Delen vinden we super lief

Nu mijn dochtertje ouder wordt, vindt ze het heerlijk om bezig te zijn met cijfers en woorden. Een prima moment om educatief speelgoed in huis te halen. Super leuk en verantwoord natuurlijk maar is ons meisje al wel oud genoeg voor rekenen?

Spelen en rekenen met een educatieve set van Hubelino

Mijn man is van de cijfers dus groot voorstander van rekenspellen. Dat leek mij wat hoog gegrepen. Ze telt fanatiek van 1 tot 16 en soms iets verder. Ze vertelt iedereen hoe oud ze is en mijn leeftijd wordt ook niet meer geheim gehouden. Maar rekenen is misschien nog een beetje moeilijk voor onze kleine meid. Toch hebben we een rekenspel uitgekozen. Rekenen is ook gewoon heel leuk. In de kleuterklas kreeg ik een rekenboekje met lieveheersbeestjes en andere figuurtjes. Ik zie het nog voor me, zo leuk vond ik mijn eerste rekenervaring.

Rekenspel van Hubelino

Het Duitse speelgoedmerk Hubelino, biedt verschillende educatieve speelgoedsets aan. Op een speelse manier kunnen onze kleine professors leren rekenen, tellen, schrijven en lezen. Het educatieve spel “Leren Rekenen” is er één van. De doelgroep zijn kinderen uit groep 1, 2 en 3 van de basisschool. Met slechts “twee maanden te gaan” voordat ze naar groep één gaat, durfden wij dit wel uit te proberen.

De eerste stappen in rekenland

Ons meisje telt er lekker op los. Tijdens het voorlezen, wordt ik regelmatig onderbroken omdat ze even moet tellen hoeveel bloemetjes er op het plaatje staan. Dus de interesse is er zeker. Toch leek het spel me best lastig omdat je ook cijfers moet herkennen.

Verrassend genoeg ging dat al aardig goed. Nog niet helemaal van 1 tot 10 maar dat bleek geen probleem. Juist cijfers lezen is een onderdeel van het spel. Als je dat onder de knie hebt, kan je gaan rekenen. Wij hebben ons beperkt tot optellen. Gevorderden kunnen ook gaan aftrekken en kennis maken met het groter-dan teken.

Hubelino denkspellen

Bouwstenen tellen

De hubelino educatieve sets bestaan uit Duplo-Lego-achtige bouwstenen en grondplaten. Er zijn verschillende spelvariaties. In het spelboekje worden de regels duidelijk uitgelegd. Het idee is simpel en uitdagend. Amelie is gek op bouwen en zeker met legoblokjes. Wat haar betreft is rekenen en bouwen tegelijk een prima combi. “Kijk, het zit in een koffer!”, roept ze blij. Ook al zo leuk.

Hubelino denkspellen

Ouderwets in een nieuw jasje: denkspellen van Hubelino

En naast de educatieve set, ontdekten we ook de denkspellen van Hubelino. Domino en vier-op-een-rij kennen wij allemaal wel. Kleurendomino is een moderne variant op deze oude vertrouwde spellen. Dit is weer zo een leuk bouwspel van Hubelino. Net als ‘Leren Rekenen’ is het heel geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar (of bijna 4 ;-)).

Zeeslagje, Tangram, Sudoku, Vier-op-een-rij en domino. Wie kent ze niet? Maar ken je ze al in een vorm die 100% compatibel is met Duplo?

De spelregels zijn duidelijk en als het te makkelijk voor je wordt, kan je de regels wat uitbreiden. We hebben heerlijk gespeeld en na afloop heeft Amelie het hele spelblok volgebouwd. Omdat bouwen zo leuk is om te doen. Dat bewijst ook onderstaande foto uit huize Olivette.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter| Facebook |Youtube| Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief