Delen vinden we super lief

In mijn geboortejaar hadden we thuis een platenspeler en een televisie. Niet veel later kwam er een CD-speler in huis. Een afstandsbediening was totaal overbodig omdat er toch maar drie Nederlandse kanalen waren. De Eighties, Nineties , Zeroes en zelfs de Tens liggen ondertussen alweer achter ons. We zijn super mobiel! De walkman is keihard ingehaald. We hebben alles bij de hand. Telefoons in jaszakken en laptop tassen voor onze eigen mobiele computers. We namen een vliegensvlugge reis door de tijd.

De moderne vrouw is mobiel en bij de tijd

De tijd dat ik elke dag op kantoor zat achter een computer, ligt ver achter mij. Tegenwoordig is dat makkelijk praten want het laatste jaar werkt bijna iedereen thuis. Maar toch zijn we allang losgeweekt van dat ene vaste plekje. Soms is het thuiswerken handig, de andere keer schuif je je laptop uit je laptop hoes in een hippe koffiebar in de stad om een virtuele meeting in te stappen. Nu misschien nog even niet butien de deur, maar die tijd komt echt weer terug!

mobiel, laptop sleeve

Ondertussen ligt er voor mij een spiksplinternieuwe laptop sleeve van Case Logic in de kleur “Pop Rock“. Een mooie slanke hoes. “Pop Rock”, klinkt al goed maar de prachtige rode kleur ziet er al net zo mooi uit als het klinkt. Past perfect bij mijn rode nagels als zo de nagelstudio’s weer open zijn. 🙂 “Super handig”, zei mijn dochter van vier vandaag, “want dan gaat hij niet kapot als je hem laat vallen”. En gelijk heeft ze. Vooral de foam laag voelt veilig aan en de rits loopt heel smooth.

Mobiel in de eighties

Midden jaren tachtig zaten mijn broers en ik op de achterbank van de auto. Mijn moeder draaide “het paarse bandje” dat altijd veilig opgeborgen zat in een old-school cassette box. Op de kamer van mijn oudste broer hing aan de muur een poster van the Queen of pop: Madonna! “Holiday! Celebrate! If we took a Holiday, oh yeah, oh yeah!” Dit geeft voor mij het ultieme jaren tachtig gevoel. En natuurlijk hoorde daar een walkman bij zodat je ook onderweg kon genieten van heerlijke popmuziek. Ik zag mezelf al soepeltjes voorbij schaatsen op blitse rolschaatsen. In werkelijkheid ging ik wankelend van lantaarnpaal naar lantaarnpaal.

De jaren er na

In de eighties werd mijn walkman vervangen door een discman. Madonna maakte plaats voor Nirvana. Mijn hipste klasgenoten liepen rond met een kuif of kanariegeel haar en trainingspakken werden het nieuwe hip. Die discman was dan wel mobiel, super handig was het niet. Ik moest hem toch vrij recht houden om het CD-tje een beetje te laten draaien.

Groene en gele nagellak werd via donkerblauw (voorgoed) ingeruild voor brandweerwagen-rood. Ik droomde nog van een telefoon met een draaischrijf en een heel lang snoer maar de tijd leerde ons dat een draaischrijf en zelfs het snoer totaal overbodig waren.

Van een opbergbak voor cassettebandjes tot een laptoptas

Waarom neem ik jullie mee naar de eighties? In 1984 werd de basis gelegd van de laptoptassen en -sleeves van Case Logic. De oprichter reed door de bergen van Colorado en stoorde zich aan rammelende casettebandjes op de achterbank. Na zijn vakantie werd het eerste Case Logic product gemaakt: een opbergbak voor cassettebandjes. Bijna veertig jaar later zijn we nog meer onderweg. We zijn mobiel en Case Logic helpt ons om elektronica, geluid en beeld met ons mee te nemen. De producten zijn duurzaam, van goede kwaliteit en divers. Life, simplified pur sang.

Modern en soms heerlijk back to the eighties

Het leven is in veel opzichten een stuk makkelijker geworden. Dankzij Google Maps op mijn mobiel, vind ik altijd en overal de weg. Terwijl we slapen wordt voor de deur de auto opgeladen. En ik vind het heerlijk om op mijn fiets te stappen richting kantoor met mijn laptop veilig op mijn rug in een handige Case Logic rugzak. Ondertussen tikt er een oude klok, die we elke dag moeten opwinden en staat er een antieke Chinese kast midden in de huiskamer. De oude platen uit de Eighties zijn afgestoft en ons meisje zingt keihard mee met onze oude Kinderen voor Kinderen platen “een onbewoond eiland” en “make-up”, blijven van alle tijden.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief