Delen vinden we super lief

blond, magie, positief, positiviteit, mindset, geluk, gelukkig zijn

Zou de dag waarop je geboren bent van invloed zijn op je verdere leven? Astrologen geloven hier heilig in en ook zelf gebruik ik de term zondagskind met regelmaat. Een, op zondag geboren kind, zou veel geluk en mazzel in het leven hebben en zeer positief in het leven staan. Twee van mijn drie (B)engels zijn op een zondag geboren. Nr 3, hekkensluiter Lucas, tevens clown van het gezin vond een vrijdag de 13e een goed idee als geboortedag. (leuke keuze voor deze bijgelovige moeder.) Het zijn blije, opgewekte kinderen en altijd in voor een nieuw avontuur.

Ze zijn nooit ziek en zien alles relatief positief in. maar of je echt kunt stellen dat mijn twee zondagskinderen gelukkiger zijn dan hun broertje lijkt me sterk. Ik dook in dit bekende phenomeen en er ging een wereld voor me open….

zondagskind

Voor het geluk geboren is

De zondag is vanuit vroeger een ‘aan god gewijde dag’ waarop iedereen vrij was van werk en er voor de kerk smetteloos en keurig uit zag. Als je op deze dag ‘van het licht‘ geboren bent, ben je geboren voor het geluk en komen er vele andere voordelen om de hoek kijken. Het begrip is overigens via de Europese Germaanse folklore en volksverhalen in de Nederlandse taal beland, Hier werd aanvankelijk het begrip ‘zaterdagkind’ gebruikt, voor kinderen die speciale magische krachten hadden. het gaat dus al heel ver terug in de geschiedenis.

Zondagskinderen fladderen door het leven, staan positief in het leven, zijn gezond, gelukkig en bovendien knap. Ze landen altijd op hun pootjes en zijn terecht gekomen in een warm en liefdevol nest.

Eigenschappen van een Zondagskind

De ‘dag van de zon‘ is de traditionele en symbolische eerste dag van een week dat daardoor symbolisch wordt geassocieerd met een zonnestraal. Naast de positieve blik op het leven en dat ze een zonnestraal zijn, hebben zondagskinderen ook andere kenmerken en karaktereigenschappen.

blij, glimlach, jongen, zondagskind
“Wees een Engel Dag” op 22 augustus ~ National ‘Be An Angel’ Day

Het zijn denkers, ze kunnen koppig zijn, zijn vrijgevig, dankbaar en introvert. Ze kunnen veel over-analyseren en verliezen daardoor soms de realiteit uit het oog. Als ik mijn twee kinderen naast elkaar zet, verschillen ze sterk van karakter. Dat kan ook niet anders met een leeuw en een weegschaal. De grap is dat ons zoontje Lucas de vrolijkerd van het stel is en toch echt op een vrijdag geboren is.

Het is wel duidelijk dat herhaling een soort inprenting vormt in het brein. Als je een kind blijft vertellen dat geboren zijn op zondag een garantie is voor geluk, gaan ze dat vanzelf geloven. Met een positieve houding kun je er dan voor zorgen dat je kind ook echt een zondagskind wordt en altijd positief gestemd is.

zondagskind, baby, brief aan mijn zoon, 8 jaar, baby, smile, geluk, blij

Minder zondagskinderen

Een leuke wetenswaardigheid is dat er steeds minder zondagskinderen geboren worden.Midden in de week maar zondags niet is meer schering dan inslag, aangezien bevallingen steeds meer gepland worden aldus het CBS. Dit heeft vooral te maken met de voorkeur van ziekenhuizen en kraamcentra om kinderen niet tijdens het weekend ‘te halen’ doordat er minder personeel aanwezig is. Bovendien bevallen veel vrouwen op latere leeftijd. dat tot meer complicaties lijdt en dus ook tot meer geplande keizersneden op een doordeweeksedag. Zondagskinderene worden dus steeds schaarser!

nb: Volgens het CBS is naast het aantal ‘zondagskinderen’, overigens ook het aantal ‘kerstkinderen’ gedaald. Woensdag is, met lichte voorsprong op dinsdag en donderdag, de dag met de meeste geboorten.- Nu ben ik uiteraard nieuwsgierig of er ook zondagskinderen onder mijn lezers zijn.

Percentage geborenen per dag van de week

Buitenbeentjes

Een familie hoort een eenheid te zijn en de kinderen moeten zo veel mogelijk samen optrekken en samen het beste van hun leven maken. Positief denken is voor al je kinderen van grote waarde, en ook voor jezelf. We benoemen het thuis wel eens dat de twee oudsten zondagskinderen zijn. Onze jongste niet, maar daar maken we echt geen onderscheid in. Hij is op vrijdag de 13e geboren en is de grootste positieveling die ik ken.

baby, kraamtranen, bevalling, geboorte, kraamweek, kraamperiode, emotioneel, postnatale depressie, themadag, dag van de kraamtranen

Als ouder kun je het goede voorbeeld geven, maar helaas niet de hele weg voor hen vrij banen, hoe graag je dat ook zou willen. Toch ben ik van mening dat je kinderen een positieve levenshouding mee kunt geven en het ze daardoor makkelijker kunt maken in het leven. En daarbij maakt het echt niet uit of je op een zondag geboren bent, of op een druilerigere maandagochtend.

humor, grappen, lachen, plezier, opvoeding, kinderen

Veilige haven

Om op te bloeien en gelukkig in het leven te kunnen staan, hebben we allemaal een veilige plek nodig, zowel fysiek als emotioneel. Als kinderen zich beschermd en veilig voelen, hebben ze een liefdevol toevluchtsoord dat hen in staat stelt om de wereld te trotseren. Thuis is dan een veilige haven waar ze zich kunnen opladen. Op die manier wordt ieder kind een spreekwoordelijk zondagskind. En daar kan geen geld, roem, of status tegenop.

En voor ons als ouders blijkt ook uit vele onderzoeken dat een fijn thuis voor een beter humeur en minder stressvol leven leidt e ndat je daarmee geluk nastreeft. Een zondagskind zit dus in ons allemaal, ongeacht op welke dag je geboren bent.

baby, brief aan mijn zoon, 8 jaar, baby, smile, geluk, blij

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter| Facebook |Youtube| Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief