Delen vinden we super lief

In de kleuterklas kreeg ik een boekje met opdrachten voor de allerkleinsten. Er stonden sommetjes in met tekeningetjes. In de trant van twee lieveheersbeestjes plus drie lieveheersbeestjes is…. Het antwoord mocht ik zelf uitrekenen. Super leuk vond ik dat. Zo leuk dat ik me dat nog steeds kan herinneren. Wat er verder in stond weet ik niet meer. Wat ik wel weet is dat spelletjesboeken van alle tijden zijn.

Educatieve doe boeken van Deltas

Spelletjesboeken anno ‘nu

Super spelletjesboek   9789044757224 | NUR 229 | €9,95 | 180 blz | pap 24,6 x 18,9 cm | zwart-wit

Nu ons meisje vier is, heb ik een heel leuk Doe-boek in huis gehaald. Met het lekkere dikke Super Spelletjes Boek ben je heel wat uurtjes zoet. Het staat vol met doolhoven, puzzelstukjes, verbindingsspelletjes en meer. Welke schaduw hoort bij de tekening van de prinses die met haar prins op een paart zit?

En voor een tekenfanaat als ons meisje, zijn er genoeg tekenopdrachten. Je kunt overtrekken of plaatjes natekenen met behulp van een raster. Bij ons thuis worden ook de zoek-de-verschillen-afbeeldingen later voorzien van vrolijke kleurtjes.

Leerzame bezigheid

Je hersens laten kraken om tot de juiste antwoorden te komen is nooit verkeerd. Als je vier bent is het zoeken naar het ontbrekende puzzelstukje een hele uitdaging. Voor volwassenen kan een ingewikkeld raadsel een echte breinbreker zijn. Een tekening maken door getallen in de juiste volgorde te verbinden, helpt je om te leren tellen en cijfers te lezen. Stippellijntjes overtrekken is de eerste stap om zelf te leren schrijven. Vergelijken, kopiëren en logisch nadenken is niet alleen heel leuk maar ook nog eens leerzaam.

Onderweg en thuis

Spelletjesboeken zijn ideaal om mee te nemen. Je gooit het zo in je tas en je hebt altijd vermaak voor de kinds bij de hand. Moet je wachten, een lange treinreis maken of op bezoek bij kinderloze vrienden dan biedt het een perfecte oplossing. Zeker tijdens vakanties, gaan er genoeg spelletjes, kleurpotloden, kleurboeken en voorleesboekjes mee.

Een doe-boek is dan ideaal. Met veel verschillende spelletjes die kindjes alleen kunnen doen. Natuurlijk biedt het ook een uitkomst in deze Coronatijd waarin kinderen heel wat meer uren thuis doorbrengen dan normaal. Dus als je met je handen in je haar zit omdat je niet weet wat je nu weer moet doen, pak er een leerzaam spelletjesboek bij!

Meer dan 200 leuke spelletjes en puzzels voor urenlang speelplezier: de weg door doolhoven
vinden, de juiste puzzelstukjes zoeken, verschillen tussen twee tekeningen vinden, de juiste schaduw zoeken, over de stippellijn gaan… je kind zal zich niet snel vervelen!

Spelletjesboeken voor alle leeftijden

Wij hebben een boek voor kinderen van 4 tot 6 jaar. Een echt kleuterboek dus. Maar ook voor oudere kinderen is er keuze genoeg. De zoekspelletjes worden ingewikkelder en er kan steeds meer gedaan worden met taal en rekenen. In het ‘Super Spelletjes Boek’ staan geen teksten maar worden opdrachten duidelijk gemaakt aan de hand van symbolen. Maar ook als je dertig, veertig of tachtig bent zijn er nog genoeg uitdagende boeken vol hersenkrakers te vinden.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Instagram|TwitterFacebook| Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief