Delen vinden we super lief


Producten die we gebruiken worden steeds slimmer, geven bergen data en zijn steeds vaker met internet en met elkaar verbonden. Je kunt het zo gek niet bedenken, of een product wordt uitgemeten. Maar welke data kunnen die meerwaarde opleveren? 

En dan met name op het gebied van een babyfles?
Productontwerpers van Philips zijn gekomen met de de Slimme Babyfles, die ouders persoonlijk voedingsadvies kan geven. Ik dacht voor heel even dat dit een 1 april grap was. Alles om ons heen word juist meer back to nature en ‘easy’ en dan zou ik niet een babyfles wensen dat mijn gevoel uitzet en alles analyseert, of ligt dat aan mij?

Een babyfles die alles meet

Deze babyfles heeft een afneembare hoes, die om de onderkant van de babyfles past/ Dit houdt bij hoe lang, wanneer en bij welke temperatuur je baby drinkt. Je ziet daardoor bijvoorbeeld het verschil in melk-temperatuur en drinkgedrag. Dit wordt geanalyseerd en geeft daarmee gerichte tips. Ook laat een bewegingssensor in de fles zien dat flessen worden meegenomen in de auto, en een volgende voeding in een heel andere setting gegeven wordt in plaats van thuis op de kinderkamer.

Ouders kunnen via een app te weten komen hoe je je voedingen kunt optimaliseren. Via de Slimme babyfles van Philips kun je voeding op maat geven. Een voedingsroutine opzetten is hiermee eenvoudig op te zetten.
Doordat je alles voedingsmomenten vast legt in een handige app. Via de overzichten herken je patronen waarmee je een gezonde voedingsroutine kunt te creëen voor baby.

Zo weet je of je kindje genoeg drinkt

De SLIMME BABYFLES houdt automatisch ieder voedingsmoment van je baby bij.

Volume, zodat je weet hoe veel je kleintje heeft gedronken
Start tijd, zodat je jouw baby’s voedingspatroon kan bijhouden
Duur van de voeding, zodat je meer inzicht kan krijgen in je baby’s voedingsgewoontes en hier routine in kunt vinden
Onderbrekingen, zodat je weet wat er gebeurt tijdens de voeding.

Houd automatisch alle voedingen bij

De fles houd alle voedingen bij

Voedingen worden automatisch bijgehouden, zodat je niet bang hoeft te zijn dat je er een vergeet. De slimme babyfles registreert de tijd, datum, hoeveelheid en duur van elke voeding en geeft je een compleet overzicht.

Ontdek patronen en zorg voor een gezonde routine

Ontdek patronen en zorg voor een gezonde routine

In het begin lijkt structuur misschien ver te zoeken bij de voedingen van je kindje. Deze zuigfles is speciaal ontworpen om snel patronen te herkennen, waardoor je gemakkelijker kunt achterhalen wat de beste tijd is voor een voeding. Ook krijg je persoonlijke ondersteuning tijdens het proces en een overzicht van alle voedingen, die je nodig kunt hebben om met een gezondheidsdeskundige te delen.

Philips Avent slimme babyfles iPhone-app*

Philips Avent slimme babyfles iPhone-app*

De babyfles-app* is je persoonlijke assistent. Hij onthoudt bijvoorbeeld belangrijke gegevens zodat je snel en nauwkeurig kunt controleren of je kindje genoeg drinkt. Door de grafieken houd je overzicht en met de inzichten op maat leer je de voedingsgewoonten beter kennen.

Leg alles vast, zelfs wanneer je er niet bent

Leg alles vast, zelfs wanneer je er niet bent

Ook als je er tijdens de voeding niet bij bent, slaat de babyfles de gegevens op van een voeding op het apparaat en synchroniseert deze met je eigen telefoon. De fles kan in totaal maximaal 100 maaltijden opslaan.

Gegevens worden automatisch gesynchroniseerd via Bluetooth®

Gegevens van de babyfles worden automatisch gesynchroniseerd via Bluetooth®

Via Bluetooth® worden alle gegevens die de slimme babyfles opslaat automatisch geüpload naar je telefoon*

Past op alle plastic Philips Avent Natural-babyflessen van 125 ml

Past op alle plastic Philips Avent Natural-babyflessen van 125 ml

De houder past op alle plastic Philips Avent Natural-babyflessen van 125 ml Of het op de andere top drie beste babyflessen van Nederland past zullen we nog gaan onderzoeken, maar het lijkt me tailormade. Je maakt het flesje klaar zoals altijd, je bevestigt de houder onderaan de fles en het voeden kan beginnen.

In de app zie je de overzichten zodat je jouw baby’s voedingspatroon leert begrijpen

Tijdslijn, met een compleet overzicht van alle voedingsmomenten
Dashboard, om een snelle samenvatting van de dag te zien
Week grafiek, om de gedronken hoeveelheid melk over meerdere dagen te kunnen zien
Patroon grafiek, om je baby’s voedingspatroon te leren kennen

Nu rest mij de vraag of deze babyfles iets voor jullie zou zijn? draaien we niet een beetje door qua data en alles wille nemen. Of is dit juist ideaal en neemt het de onzekerheid weg van veel ouders? Ik ben enorm benieuwd naar wat jij hier van vind!

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief