk heel eenvoudig. Je download de app die je flitsbehandelingen goed bijhoudt. Ik zet het zelf overigens ook in mijn agenda. Daarnaast werd ik door  de insiders herinnert wanneer het weer tijd was voor de volgende flitsbeurt.
Het luistert namelijk nauw wanneer je een flitsbeurt inplant. Dit in verband met de haargroei en het stadium waarin de wortel van het hartje zich bevindt. Je flits dus om de twee weken en dat 4 keer op en rij. Het is dus niet zo dat je na 1 flitsbeurt klaar bent (Ter info voor de IPL newbees onder ons)

Easypeasy, de 1e flitsbeurtphilips lumea Advanced review

Je stelt de Philips Lumea in (5 standen) en kan kan het flitsen beginnen. Dit luistert nauw. Elke flits overlapt de vorige flits en je moet geen plekje op je huid vergeten.
In het begin haperde de Lumea en duurde het een tijd voor de volgende flits geladen was. Dit bleek te liggen aan de manier waarop ik hem vast hield.
Het flitsen gaat relatief snel bij de oksels en bikinilijn, maar de benen duurt natuurlijk ietwat langer. Manlief vond het geflits op den duur ietwat vervelend terwijl hij relaxed naast me tv zat te kijken. Snap ik helemaal, de volgende keer zal ik buiten zijn gezichtsveld flitsen. Bij een beautysalon krijg je vaak een beschermingsbril op, maar de flitsen zijn niet van dien aard dat dat bij de hilips Lumea nodig is.

Tweede flitsbeurt met de Philips Lumea Advanced

Na de tweede flitsbeurt begonnen er haartjes uit te vallen. Het is goed zichtbaar dat er minder haren terug groeien en dat al na 2 flitsbeurten! Mijn verwachtingen zijn overtroffen, dit had ik niet verwacht!  Er is duidelijk verschil zichtbaar. En ik zie vooral dat ik deze twee flitsbeurten plekjes ben vergeten te flitsen. De vorige keer toch plekjes overgeslagen, oeps.

Conclusie

Ik zit nu op de helft met testen en zal het Philips Lumea IPL-ontharingssysteem aankomende 4 weken nog 2 meer gebruiken. En ik test niet alleen, ook mijn collega heeft het mogen ervaren en test deze 8 weken vrolijk mee. Na de vier sessies hebben we beiden duidelijk verschil gezien. Hoe huiverig ik in het begin was, is gedurende de test periode veranderd. Ik ben heel benieuwd wat het resultaat is na de volgende 2 flitsbeurten Ik houd jullie op de hoogte!  Je kunt ook de hashtag #InsidersPhilipsLumea bekijken om andere testers te volgen.

Keepyouposted!

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter  Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat!


Delen vinden we super lief