Delen vinden we super lief

Een van de favoriete spellen van mijn kinderen is Jungle Life, van dezelfde makers. Dus toen het spel BBC Earth : Animal World uitkwam, was iedereen bij ons meteen enthousiast. De doos werd uitgepakt, neergelegd en klaar gemakt om te gaan spelen… lees je mee…

Game time

Net als in Jungle Life worden aan de hand van filmpjes vragen over dieren gesteld. Om de vragen en de filmpjes te zien moet naar de website gaan en daar de code invullen die bij het spel meegeleverd zit. Helaas werkte dit niet op de browser van onze 4 jaar oude Qled TV, maar niet getreurd, op de I-pad en de telefoon werkte het wel en we kunnen natuurlijk gewoon casten tegenwoordig.

Op de browser van onze gloednieuwe Qled werkt het BBC earth spel wel. Let op, de code is hoofdlettergevoelig. Wanneer de code niet goed is, krijg je geen foutmelding, maar zit het gewoon vast, totdat je de goede code intypt. Alles geinstallleerd en dan nu Game Time…

Spelen maar

Er zijn 8 ronden van 4 vragen. Deze vragen worden aan de hand van fimpjes gesteld. En wat zijn die filmpjes mooi! Mijn kinderen kunnen er geen genoeg van krijgen. Je kunt kiezen tussen 3 antwoorden A,B of C. De vragen zijn moeilijk genoeg, zodat ik als volwassene vaak ook het antwoord niet zeker weet en dus net als mijn kinderen moet gokken. Wanneer je een antwoord goed hebt, krijg je een dierenkaart.

Met een bepaalde combinatie van dierenkaarten kan je een aantal stappen vooruit op het veld. Er zijn ook kaarten, waarmee je kaarten van iemand anders kan afpakken. Wie na 8 beurten het verste is, heeft gewonnen. Je gaat vrij snel door de 8 beurten heen, dus het spel hoeft niet erg lang te duren, perfect voor kinderen. Alhoewel die van ons direct zeiden : Nog een spelletje !

Top en een tip

Door de ervaring met Jungle Life ben ik natuurlijk een beetje verwend, waardoor ik twee kleine gemiste kansen zie in dit spel. 

  1. Het is jammer dat er geen audio functie is, waarbij de vragen worden voorgelezen. Onze jongste kan niet zo goed lezen, dus moesten wij vaak de vragen en de antwoorden voorlezen. Dit gaat best wel snel. Gelukkig kan je zelf bepalen wanneer het antwoord wordt gegeven. (Adviesleeftijd 8 klopt dan uiteraard ook)
  2. De spelvorm is wat eenvoudig vergeleken bij het spel Jungle Life. Hier waren de mogelijkheden om elkaar dwars te zitten wat gevarieerder en was er bijvoorbeeld een maximaal aantal kaarten dat je mocht hebben. Aan de andere kant levert dit voor kleintjes misschien meer frustratie op.

Maar dat mag de pret niet drukken, zeker voor wie dit de eerste kennismaking met een interactief media spel is, is dit absoluut een leerzame en leuke aanrader. Onze kinderen vinden het superleuk. Oh, daar komen ze al weer : “Papa gaan we Animal World spelen ? “

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebook |Youtube| Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief