Delen vinden we super lief

FBRK design, leeuw, leeuwen, sterrenbeeld, karakter, souza, karaktereigenschappen, dierenriem
Prachtige geometrische leeuw aan de wand, I Love It

Als er perfecte sterrenbeeld koppels bestaan, dan zijn de ‘Leeuw en Vissen’ daar een voorbeeld van. Hoewel ze qua persoonlijkheid niet helemaal overeenstemmen, vullen hun karakters elkaar fantastisch aan zodat de vriendschap er vanaf spat. De sleutel tot het succes is hun tolerantie tegenover elkaars persoonlijkheid: sensitief tegenover een uitgesproken karakter.

Ode aan de leeuw

Zelf ben ik fan van horoscopen en de karaktereigenschappen die erbij horen. Toen ik zwanger was, ging ik het gelijk vergelijken of de horoscopen van de broers, zusje en onszelf bij elkaar passen. Wij hebben twee Leeuwen en het dierenriem Vissen thuis. Vandaar deze blog, een ode aan de leeuwen bij ons in huis. En laat ik zelf ook nog een Lion zijn. Ik zie hier een rode draad in mijn leven lopen. Met een prachtige houten wanddecoratie krijgt de leeuw daarom een bijzondere plek in ons interieur. ken, of ben jij een Leeuw? Onderstaande 14 karaktereigenschappen zijn sterk vertegenwoordigd in ons huishouden.

1. Roarr, leeuwen laten van zich horen

De Leeuw, het vijfde teken van de dierenriem, is gul, moedig en heeft een groot hart. Het zijn avonturiers en leven een intens leven met sociale vreugdes en willen veel reizen om te te kunnen ontspannen en genieten.

De zondag is hun geluksdag (beide ook hun geboortedag) en de leeuw houdt van drama, theater, dure spullen, plezier, reizen, felle kleuren en vooral om geadmitteerd te worden. Toch best bijzonder dat het bij onze beide leeuwenkarakters van onze dochter én zoontje past.

fbrk design, leeuw, leeuwen, sterrenbeeld, karakter, souza, karaktereigenschappen, dierenriem
De Houten wanddecoratie Leeuw van FBRK hebben we besteld
met een gold metallic afwerking

2. Charmant

Leeuwen zijn er goed in om indruk op je te maken en kunnen soms ietwat manipulatief zijn. Ze hebben een sterke overtuigingskracht en weten precies aan welke touwtjes ze moeten trekken. Vaak hebben ze een doel voor ogen en willen dit koste wat kost bereiken.

Photocredits Souza for kids

3. De Leeuw kan brullen

Leeuwen zijn gepassioneerde goedzakken. Met hun vriendelijkheid komen ze heel ver, al moet er geen misbruik van gemaakt worden. Hun klauwen zijn scherp en laten zich als de koning van de jungle van zich horen. Als moeder van leeuwen heb ik dat veelvuldig ondervonden! ‘Kinderen, je krijgt er zoveel voor terug :-D’

4. Leeuwen zijn gepassioneerd

Een Leeuw is een echte drama queen en kunnen een verhaal sterk overdrijven. Vooral gevoelens worden uit het verband getrokken. Een blauwe plek is alsof er een arm af ligt, bij een verliefdheid zijn ze van de wereld en een beetje boos worden kan niet, ze worden woest. Leeuwen zijn toneelspelers in spé met hun gevoel voor drama. In dat opzicht was de RTL Talent Academy echt iets geweest voor mijn dochter.

FBRK design, leeuw, leeuwen, sterrenbeeld, karakter, souza, karaktereigenschappen, dierenriem
Onze ondeugende, uitgesproken leeuw! ook wel de clown van het stel.

5. Kusje er op en klaar

Leeuwen zijn echte positivo’s en blijven niet hangen in verwijten en negativiteit. Ze zijn vergevingsgezind en zullen nooit oude koeien uit de sloot halen. Het ‘Joie de Vivre’ beheersen leeuwen als geen ander en hebben vooral geen zin in gezeur. Ze zitten dan ook niet lang bij de pakken neer als het even tegen zit. Optimisten pur sang!

6. Leeuwen zijn loyaal

Leeuwen zijn zeer loyaal in vriendschappen en beheren hun relaties met secure. Als ze je eenmaal in hun hart hebt gesloten, zijn ze je altijd trouw.

7. De Leeuw heeft een groot hart

De vriendelijkheid en gulheid is herkenbaar voor een leeuw. Ze kunnen zich goed inleven en hebben een warm karakter. Vrienden zijn hun heel dierbaar, waar ze veel voor over hebben. Ze zullen je door dik en dun steunen.

De Leeuw (geboren 23 juli – 22 augustus)

8. Leeuwen zijn leiders pur sang

Mijn leeuwin als dochter is in haar element als ze met haar Girlsquad in de weer is en bazig het scepter zwaait. Hier is ze een ster in al doet ze het met charme, net als onze Benjamin leeuw die dolgraag in de belangstelling staat. Het natuurlijke leiderschap van de Leeuw inspireert anderen om de beste te zijn die ze kunnen zijn dat toch wel een zeer waardevolle eigenschap is.

Verkleden met Souza

9. De Leeuw windt er geen touwtjes om

De Leeuw is recht door zee en zegt waar het op staat. Dat kan voor tenenkrommende situaties zorgen aangezien ze de waarheid nooit uit de weg gaan.

10. Sociale gezelligerds

Op ieder feestje, persevent, of premiere zijn de Leeuwen graag de gangmakers. Ze zijn sociaal, barmhartig en kletsen er graag op los. Ze zorgen ervoor dat er altijd een goede sfeer heerst op feestjes. En zo nu en dan onttrekken ze zich er van om in alle stilte bij te komen en de batterij op te laden. Leeuwen zijn dus allesbehalve saai, vervelen zich zelden en zijn extravert, speels en onvoorspelbaar. Hun zonnige karakter maakt ze een plezier om mee te socializen

De geometrische vormen en dieren zijn gemaakt van zwart of neutraal MDF
en worden uit één stuk gefreesd

11. Zelfverzekerd en onbewogen

Enerzijds zijn leeuwen zeer gevoelig en onzeker, anderzijds kunnen ze zeer zelfverzekerd overkomen. Ze houden ervan om in de schijnwerpers te staan, maar kunnen ook beïnvloed worden door wat andere mensen willen (of verwachten) dat ze doen. Dit hebben we zelf aan de blijven ondervonden dat dochterlief door peer pressure nare dingen zei tegen haar bff. We leren haar om goed te leren luisteren naar haar innerlijke stem. En als ouder houd ik haar voorlopig nog even weg bij slechte invloeden, voor zover dat mogelijk is,

12. Spanning en avontuur

Sleur, routine en regelmaat komt niet in het woordenboek van een Leeuw voor. Spanning en sensatie wel. Qua avonturen te gek maar op het gebied van liefde kan dat onvoorspelbaar zijn.

fbrk design, leeuw, leeuwen, sterrenbeeld, karakter, souza, karaktereigenschappen, dierenriem

13. Leeuwen maken indruk

Door hun positiviteit, levenslust en extraverte karakter trekken Leeuwen graag de aandacht. Door hun uitstraling vallen ze positief op en kun je niet om ze heen.

14. Humor

Net als de acteertalenten van een Leeuw gebruiken ze ook graag humor om de situatie op te zwepen, of om ons te laten omdenken. Onze jongste is hier een ster in. al zijn de jongste kinderen vaker de clown in het gezin!

Tot slot

Bovenstaande karaktereigenschappen zijn bovenal positief, maar eerlijk is eerlijk… Leeuwen hebben ook vervelende trekjes. Enkele negatieve eigenschappen zijn arrogantie, inflexibiliteit, luiheid, trots en dominant. Ik ben dol op onze leeuwen en ben benieuwd of het sterrenbeeld bij jullie thuis ook zo’n grote rol spelen in de onderlinge relaties!

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebook |Youtube| Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief