Delen vinden we super lief

Ieder jaar is het op 22 april de Dag van de Aarde! Een dag om extra bewust te zijn van al het moois dat de aarde ons te bieden heeft en waarop we bewust worden van ons consumentengedrag en de invloed hiervan op de aarde. Om de aarde een stukje mooier te maken begin je uiteraard eerst bij jezelf waarin Seppe Smits een echte inspirator is. Om mijn kinderen de schoonheid te laten zien, viel ons oog op een prachtige spel van Identity games; BBC Earth: Animals dat we echt een absolute aanrader vinden!

BBC Earth: Animals

Met het educatieve bordspel BBC Earth: Animals kom je meer te weten over onze prachtige planeet en de wilde dieren die er leven. Via een speciale website bekijk je de prachtige video’s van de BBC Earth-serie en beantwoord je meerkeuzevragen. Alle beelden zijn aangeleverd door BBC en tonen iconische momenten uit veel van hun bekroonde BBC Earth-series. Het spel is geschikt voor het hele gezin en is perfecte spel om stil te staan bij onze planeet en hoe we daar beter mee om kunnen gaan. Waardevolle levenslessen voor kinderen om mee te krijgen in hun jeugd.

 Je vergeet regelmatig dat het een spelletje is door de prachtige BBC filmpjes. Onze kinderen bleven vragen stellen bij het zien van al dat moois. Echt een absolute aanrader om je kinderen bewust te maken van de natuur en verschillende wilde dieren!

Dankbaar

BBC Earth: Animals helpt je onze prachtige planeet meer te waarderen en dankbaar te zijn voor al het moois om ons heen. Het spel bestaat uit een spelbord, fotokaarten en geeft je toegang tot een speciale website. De website bezoek je via een Smart TV, laptop of tablet, waarop prachtige video’s te zien zijn en je de bijbehorende vragen kunt vinden. Ieder spel bevat een unieke code, zodat bij een nieuw spel andere video’s getoond worden. Echt overal is aan gedacht!

Winning!

Tijdens het spelen beantwoord je de vragen via de website en verzamel je kaarten voor elk goed antwoord. Het spel is ook offline te spelen met behulp van de bijgesloten fotokaarten. De speler die na 8 spelrondes vooraan op het spelbord staat, is de winnaar.

BBC Earth: Animals is de leukste dierenquiz voor de hele familie! Bekijk samen de mooiste filmpjes, beantwoord de vragen en kom de meest bizarre feiten over dieren te weten. 

Het spel is gemaakt met zorg voor de planeet. De fotokaarten zijn vervaardigd van gerecycled papier, de speelstukken van FSC-hout en de doos draagt het FSC keurmerk.

Wist jij dat een pinguïn 2 meter hoog kan springen? En een leeuw minimaal 16 uur per dag slaapt?

Tot slot

Het spel lijkt eerst sterk op een klassiek bordspel, inclusief speelbord, spelkaarten en pionnetjes in de vorm van dieren. Toch is de insteek toffer door de digitale beleving. De vragen die je in het spel krijgt, worden op het scherm van je tablet, desktop of smartphone getoond, en zijn vergezeld van beelden van BBC Earth. Je kunt er overigens ook voor kiezen de vragen middels spelkaartjes voor te dragen. Een device is dus niet per se nodig.

Leeftijd: 8+ | Aantal spelers: 2-4 | Speelduur: 45 minuten | Verkoopadviesprijs: € 29,99

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebook |YoutubeInstagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief