Delen vinden we super lief

Squla is een online oefenprogramma voor thuis met meer dan 70.000 games en quizzen in alle schoolvakken. Peuters en kinderen uit groep 1 tot en met 8 kunnen spelenderwijs oefenen met alle vakken van de basisschool. Het is bovendien op elk niveau in te richten. Voor scholen biedt Squla zelfs een gratis login, zodat leerkrachten Squla ook in de klas kunnen gebruiken.

Onze kinderen zijn ook dol op het spelend leren en pakken er vaak de iPad bij. Dat klinkt geweldig, maar wat zijn de mogelijkheden en welke voordelen biedt deze manier van leren? Tijd om hier dieper op in te gaan! Maar eerst vertellen we je precies wat het doel is waar Squla naar streeft.

diemen, verhuizen, sibblings,
Spelend leren met Squla, terwijl wij aan het verhuizen zijn

Eerst en vooral: wie, wat, hoe?

Het team achter Squla wil de manier waarop kinderen informatie opnemen en bijleren drastisch veranderen. Hiervoor werden er tools en spelletjes ontwikkeld voor verschillende doelgroepen. Voor alle leerlingen vanaf de peuterklas tot en met groep 8 zijn er verschillende hulpmiddelen beschikbaar gesteld die tegelijk leerzaam en aangenaam zijn.

Een waaier aan mogelijkheden

Er wordt een website aangeboden, zodat kinderen op de computer kunnen spelen, maar er is ook een applicatie voor tablets en smartphones. Naargelang de voorkeur van het kind kunnen één of meerdere van deze platformen gekozen worden. Naast educatieve computerspelletjes zijn er ook gezelschapsspellen te koop in de vorm van een bordspel voor de hele familie of verschillende aangepaste kaartspellen. 

Squla, bordspel

Talloze voordelen

Deze manier van bijleren heeft veel voordelen. We gieten het even in een lijstje.

  • Alle verplichte leerstof wordt gedekt

De onderwijsspecialisten integreren vragen die zoveel mogelijk aansluiten op de gebruikelijke lesmethoden. Dit betekent dat alle verplichte leerstof gedekt wordt.

  • Traditionele manieren zijn minder effectief

Het is reeds wetenschappelijk bewezen dat de leermethode met Squla werkt. Uit onderzoek in samenwerking met de Universiteit van Amsterdam bleek dat kinderen die in de zomervakantie de educatieve spellen speelden, zo’n 40% minder terugval van kennis ondervonden!

  • Kinderen worden gemotiveerd om te leren

Het is geen geheim dat kinderen wel leukere dingen te doen hebben – educatie zal door veel kinderen als “saai” bestempeld worden. Maar met Squla wordt verandering op een leuke en speelse manier aangeboden. Daarnaast wordt er een leerzaam traject afgelegd! Bovendien zullen het digitale concept, de spelborden en de kaartspellen veel aantrekkelijker zijn voor kinderen dan een eenvoudig boek. Een boek werkt niet interactief, toch?

  • Ondersteuning bij moeilijkheden

Voor kinderen die spellingsproblemen ondervinden is er de TaalExtra tool ontwikkeld. Dit is een oefenmethode waarbij extra wordt ingezet op taal. Op die manier kunnen kinderen met dyslexie toch een stuk sterker worden op vlak van spelling en lezen.

G.W.Molleruslaan 38, de parken, hermitage, l'hermitage, ermitage, rhone, wijn, apeldoorn, stadsvilla, rijksmonument

Tot slot

Squla heeft bij ons onwijs goed gewerkt en in de gekke thuis studie periodes hebben de kinderen spelend geleerd. Het spelen van het squla bordspel was dan ook een leuke toevoeging. Het is een spannend vraag- en antwoordspel voor de hele familie. Het heeft leerzame vragen in de categorieën taal, rekenen, geschiedenis, natuur & techniek en aardrijkskunde dat gericht is op het niveau van de spelers. Inclusief scoreboekje en leuke Squla-ogen als pionnen. Voor kinderen van groep 4 t/m 8 en hun ouders. Echt een aanrader!

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebook |Youtube| Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief