Delen vinden we super lief

Laat ik je eens een leuke anekdote vertellen. Na afloop van mijn werkdag fietste ik, in mijn iets te warme jas, naar de supermarkt. Toen ik bij de kassa in de rij stond, rook ik een vieze geur. Het leek op zweet en spontaan kreeg ik medelijden met de vrouw voor me. Moest ik haar vertellen dat ze beter een beetje deo op kon doen? Ik durfde het niet, dus ik liet het voor wat het is. Eenmaal thuis aangekomen, ruimde ik een deel van mijn boodschappen op in de koelkast. Ik rook opnieuw een vieze lucht en checkte of er misschien iets in mijn koelkast over datum was. Ik kon gek genoeg niks vinden.

Die geur van die mevrouw kon toch niet zolang in mijn neus blijven hangen? Ik liep vervolgens naar de voorraadkast voor de overige boodschappen. Ik tilde mijn arm op om iets op de bovenste plank te zetten. Wéér die lucht! Tot mijn schrik besef ik me dat ik het zélf ben, ai ai ai. Hoewel ik elke dag douche en schone kleren aan trek, krijg ik toch af en toe last van een zweetluchtjes. Heel menselijk en toch ook heel vervelend. Vooral in het bijzijn van anderen, je schaamt je er toch een beetje voor. “Thank god there is deo… “

Soorten deodorant

Laat ik beginnen door te zeggen dat zweet in principe geurloos is. Als de bacteriën in het zweet te lang op je huid blijven liggen, beginnen ze te broeien. Dit veroorzaakte de zweetlucht. Die lucht wil je natuurlijk voorkomen en daarvoor kun je deo gebruiken.

Er zijn grofweg twee type deo’s te onderscheiden: normale deodorant en anti-transpirant. De naam zegt het al een beetje: anti-transpirant deodorant staat erom bekend het transpireren te verminderen/voorkomen. Door de zweetklieren te blokkeren, ontstaan er minder zweet en uiteindelijk zo ook minder zweetgeur. Helaas is het geen wondermiddel, je zult niet alles kunnen voorkomen. Bovendien moet het zweet wel je lichaam uit, waardoor dat via andere zweetklieren zal gebeuren.

Een gewone deodorant maskeert enkel de transpiratiegeurtjes, maar ook dat werkt niet optimaal. Het kwaad is dan immers al geschied. Bovendien worden voor beide soorten deodorant vaak een hoop chemische middelen gebruikt. Niet bepaald milieuvriendelijk en ook niet goed voor je huid. Gelukkig hoef je de hoop niet op te geven, want er is licht aan het einde van de tunnel!

Salt Of The Earth deodorant

Salt Of The Earth heeft een serie deo’s ontwikkeld die je op een natuurlijke manier tegen ongewenste zweetgeuren beschermt. Ze maken gebruik van 100% natuurlijke ingrediënten, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over het milieu én je huid. De hele lijn is vrij van aluminium, chloorhydraat, alcohol, parabenen, drijfgassen, triclosan en minerale oliën. Ook goed om te weten, is dat er niet getest wordt op dieren. Zo kunnen vegetariërs, veganisten de deo’s ook met een gerust hart gebruiken. Alle Salt Of The Earth deodoranten bevatten huidverzorgde Aloë Vera en die met een geurtje bevatten daarnaast ook botanische extracten en essentiële oliën.

De verschillende varianten deodorant

De deo’s zijn verkrijgbaar in sprayvorm of als rollers (roll-on). Er zijn 5 verschillende geuren: Pure Armour – For Men, Unscented, Pure Aura – Lavender&Vanille en Melon&Cucumber en het nieuwste familielid: Pure Balance – Cedar+Bergamot.

De werking is hetzelfde, de geur is alleen anders. Iedere geur heeft iets eigens, iets unieks, waardoor ik je vooral zou aanraden om te testen wat je eigen voorkeur heeft. Zelf zou ik de Pure Aura geuren eerder gebruiken in de zomer, omdat ze wat zoeter zijn. De For Men geur ruikt wat mannelijker (dúh) en is dus vooral voor deze doelgroep interessant. De Unscented variant is extra fijn als je niet zo dol bent op geurtjes of als je bang bent dat je parfum niet meer te ruiken is i.c.m. de deo. Persoonlijk is de Pure Balance mijn favoriet. Deze is een beetje zoet en een beetje kruidig, waarbij geen van beide overheerst – écht wel ‘balance’ dus.

Maarehhhh, hoe werkt dat dan?

Ik hoor je denken: als ze zoveel ingrediënten hebben weggelaten, werkt dat dan nog wel? Salt Of The Earth is gebaseerd op natuurlijk mineraalzout (potassium alum). Het zoutlaagje op de huid zorgt ervoor dat de zweetbacteriën niet kunnen overleven. En zo kunnen ze dus ook geen vervelend luchtje afgeven. Je zweet wordt niet geblokkeerd, waardoor je poriën ook niet worden vernauwd of geblokkeerd. Zo hoeft zweet niet via een andere weg je lichaam hoeft te verlaten. Het maskeren van de zweetgeur is ook niet nodig, omdat die simpelweg niet ontstaat. 

En werkt het echt?

Ja, ja, dat klinkt allemaal leuk en aardig. Maar hoe weet ik dan of het echt werkt? Je voelt ‘m vast al aankomen: ik heb het voor je getest (you’re welcome). Toen ik de deo’s voor het eerst gebruikte moest ik even wennen. In mijn vorige deospuitbussen zat gas, maar in deze niet – veel beter voor het milieu namelijk. Hierdoor is het echt belangrijk dat je de deo van een afstandje opdoet, iets wat ik niet altijd serieus nam. Als je het te dichtbij opdoet komt er namelijk veel op één plek. Het gaat dan druppen of je moet het met je vinger uitsmeren, niet heel fijn. Je voorkomt dit door afstand te bewaren.

Ook was het wennen dat je minder spraytjes nodig hebt per oksel. Ik deed dit eerst ook te enthousiast, waardoor mijn oksel een tijdje nat aan bleef voelen. Heel fijn dat je minder nodig hebt natuurlijk, want daardoor doe je er langer mee. Duurzaam voor zowel je bankrekening als het milieu. Hoppa, krijg je zomaar twee gratis tips. Sinds ik Salt Of The Earth deodorant gebruik, heb ik geen last meer gehad van vervelende zweetluchtjes en durf ik weer met een gerust hart naar de supermarkt ;). Naar mijn mening is deze deo dus zeker effectief. Natuurlijk blijft persoonlijke hygiëne ook belangrijk, want ook dit is geen wondermiddel. Hoewel het er wel dicht bij in de buurt komt.

Kopen? Dat doe je bij de Etos, Kruidvat, Jumbo of online bij diverse webshops (Google is your friend).  

Liefs Olivette,

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram en vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief